Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Változott valami a habtapi...

Haramia kérdése:

Változott valami a habtapi téma körül?

Figyelt kérdés
Kisfiam 5 hónapos és most kezdené gyakorolni a kúszást. Mivel nincs padlófűtés ezért azt találtam ki, hogy egy nagyobb területen kirakom habtapival, hogy ott grasszálhasson. Aztán ahogy utánanéztem láttam, hogy tavaly volt egy rák-mizéria a habtapik körül. Nekem első babám így annyira még nem vagyok tájékozott, főleg a tavalyi témákat illetően. Van valami kialakult álláspont? Teljes habtapi tilalom van, vagy TI azért használtok? mert ha tényleg nagyon gáz, akkor inkább nézek vmi szép játékszőnyeget...
2011. dec. 6. 07:51
 1/8 anonim ***** válasza:
bocsi, hogy nem tudok válaszolni a kérdésedre, de ez engem is érdekelni, mi is most kezdünk kúszni, gurulni és nem szeretném, ha a szőnyegről a parkettára gurulna, ráadásul földszinten lakunk, alattunk pince, így picit hideg a parketta.
2011. dec. 6. 07:56
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Vessetek meg, hogy felelőtlen vagyok, de ha mindennel kapcsolatban figyelembe vennéd ezeket a dolgokat, akkor aztán semmilye nem lenne a kicsinek. Mostanában nem is annyira, de volt nem is olyan régen egy időszak, amikor sorra derültek ki márkásabbnál márkásabb cumikról, cumisüvegekről és egyéb dolgokról, hogy károsak. Időnként feltűnnek ilyen dolgok. Mondjuk ezt a habtapis dolgot nem is hallottam. Ha neked megnyugtatóbb, persze inkább a játékszőnyeget vedd, de azzal számolj, hogy semmi garancia nincs arra, hogy holna valamiért nem kiáltják ki károsnak.
2011. dec. 6. 08:04
 3/8 A kérdező kommentje:
nem, amúgy tök jogos amit mondasz...csak ezt több felől is hallottam és gondoltam hátha valaki(k), aki(k) már régebb óta gyakorló anyukák többet tudnak róla, mert nekem személy szerint sokkal jobban tetszik a sok szines, betűs számos kirakós tapi, mint egy autópálya szőnyeg, de azért a baba egészsége az első...
2011. dec. 6. 08:11
 4/8 anonim ***** válasza:
Én vettem neki. Kúszás miatt. Nagyon jó mert védi ahogy hempereg, meleg stb. Hallottam én erről, annyit "teszek" hogy nem adok neki ilyen puzzle kockát a kezébe hogy rágja, a szájába vegye. Ha ő szedi szét, akkor elkérem és más játékkal elterelem a figyelmét.
2011. dec. 6. 08:14
 5/8 anonim ***** válasza:

2/4 vagyok

Mondjuk a szőnyegben meg mindenféle láthatatlan atkák meg mit tudom én mik nem ragadnak meg. Na az se egészséges. A habtapit könnyebb tisztítani ilyen szempontból. ÁÁÁ lehetetlen dönteni.....

2011. dec. 6. 08:27
 6/8 anonim ***** válasza:

Én megpróbálok logikusan gondolkodni.

Ha valamiről tényleg kiderül hogy ilyen mértékben káros, azt betiltják.A hab tapival ez nem történt meg.Mai napig ott vannak a boltok polcain.Gondolom volt egy ilyen feltevés hogy rákot okoz, bevizsgálták, és kiderült téves risztás volt, vagy valóban volt olyan ami káros volt, és azok nincsenek de azok a fajták amik vannak biztonságosak.

Ennek fejébe mondom azt hogy nyugodtan vegyél, de csak újjat.

2011. dec. 6. 08:35
 7/8 anonim ***** válasza:

Egyik barátnőmnek is már kúszik a picije, ő viszonylag vastagon felöltözteti (vastag nadrág, pulóver, zokni). Náluk sincs padlófűtés, kőpadló és laminált padló van, a játszószőnyegről pillanatok alatt lemászik. Második baba, az elsővel is ezt csinálta, mindkét gyerkőc egészséges, nem fáztak fel emiatt.

Nálunk nagy szőnyeg volt a nappaliban a parkettán, erre még terítettem egy vastag plédet, én is sokat ücsörögtem rajta. Amikor már lemászott róla, én is ráadtam még egy réteg ruhát (szintén tél volt).

Én inkább nem használtam a habtapit (pedig nem sokkal a botrány előtt vettem), így nyugodtabb voltam, bár szerintem is kicsit túl volt ez lihegve.

2011. dec. 6. 08:39
 8/8 anonim ***** válasza:

Én is hallottam erről, de vettem habtapit. Azzal mondjuk nem értek egyet, hogyha valami ilyen káros, akkor betiltanák, ezernyi példát lehetne mondani. Bár a habtapi szerintem pont nem olyan dolog. De a rák egy olyan sajnálatos dolog, a mai világ egyik rejtélye, hogy ahogy mondta egy előző válaszoló, ha mindent elpakolnánk, ami elvileg rákot okoz, nem lenne a gyereknek semmije. Meg nekünk sem.

De az is igaz, hogy mikor már jobban tudott kúszni, sose maradt meg a habtapin. :) A lakást meg nem raktam körbe. Most már mászik, de lent van a habtapi, ha ücsörögve, ülve játszik, nagyon is jó. Sőt mikor tanult állásból guggolni, leülni, jó volt az esésekre (már amikor sikerült ráesnie).

2011. dec. 6. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!