Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy lehet erre reagálni? ("A...

Hogy lehet erre reagálni? ("A nagyszülők azt hiszik, hogy nekik szülted a gyereket"-féle téma. )

Figyelt kérdés

Külföldön élünk, sokszor teszek fel fényképeket közösségi oldalra a gyerekekről. Anyám rend szerint odaírogatja mindegyik albumhoz, hogy "az én drága unokáim", "szépek vagytok drága unokáim" stb. Már egyszer majdnem odaírtam, hogy igen anya, mindenki tudja, hogy a te unokáid, na de nem tettem, nem is tenném, csak játszottam a gondolattal. Mindegy, ez nem nagy dolog, elhúzom a számat és kész. Nemrég az egyik képhez megint jött a szokásos szöveg, hogy "az én drága unokáim". Utána valaki írta, hogy nagyon aranyosak. Erre anyám: KÖSZÖNÖM SZÉPEN! Tiszta gáz! Még ha azt írná, hogy köszönJÜK szépen, azt valahogy le is nyelem, na de így?!

Ki hogy reagálna ilyen helyzetben?

2012. jan. 18. 14:18
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Köszi a választ mindenkinek, teljesen igazatok van, olvasva, amit írtam, én is így reagálnék kb.

Mindenesetre a dolog azért máshogy néz ki, ha az ember ismeri az anyámat és az általános hozzáállását a gyerekeihez és az unokáihoz. De ezt kifejteni most nem fogom, mert az már más téma lenne. Lényeg a lényeg, hogy az alapján, amit írtam, teljesen igazatok van!

2012. jan. 18. 18:44
 12/19 anonim ***** válasza:
53%

Az jutott még eszembe, hogy persze, hogy azt írja: köszönÖM szépen, elvégre neki címezték a dicséretet! Mármint az ő ismerőse írt az ő általa feltett képhez, miért kellett volna többes számban írnia?

Szerintem anyukád teljesen aranyos és normális dolgot csinál: sőt, elvárható dolgot! Büszke a szép unokáira. Mert igaz, hogy a TE gyerekeid, de ő sem állított ám valótlant, ugyanis valóban az Ő unokái :)

(egyébként általában a nők az anyósra szoktak ilyen dolgokra kiakadni, ritka, ha valaki a saját anyukájára akad ki ilyen miatt :)))

2012. jan. 20. 13:09
 13/19 anonim ***** válasza:

"Még ha azt írná, hogy köszönJÜK szépen, azt valahogy le is nyelem"

Kedves tőled, hogy "lenyeled", hogy édesanyád megköszöni a gyerekekre írt kedves bókokat. Még jó, hogy nem cs.szed le érte..

2012. jan. 20. 13:11
 14/19 A kérdező kommentje:
Azt meg honnan veszed, hogy az ő ismerőse írta az ő általa feltett képre? Ezt nem írtam, és nem is igaz. Abban az esetben nekem is teljesen természetes. Mindegy, mint már leírtam, nem lehet értékelni a helyzetet anélkül, hogy bárki ismerné az anyámat és a kapcsolatát a gyerekeivel és az unokáival. Megbántam, hogy kiírtam a kérdést, mert így semmi értelme nincs. Mármint úgy, hogy ahhoz, hogy megértsétek PONTOSAN, miért van ezzel az ártatlan dologgal bajom, nagyon sokat kellene magyarázni. H ü l y e voltam, hogy kiírtam.
2012. jan. 20. 21:51
 15/19 anonim ***** válasza:
Valóban nem tudom milyen a kapcsolat, de akármilyen is, felfújt problémának tűnik. Mindenesetre megbántani nem szeretnélek, csak leírom, hogy azt gondolom, ez szerintem egyáltalán nem kapcsolat-függő, ha büszke rájuk.
2012. jan. 20. 22:06
 16/19 A kérdező kommentje:

Semmi gond, elfogadom, hogy felfújt problémának tűnik, és egyet is értek! De azért ugye, te is látod, mekkora különbség, hogy ki tette fel a képet, és kinek szólt a dícséret?

(Kb, mint ha állnál anyukáddal a babakocsi mellett, egy ember odamegy, hogy "de aranyos", mire Ő válaszol, hogy köszönöm szépen! - Totál más téma, ha anyukád nélküled áll a babakocsi mellett, és azt mondják neki, hogy aranyos gyerek. Mindegy, nem magyarázzkodni akarok, csak szeretném, ha látnád, hogy amit félreértettél, az lényeges különbség. Akkor is, ha sehogy sincs igazam!)

2012. jan. 20. 23:05
 17/19 anonim ***** válasza:
Hát, nálunk már előfordult ilyen :) Hogy anyukám köszönte meg :) De ezek szerint én alapból más vagyok mint Te, mert én csak álltam és mosolyogtam, hogy szüleim milyen állati büszkék a kis unokára, nekem inkább jólesik, semmint kiakadjak rajta. De nem vagyunk egyformák, ezt elismerem. Én is ilyen szőrszálhasogtó vagyok néha, csak én nem anyuval, hanem anyósékkal. A fiatal anyucik között ez a gyakoribb, bár sokakat a saját anyukájuk is sok esetben idegesít a gyerekkel kapcsolatban :)
2012. jan. 21. 11:50
 18/19 anonim ***** válasza:
Igen, így kicsit vicces a kérdés, de én a sógornőmmel vagyok így, hogy sok nem megbeszélt dolog van és az én szememben sajnos már a csip-csup ügyek is nagyok, amire mások nevetnek. Valószínűleg más áll a háttérben, de mivel arról nem írtál, így mások nem látják ezt olyan borzasztónak.
2012. jan. 21. 12:04
 19/19 anonim ***** válasza:
Szerintem is túlreagálod, majd ha az anyósod minden nap a kezedből kapkodná ki a gyerekedet és azt hinné, h neki szülted, akkor lehetnél felháborodva. Ha olyan messze lakna tőlem, mint anyukád tőletek, akkor az lenne legkisebb bajom, h mit ír a képeim alá.
2012. máj. 3. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!