Mióta megszületett a babád, változott valamit a kapcsolatod az édesanyáddal?
Nem változott. Én annyiban változtam, hogy sokkal jobban értékelem a szüleimet. Előtte sem volt soha rossz a kapcsolatunk, csak így gyerek mellett megértettem, hogy mi mindent tettek értem, és milyen jó gyerekkorom volt.
Nálatok mi a baj?
Beszól? Irányít?
Nekem ilyen szempontból szerencsém van, de a helyzet ismerős, mert az anyósomtól viszont kapom az ívet.
Gondolom túlzottan bele akar folyni a dolgaitokba és rád erőltetni az akaratát, igaz?
Ha valamit nem tudtam,vagy nem voltam biztos, rákérdeztem, a váalsz általában mindig az volt,hogy nem emlékszik már rá,nem tudja stb.
Viszont pl. a hozzátáplálást illetően elég határozott véleményem van,azt mindig is kritizálja.
1 éves elmúlt a lányom, azóta csak ő létezik számára, meg nem kérdezi mi újság velem/velünk, csak az unoka, és az ő problémái.
Olyan,mintha elfelejtette volna,hogy lánya vagyok:(:(:(
Nálunk érdekes ez a helyzet. Én terhesen határozottan antiszociális vagyok, egyszerűen nem viselek el még egy sima érdeklődést sem. Anyukám meg igazi paramami, naponta 3-szor telefonál, hogy hogyan vagyunk. Így jó néhányszor sikerült minden várandóságom alatt összeveszni vele.
Szülés után néhány hétig még gáz szokott lenni a helyzet, mert akkor meg a szoptatásra parázik rá. Igaz, hogy Ő nem tudott szoptatni, de nekem mindegyiknél rengeteg tejem volt/van. Na ez is jó kis feszkóforrás. Aztán szépen lassan mindig normalizálódik a helyzet, Ő megérti, hogy én nem szeretem ezt a túlaggódást, én meg elfogadom, hogy időnként rájön ez az érzés, és nem tud mit kezdeni vele.
Az aktuális baba 2 hónapos korára szoktuk újra gatyába rázni a kapcsoltunkat.
Monjuk Ő nem szokott túl gyakran tanácsokat adni, mert 5 gyerek mellett nekem jóval nagyobb a tapasztalatom, mint neki 2-vel, és ezt Ő is tudja, ráadásul látja, hogy jól működnek a dolgok.
Azt mondhatom,hogy jobb lett!Mielőtt anya lettem pörgős életet éltem és jóval "vehemensebb" voltam.Elég nagy volt a pofám és ő ezt igen nehezen viselte.Napi rendszerességgel vesztünk össze.Mióta megszületett a kislányom(15 hós)jóval nyugodtabb,türelmesebb lettem és ez a kapcsolatunknak is jót tett.Persze vannak vitáink,mert próbálna irányítani bennünket és beleszólni dolgokba,de gyorsan "le tudom szerelni".Ezért vannak csak vitáink mostanában és nem veszekedéseink.Persze a kislányomat imádja!Jó...néha jön azzal,hogy 28 éve nem így voltak dolgok,te már kaptál ezt vagy azt enni,de betartja azt amihez én ragaszkodom.
Anyósommal talán szorosabb lett a kapcsolatunk,mióta megvan a Babónk.Ő addig sem szólt bele dolgokban és most sem próbálkozik.És imádja a lányunkat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!