Mi lehet az oka, amióta megszületett a kisbaba az Anyuka sokat sír, mindkét szülő nagyon feszült? /Pedig nagyon várták a babát és nagyon boldogok/.
a kimerültségtől.elő szokott fordulni de vigyázni kell,nehogy szülés utáni depresszióról legyen szó az anyukánál.
sok segítségre van ilyenkor szükségük,hiszen alig tudnak pihenni valamit,ha első baba akkor pedig plán nagy a feszültség.
Depresszió.
Olvass utána a google.hu-n találsz róla sok mindent szülés utáni depresszió címmel.
Nem biztos,hogy elmúlik,orvos nélkül.Ez a mértékétől függ.
Mi 1 évet vártunk a babánkra, és utána nagyon feszültek voltunk sokszor, volt, hogy alig vártam a férjem, hazaért, és kimentem az erkélyre egy órára.
Voltak viták is, de elmúltak. Túl vagyunk rajta, most 6 hónapos a fiacskánk, és úgy érzem, nekem van a világon a legcsodálatosabb életem.
Nincs mindenhol így.Az ilyen nők többsége keresi a babát a hasában,és nem érti mért nincs ott.Hozzájárul a fáradtság,a monotonitás,az éjszakázás,a megfelelni vágyás,az elégedetlenség magával,a társaság hiánya,a beszélgetés hiánya.Nem mindenki tud kilábalni belőle pszichológus nélkül.
Remélem neki sikerülni fog.
Szóról szóra az volt nálam is, amit 20:28as írt...
nem is tudom, hogy lábaltam ki belőle. egyfolytában a pocakomban rugdosó kis lényt sirattam, az üvöltő gombóc meg ott volt mellettem. :-((( biztos voltam benne, hogy bármi, amit teszek, rossz, mert a gyerek egyfolytában sír. kb. 4-6 hónapig eltartott és nyilván segített, hogy felismertem, miről van szó, valahol a "szünetelő" hivatásomnak is része, így tudtam, mi a teendő elméletben és megpróbáltam a gyakorlatban tenni, amit ilyenkor kell. kellett kb. két hónap. és egy ok, hogy miért sír annyit a fiam, ami sajnos szintén kiderült, de egyéves korára megoldódott :-) most ő a legfantasztikusabb, leggyünyörűbb, legokosabb, legvidámabb, leglegleg... kiskrapek széles e világon :-)))) aki egyébként lombikbaba, akire három évet vártunk. és jelenleg a házasságom megmentésén kellene fáradoznom :-(((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!