Hogy lehet erre reagálni? ("A nagyszülők azt hiszik, hogy nekik szülted a gyereket"-féle téma. )
Külföldön élünk, sokszor teszek fel fényképeket közösségi oldalra a gyerekekről. Anyám rend szerint odaírogatja mindegyik albumhoz, hogy "az én drága unokáim", "szépek vagytok drága unokáim" stb. Már egyszer majdnem odaírtam, hogy igen anya, mindenki tudja, hogy a te unokáid, na de nem tettem, nem is tenném, csak játszottam a gondolattal. Mindegy, ez nem nagy dolog, elhúzom a számat és kész. Nemrég az egyik képhez megint jött a szokásos szöveg, hogy "az én drága unokáim". Utána valaki írta, hogy nagyon aranyosak. Erre anyám: KÖSZÖNÖM SZÉPEN! Tiszta gáz! Még ha azt írná, hogy köszönJÜK szépen, azt valahogy le is nyelem, na de így?!
Ki hogy reagálna ilyen helyzetben?
Nagyon büszke lehet a mama:)
Inkább örülj ennek./jó,megértelek, de ez az egyetlen kapcsolata veletek és az unokáival.
Kicsit mosolyognom kell rajtad, nem tudom,mit csinálnál az én anyámmal, ha a sajátodon ennyire kiakadsz.
Két gyerekem van, és nem vagyok híve a netes közösségi oldalas kitárulkozásoknak, így róluk is 4-5 kép van fent az én oldalamon.
Nem túlzás,de anyám a sajátjára többtucat képet töltött fel a gyerekekről,egyébként neki többen gratuláltak az unokák születéséhez, mint nekem:)
És hogyan reagálok?
Sehogy. Hiszen azért csinálja, mert büszke az unokáira. Az meg, hogy köszönöm szépen vagy köszönjük szépen, szerintem szőrszálhasogatás.
Egyébként ha ugyanezt az anyósom játszaná el, akkor biztos kiakadok rajta,mert ő csak a képeket kéri a gyerekről,amúgy egyáltalán nem vesz részt az életünkben, ha mi nem visszük őket, hónapokig nem is látja az unokáit. Úgy érzem, nem lenne hozzá joga, hogy mutogassa a gyerekeimet, amikor le se ... minket.
Jaj, drága! Ezzel csak magadat hergeled, tök feleslegesen. Ha az én anyósom csak ennyit tenne, de ő meg van róla győződve, hogy a fiunk a fia kicsinyített mása, és természetesen, mindent tőle örökölt. Miatta olyan ügyes, miatta fejlődik gyorsan, miatta olyan csodálatos, mintha nekem, meg az apjának egy kis közünk sem lenne hozzá. :)
Elnézem, eltűröm, mert tudom, hogy azért teszi, mert imádja.
Lazulj le, hagyd a mamát, hagy dicsekedjen, van, akinek negyed ennyi sem adatik meg.
Ne viccelj már, miért vagy ennyire kiakadva? Inkább örülj neki, hogy ilyen büszke rájuk, lehetne a másik véglet is, aki évente egyszer ha feléjük néz.
Nyilván nem a nagyszülőnek szülted a gyereket, ráadásul ez messze nem az a kategória, ezt az érzést majd akkor fogod megismerni, ha nagymama leszel.
És bármilyen fura, az ő "érdeme" is, hogy ilyenek, elvégre az anyjukat ő hozta világra:)
Nem bántásból írom, komolyan, de irigylem a problémáidat:)
ÚrIsten, ez miért baj?!
Örülj neki, hogy Anyukád ennyire büszke az unokáira!!!
Háát bár nekem lenne ilyen gondom..de nincs mert nem él az anyukám már...apám pedig pont lesz...ja az unokáját:((
Boldog és büszke nagymama az anyukád...ne bántsd érte soha!!!
Ez nem önzés a részéről ,ebben biztos vagyok!
Inkább legyél hálás a sorsnak,h van mamijuk a gyerekeidnek!
Max mosolyt érdemel.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!