Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy szeressem meg a lassan...

Hogy szeressem meg a lassan egy éves gyerekemet?

Figyelt kérdés

Nem volt tervezett baba, a férjemmel nem akartunk gyereket, gondos védekezés mellett "csúszott" be. 20 kilót híztam a terhességem alatt, a szülés pedig egyenesen katasztrófa volt. :S A gyerek születése óta átordít minden éjszakát, nem aludtuk ki magunkat mióta megszületett. Én alig tudok magamra időt fordítani mellette, mert nappal holt fáradt vagyok, és már nem merem odabízni senkire hogy vigyázzon rá egy kicsit, mert mindenki visszaadja, annyira ordít. Néha úgy érzem, hogy boldogabb voltam a terhesség előtt.

Azt se tudom, hogy ő szeret-e minket. Tegnap belekarmolt szegény apjának az arcába. Rémálom... :(

2012. jan. 7. 22:01
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
83%
Ha ez egy komoly kérdés, akkor nem a lesz*rom tablettát kell bevenni, hanem ahogy már más is írta, pszichiáterhez kell fordulni, aki neked való gyógyszert felír. Nem megbántani akarlak, de ez nem normális, ahogy érzel, hogy nem látod a gyermekedben a szépséget. Vagy adjátok rokonokhoz, ismerősökhöz, gyámhivatalnak azt a szegény picit, hogy máshol, szeretetben nőhessen fel.
2012. jan. 7. 23:45
 22/49 anonim ***** válasza:
100%
Jó ötleteket írtak előttem, mást én sem tudok, csak annyit: keress el egy pszichológust.
2012. jan. 7. 23:46
 23/49 anonim ***** válasza:

A gyermekünk egy tükör, amiben önmagunk tükörképét láthatjuk!

Ezen gondolkodj el!

Próbálj meg lazítani, mert érzi rajtad a feszültséget, ettől ő is azzá válik. Ok nélkül is öleld meg, puszild meg és mondd neki, hogy szereted. Akkor is ha ordít! Bújj hozzá és súgd a fülébe!

2012. jan. 7. 23:51
 24/49 anonim ***** válasza:
figyi az öt éves fiam viccből tegnap jól oldalba bökött egy műanyag villával:) hát fájt de nem leszúrni akart az biztos:) szerintem nem kell egyből dokihoz rohanni ha még nem próbáltál magadtól változtatni az az első lépés ha már túl vagy ezen és nem megy akkor jöhet a psihodoki, de ha hagysz egy kis időt magadnak és elhatározod hogy változtatsz akkor menni fog szerintem. Tapasztalatból tudom hogy meg lehet csinálni, igaz én nem a gyerekemet nem szerettem hanem magamat de nagyon nem.
2012. jan. 7. 23:57
 25/49 anonim ***** válasza:
100%
23:51-es vagyok. Kisfiam egy ideje rájött, hogy az ujjával bökni tud jól. A múltkor bevásárlás közben szemenszúrt az ujjával, Azt hittem összecsinálom magam, de nyugalmat erőltettem magamra, számoltam kettőig és halkan elmondtam neki, hogy ez fáj, és nem szabad és stb, stb. Igaz ő már 2 éves, de kisebb korában is használt, ha nyugodtan álltunk az ilyen dolgaihoz. Igaz akkor szóból még nem értette meg, de ha hisztizett, eltereltük a figyelmét, vagy ölelgettük, puszilgattuk. Hulla fáradtan is.
2012. jan. 8. 00:02
 26/49 anonim ***** válasza:
100%

Tudod, ehhez így nem lehet hozzáállni. Én azt érzem a soraidból, hogy ez a kislány nem más, mint nyűg a nyakatokon. A ti döntésetek volt, hogy megtartjátok őt, a ti felelősségetek ez a kis hisztis élet - aki valószínűleg azért hisztis, mert óriási feszültségbe kényszerül. És bele fog még karmolni az arcotokba, meg kitépi a hajad néha, emellett akár poharakat is törhet majd. És mellé kell ülni tanulni, játszani, olvasni neki, hogy törődést érezzen. Azonnal kevésbé lesz hisztis. Ő szeret titeket, és ugyanezt várja tőletek. Megérdemli, adj egy esélyt neki. És találd fel magad, hidd el, sok nőt köt le ugyanennyire a gyermeke. Egy kád víz, egy -akár hármasban- eltöltött vacsi, kis közös meseolvasás, babázás, szórakozás, állatkert, baba-mama torna csodát tehet... Annyi mindent lehet csinálni... És nem a picinek kell változnia az ügy érdekében, hanem neked, nektek.

