Érdekelne, hogyha örökbe szeretnénk fogadni kisbabát/anyukát ismerjük-24-hetes terhes/. Mikor lehet örökbe fogadást elintézni? Mikor a baba megszületett- vagy már most a terhesség alatt? Komoly válaszokat várok!
Már most a legegyszerűbb! Gondolom akkor nyílt örökbeadásról lenne szó!Címet nem tudok, mert nem tudom helyileg hol laktok!
Egy jó tanács, érdemes mindent beleírni az örökbefogadó levélbe (láthatja-e a biológiai anyuka/apuka, ha igen mikor, mikor kapjátok meg a babát, szoptathatja-e a kicsit vagy sem...)
Sok sikert! :D
Szerintem mindenképpen érdemes már most előkészíteni a terepet, ügyvédet szerezni, stb. (sajnos konkrétumokat nem tudok), de az anya hivatalosan szerintem csak a megszületés után mondhat le a gyerekről.
Örökbefogadói levél? Az meg mi??????
Ha ismeritek az anyukát, akkor nyílt örökbefogadást szeretnétek?
Menjetek be a gyámhivatalhoz, ott érdeklődjetek. Egyenlőre csak ennyit tudtok tenni. Amíg nem született meg, addig hogy fogadhatnád örökbe???? Sehogy. Ha majd megszületik, akkor a gyámhivatalnál az anyuka lemond róla, a gyámhivatal meg hoz egy határozatot, miszerint ti fogadjátok örökbe. Utána 6 hétig meggondolhatja magát az anyuka.
Egyszer te írtál már ki kérdést, ugye? Azt olvastam. Le a kalappal előttetek.
Lenne egy kérdésem: apuka apai elismerő nyilatkozatot tett?
Mert ha nem, és nem is fog, akkor jogilag semmi köze a gyerekhez. Ha igen, akkor menj be a gyámhivatalhoz, mert azért az nem úgy van, hogy elviszi a babát, hiszen egy kicsit el kell látni. Erre ti és a lány is képes, ráadásul a testvéreket nem lehet szétválasztani. Érdeklődj ott!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!