Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A barátnöm 34 éves és nem...

A barátnöm 34 éves és nem akar gyereket szülni. Soha. Szeretem öt. Vélemények?

Figyelt kérdés
Rengeteg érvet felhozott miért nem akarja, amit tiszteletben is tartok. Vélemények, ha egy 34 éves érett nö nem óhajt szülni?
2012. jan. 24. 19:29
1 2 3 4 5
 11/50 A kérdező kommentje:
jennifer aniston gazdag. a barátnöm meg fél , hogy nem lesz elég pénz erre a dologra, söt, még a saját jövöjétöl egyedül is fél. nem meri ezt vállalni, sose fogja, max, ha milliomos lenne, de talán még akkor sem. ismerem öt. látott már sok babát, vigyázott is, aranyosnak találta, és szépnek talál egy családot, de mint mondta inkább legyen rossz család nélkül, mint esetleg rossz anyagi helyzet, vagy beteg baba. ha 100 százalék, hogy egy nö nem akar, akkor ez a barátnöm :).
2012. jan. 24. 20:39
 12/50 anonim ***** válasza:
52%
Hát maximum ha te mindenképp szeretnél később, akkor új partner után nézel. Ő így döntött, de ha te szeretnél azt is meg lehet érteni. Egyébként 34 évesen a testét félteni? Most már csak öregszik, és 60 évesen nem lesz tökéletes. Egyébként ha odafigyel, nem fog eltorzulni.
2012. jan. 24. 20:40
 13/50 anonim ***** válasza:
93%

Nálam 39 évig tartott a soha:DDD most a szobájában alszik a "mégis" 10 hónapos:DD

Egyébként érthetőek az érvei...ezek mind csak akkor változnak majd ,ha mégis feltámad benne az anyaság utáni vágy,akkor ezek semmit nem fognak számítani:)

Viszont itt vagy Te is és kérdés,hogy mit szeretnél...

DE..úgy gondolom igenis lehet teljes életet élni ,ha nem születik gyereke egy párnak.

2012. jan. 24. 20:47
 14/50 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Megkérdezhetem,hogy Ön hány éves?

2012. jan. 24. 20:59
 15/50 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem pénzre alapozni (ha sok van akkor azért, ha kevés akkor meg azért) manapság nem érdemes. Annyi minden változik a világban főleg mostanság, hogy még az is felesleges hogy 9 hónappal a gyerek születése előtt eltervezed mondjuk mennyit fogsz kapni, mert hoznak egy törvényt egyik napról a másikra, és borul minden.

E mellett pedig 2-3 év alatt az anyagiak nagyon tudnak változni pozitív és negatív irányban is.

A fájdalommal meg a testi változással én úgy vagyok, hogy amíg az ember nem él át bizonyos dolgokat, addig nem tudhatja hogy tényleg mennyire fáj, vagy hogy mennyire változik meg a teste. Általánosítani sem lehet, mert van akinek könnyű terhessége van és könnyű szülése, más meg olyannak írja le, mintha meg akarna halni.

Szóval ezekkel kapcsolatban én azt mondom, hogy amíg nem próbálja ki nem tudhatja hogy mit hozna ki belőle mind fizikai mind pedig érzelmi téren.

Veled kapcsolatban meg nem tudjuk hány éves vagy, mióta vagytok együtt, mennyire komoly a kapcsolatotok, stb. De ha számodra jelenleg megfelel az ő elgondolása és a közel jövőben te sem szeretnél gyereket, akkor én "elnapolnám" ezt a kérdést. Nem kell mindenkinek feltétlen gyerek. Nekem van olyan ismerősöm akiknek nincs, pedig lehetne, de nem szerettek volna és boldogan élnek együtt évek óta.

Nem mondom, hogy megértem őket, de ettől nekem nem lesz egy nő sem több vagy kevesebb.

2012. jan. 24. 21:10
 16/50 anonim ***** válasza:
64%

8as vagyok. Nem milliomosként kell gyereket vállalni. Mi sem vagyunk azok, de szerencsére azért elég jól élünk így amikor megfogalmazódott bennem ez a kérdés nem is tétováztunk.

Gondolom azért ti se napról napra éltek vagy ha mégis nehezebb helyzetben vagytok akkor gőzerővel dolgoztok azon, hogy változtatni tudjatok rajta. Tehát nem ez a cél.