Sok erőt ehhez!

22 hetes kismami & pszichológus

2012. jan. 8. 00:28
 27/49 anonim ***** válasza:
80%

Amilyen az anya olyan a babája.

Miért ordít éjjel?

2012. jan. 8. 00:33
 28/49 anonim ***** válasza:
84%

Próbáltatok már együtt aludni a gyerekkel? Lehet, akkor nem sírt volna már picibabaként sem, ha melletted alhatott volna... :( az én kislányom 4 hós koráig velünk aludt, utána egy szó nélkül kiszoktattam a saját szobájába, a saját ágyába (most 9 hónapos), ha felsír éjjel (ritkán), akkor egyből érte megyek, és viszem át magunkhoz, szopizik mellettem fekve, és úgy alszunk tovább.

Én az elejétől fogva tudatosan törekedtem arra, már akkor mikor még nem alakult ki bennem a "szerelem" a lányom iránt, hogy minél többet szeretgessem, hogy kiegyensúlyozott, boldog baba legyen belőle. És az is lett, egy tünemény, nem mondom ő is pakol, és tud hisztizni is, ha fáradt, vagy ha éhes és nem elég gyorsan jön a kaja... de hiszen gyerek, neki nincs türelme, a türelmet tanulni kell.

Az, hogy másnál ordít a gyerek, szerintem érthető! Hiszen kicsi még! Az enyémet se lehet otthagyni sehol! A wc-re nem tudok úgy elmenni, hogy ne sírna az ajtó előtt. Ha beülök a kádba hajatmosni, felkapaszkodik a kád szélére onnan nézeget, de hamar elfárad és bizony sír, egészen addig míg fel nem veszem. És én természetesen felveszem és megpuszilgatom. És nincs beszárítva a hajam, és nincs kilakkozva a körmöm, és nekem sincs magamra időm, és már epilálni sincs időm otthon (nemhogy kozmetikushoz menni), már csak borotvát használok, az a leggyorsabb.

Szóval nehogy azt hidd, hogy csak neked nehéz, mindenkinek az! És ne hidd, hogy azért vagy depis, mert nem is terveztétek! A tervezett gyerek mellett is be lehet depizni. De szeretgessétek őt sokat könyörgöm! Ha kövérnek érzed magad, akkor pedig diétázz, no szénhidrát.

2012. jan. 8. 01:06
 29/49 anonim ***** válasza:
100%
En ugy ertelmezem, h a kerdezo es a parja sosem akart gyereket, mert nem azt irja, h meg nem akartunk, hanem nem akartunk. Akkor meg itt kezdodik az egesz, es tenyleg nem eleg az amit sokan leirtak ( kozos progrma, vacsi, stb...). Szerintem is segitseg kell, nemcsak az anyukanak, hanem az apukanak is. Nem beszelve, ha a kerdezo 1 ev alatt 1 szep pillanatot elt az a babaval, es ezt komolyan is gondolja, akkor tenyleg nagy baj van. En kislanyom 4 es fel eves, de mai napig este kozepre tesszuk es ugy meg annyit ousziljuk, mint amikor hazavittuk a szuleszetrol. Nekem azota minden nap egy csoda, es halas vagyok, h gyerekem lehet. Tole viszonzaskent ugyanezt kapjuk, mert ezek kolcsonos dolgok.
2012. jan. 8. 01:07
 30/49 anonim ***** válasza:
100%

Nem gondolod, hogy azért ordít, mert érzi rajtatok a feszültséget? A gyerekek mindent megéreznek..

Lehet, hogy ha kicsit másképp állnátok a dolgokhoz, és nem ilyen hülye kérdéseket tennél fel, meg nem azzal foglalkoznál, hogy magadra nincs időd, más lenne a helyzet. Ő biztosan szeret titeket, minden gyerek szereti a szüleit, még az is, akinek rosszak - már elnézést, ezt nem rátok értettem. Még az a gyerek is szereti a szüleit, akit vernek, vagy nem foglalkoznak vele. Titeket miért ne szeretne? Adtok rá okot?

Nekünk sem volt tervezett baba, kicsit korán jött. Mégis imádjuk. Tudod, én a napokban majdnem elveszítettem a kisfiam. Lehet, hogy ha a helyemben lennél, nem ilyen marhaságokon gondolkoznál, hanem összetennéd a két kezed!

2012. jan. 8. 07:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!