Hogy lehet erre reagálni? ("A nagyszülők azt hiszik, hogy nekik szülted a gyereket"-féle téma. )
Külföldön élünk, sokszor teszek fel fényképeket közösségi oldalra a gyerekekről. Anyám rend szerint odaírogatja mindegyik albumhoz, hogy "az én drága unokáim", "szépek vagytok drága unokáim" stb. Már egyszer majdnem odaírtam, hogy igen anya, mindenki tudja, hogy a te unokáid, na de nem tettem, nem is tenném, csak játszottam a gondolattal. Mindegy, ez nem nagy dolog, elhúzom a számat és kész. Nemrég az egyik képhez megint jött a szokásos szöveg, hogy "az én drága unokáim". Utána valaki írta, hogy nagyon aranyosak. Erre anyám: KÖSZÖNÖM SZÉPEN! Tiszta gáz! Még ha azt írná, hogy köszönJÜK szépen, azt valahogy le is nyelem, na de így?!
Ki hogy reagálna ilyen helyzetben?
Köszi a választ mindenkinek, teljesen igazatok van, olvasva, amit írtam, én is így reagálnék kb.
Mindenesetre a dolog azért máshogy néz ki, ha az ember ismeri az anyámat és az általános hozzáállását a gyerekeihez és az unokáihoz. De ezt kifejteni most nem fogom, mert az már más téma lenne. Lényeg a lényeg, hogy az alapján, amit írtam, teljesen igazatok van!
Az jutott még eszembe, hogy persze, hogy azt írja: köszönÖM szépen, elvégre neki címezték a dicséretet! Mármint az ő ismerőse írt az ő általa feltett képhez, miért kellett volna többes számban írnia?
Szerintem anyukád teljesen aranyos és normális dolgot csinál: sőt, elvárható dolgot! Büszke a szép unokáira. Mert igaz, hogy a TE gyerekeid, de ő sem állított ám valótlant, ugyanis valóban az Ő unokái :)
(egyébként általában a nők az anyósra szoktak ilyen dolgokra kiakadni, ritka, ha valaki a saját anyukájára akad ki ilyen miatt :)))
"Még ha azt írná, hogy köszönJÜK szépen, azt valahogy le is nyelem"
Kedves tőled, hogy "lenyeled", hogy édesanyád megköszöni a gyerekekre írt kedves bókokat. Még jó, hogy nem cs.szed le érte..
Semmi gond, elfogadom, hogy felfújt problémának tűnik, és egyet is értek! De azért ugye, te is látod, mekkora különbség, hogy ki tette fel a képet, és kinek szólt a dícséret?
(Kb, mint ha állnál anyukáddal a babakocsi mellett, egy ember odamegy, hogy "de aranyos", mire Ő válaszol, hogy köszönöm szépen! - Totál más téma, ha anyukád nélküled áll a babakocsi mellett, és azt mondják neki, hogy aranyos gyerek. Mindegy, nem magyarázzkodni akarok, csak szeretném, ha látnád, hogy amit félreértettél, az lényeges különbség. Akkor is, ha sehogy sincs igazam!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!