Néhány év alatt tényleg nagy változásokat érhettek el. Mi sem örököltünk, vagy nyertünk vagy hasonló. Egyszerűen tanultunk, külföldre mentünk hogy ugyan annyi munkával kereshessünk annyit, hogy megtakarításunk legyen hogy itthon lakást kocsit vegyünk, mert magyarországon a fizetéssel arányosan olcsóbbak. Szóval még ha azt az áldozatot is hoztuk, hogy évekig különváltunk a rokonainktól és barátainktól mégis kénytelenek voltunk.

(ennyit az anyagi helyzetről.)

A test:

30 kgot híztam terhesség alatt és kő kemény fogyókúrával lefogytam 4 hónappal szülés után. (kórházból kijőve 20 volt még rajtam). A csíkokat kozmetikai kezeléssel eltávolíttattam. Ezek 4e ft/ kezelés...

Úgy nézek ki mint előtte. (fogyókúrához annyit, hogy sajnos én sosem tudtam szoptatni...ha tudtam volna később kezdtem volna el)

És a szülésről:

Én rettenetesen féltem. Azt hittem majd ordítás és őrült fájdalom lesz. Fájt, de nem késztetett kiabálásra. Nagyobb volt a félelmem és meglepően egyszerűnek tűnt holott elhúzódó nehéz szülésem volt ami közben némi komplikáció is felmerült. Mégis annyit ilyesztgettek vele, hogy rosszabbra számítottam. A fájások se úgy jönnek mint a filmekben... Így utólag eléggé bánom, hogy ennyi tapasztalatot meghallgattam mert csak rémisztgettek feleslegesen. Pedig én egy hisztis nő vagyok. Ha valóban elviselhetetlen fájdalmat éreztem volna én tényleg sikítottam volna. Egyszerűen az adrenalin mindent elnyomot...Persze az a legfontosabb, hogy ne haggyuk el magunkat és öszpontosítva tereljük el a figyelmünket.

Több ilyen tapasztalatot kéne hallania a barátnődnek ahelyett hogy a rémsztorikról értesülne.

Nem volt rosszabb egy fogműtétnél...ott is fél az ember, de beleül a székbe, mert valamit valamiért...

2012. jan. 24. 21:46
 17/50 anonim ***** válasza:
44%
Ne haragudj, de az érvek, amelyeket ő felhozott, nos mit is mondhatnék nem elég stabilak! én még ilyet nem hallottam, pedig van egy pár ismerősöm, akik nem akarnak gyereket és nincs is még nekik, és azokat valahogy jobban megérti az ember. Persze, ki vagyok én, hogy itélkezzek bárki felett is. de, hogy valaki aggódjon ebben a korban a teste miatt? hmmm.... elég önzőnek tartom, emiatt nem válallni gyereket, de esetleg legbelül mégis szeretne. tudod, több ismerősöm azt mondja, hogy már kifutottak az időből (mind 40-45 közöttiek) és arra a kérdésre, hogy miért nincs gyerekük, az a válasz, hogy amikor akartak volna, nem volt megfelelő partner akinek szültek volna, akivel közösen fel lehet nevelni egy gyermeket, most meg már szinte mindegyiknek megvan "mindene", jöhetne a baba, de a kor miatt már tényleg nem merik bevállalni, és akad olyan is, aki azt mondja, már nem tudja megváltoztatni az életét, hiszen megvan a saját kis vállalkozása és azzal van elfoglalva. ezek jogos indokok, de amit a bnőd mond... lehetséges, hogy nem igazán stabil a kapcsolatotok és nem mer vállalni, ki tudja...? de, ahogyan a többiek is irták, az lenne a kérdés, hogy te akarnál-e, mert a jövőben ez tényleg okozhat problémát.
2012. jan. 25. 10:08
 18/50 anonim ***** válasza:
45%
Nekem felfoghatatlan hogy egy nőben ne törjenek elő az anyai érzések. Csakis az anyagiak miatt lemondani egy CSODÁ-ról NEM szabad! És még ott a lehetőség ha gyenge az anyagi helyzetetek hogy csak egyet vállaltok. Gondoljatok bele abba is, hogy egyszer megöregszetek és teljesen egyedül fogtok maradni, hidd el ismerek olyanokat, és nagyon sz@r nekik! El sem tudod képzelni mennyi csodás pillanattól fosztanátok meg magatokat!! Nekem 3 gyermekem van és csak mindenkit biztatni tudok arra hogy vállaljon, mert a világ legcsodálatosabb dolga anyának lenni. Más mikor más gyerekét tartogatod, szép, aranyos..., de a tiéd...az a legszebb, legdrágább és sorolhatnám. Az hogy benned megfogalmazódott ez a kérdés, szerintem te szeretnél, és ha igy van, akkor bizony más partnert kell hozzá találnod. Az hogy fél a fájdalomtól, az sem kifogás, akkor már kihalt volna az emberiség. Én is féltem és négyszer szültem mégis (nem irtam el a számot). Én biztosan komolyan elbeszélgetnék vele.
2012. jan. 25. 14:33
 19/50 anonim ***** válasza:
83%

Én meg hagynám...nekem is 2 gyerekem van és számomra is ők a világon a legcsodálatosabb dolgok. Szerintem is túl lehet élni a fájdalmat (na meg elfelejteni), a test meg nem mindenkinél változik hátrányára. Na de el kell fogadni, ha valaki ezekért vagy másért nem szeretne gyereket. Nem szeretem az olyan gyerekeseket akik hittérítőként szórják az igét, hogy milyen jó anyának lenni.

Jó annak lenni ez tény, de el kell fogadni, ha valaki nem szeretne anya lenni.

A kérdező, ha neki is jó így marad a kapcsolatban, ha meg nem és a párja nem változik úgy is elmegy. A gyerek utáni vágy szerintem felülírhatja a szerelmet így majd választ, de akkor ha eljön az ideje, ha ő úgy érzi. (szerintem)

2012. jan. 25. 14:39
 20/50 A kérdező kommentje:
A barátnöm idáig 34 éves koráig soha nem érezte, hogy anya akarna lenni. A teste csodálatos, egy hiba nics rajta, órákat sportol, hogy karban tartsa, nála szebb teste nincs egyik nönek sem, 2 éveseknek sincs. Egy darab narancsböre nics! A böre selyem tapintású, nyáro a strandon mindenki öt nézni, az utcán is és persze a nök utálják is ezért, hogy ennyire gyönyörü teste van. Hollywoody sztároknak is csak ritkán van ilyen. Tényleg. Nagyon sokat tesz magáért. Tehát joggal féltheti, és igy is marad még biztos minimum 20 évig az fix. Nagyon fitt, és birja az edzéseket. És nemcsak a gyönyörü testét félti, más, fogak, haj, stb, mert hosszu szép haja is van. És hófehér gyönyörü fogai. Anyagilag tényleg fél, igaz mindene megvan, de azt mondja, nem biztos, hogy pár év múlva lesz munkája. És akkor miböl tovább?? Én megértem. Nincs kedve ehhez. Elvan, edz, szépitkezik, pihen, és vagy dolgozik, vagy vállakozni akar, de mondta, hogy egész napra be van táblázva és nincs ideje meg kedve sem egy gyerekkel lenni. És még ezer ellenérve van. Persze, biztos csodás dolog a gyerek, de számára csodálatos önmaga is, hogy ennyire tökéletes a teste és ezt látja nap mint nap. Köszi a válaszokat. Lehet szomorú lesz öregkorára, de vállakozni, dolgozni akar mindig, meg edzeni, szaunázni, vásárolni csinos cuccokat. Viszont ha most szülne, biztos szomorú lenne, hogy már nem utálják annyian a csinos alakja miatt, meg nem jönnek rá a legjobb cuccok, és nem kap anyi bókot, amennyit most és nem annyira sikeres. Szóval ..., az érem 2 oldala. ASz átlagos, nem tökéletes alakú nöket megértem, ök úgyse tudják mi az, hogy nagyon jó csajnak lenni, ezért nem is féltik magujat. De a barátnöm számára hatalmas öröm akár csak a tükörbe belenézni is. És ezt a férfitársadalom nevében is mondom..., akik csorgó nyállal nézik, a feleségük mellöl is. Mind meg van érte hülyülve, hogy lehet egy nö ennyire tökéletes, ennyire feszes börü, és stb...
2012. jan. 26. 14:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!