Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy szeressem meg a lassan...

Hogy szeressem meg a lassan egy éves gyerekemet?

Figyelt kérdés

Nem volt tervezett baba, a férjemmel nem akartunk gyereket, gondos védekezés mellett "csúszott" be. 20 kilót híztam a terhességem alatt, a szülés pedig egyenesen katasztrófa volt. :S A gyerek születése óta átordít minden éjszakát, nem aludtuk ki magunkat mióta megszületett. Én alig tudok magamra időt fordítani mellette, mert nappal holt fáradt vagyok, és már nem merem odabízni senkire hogy vigyázzon rá egy kicsit, mert mindenki visszaadja, annyira ordít. Néha úgy érzem, hogy boldogabb voltam a terhesség előtt.

Azt se tudom, hogy ő szeret-e minket. Tegnap belekarmolt szegény apjának az arcába. Rémálom... :(

2012. jan. 7. 22:01
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
100%

Nem szabad bántani, biztos, hogy mentális problémája van.

Kérdező, kérlek fordulj orvoshoz mielőtt tragédiába fordulnak a gondolataid. Biztosan segít neked egy pszichiáter! Kérj segítséget, nehogy baj legyen.

2012. jan. 7. 22:39
 12/49 anonim ***** válasza:
100%

Sugárzott az a nagy nagy szomorúság és tehetetlenség a soraidból.

Lehet butaságot kérdek, de: szoktad őt ölelgetni, babusgatni? Ha belenézel a két szemébe, mondod neki hogy szereted? Szokott nevetni a babátok? szokott jó kedve lenni? Ha vele vagy beszélsz hozzá?

De nem lehet hogy ez az egész nem is annyira tragikus, csak beleestél a "baby blueba" azaz a szülés utáni depibe és azért látsz minden ennyire borusan? a férjed hogy áll a babához? ő is így érez?

ő biztosan szeret titeket, hiszen csak ti vagytok neki. Ti vagytok a biztos pont, akik az életet adták.

2012. jan. 7. 22:40
 13/49 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon gyorsan változtass a hozzáállásodon! Persze nem könnyű egy kisgyermeket nevelni, gondozni, de ilyen hozzáállással amit a soraidból kivettem csak még rosszabb irányba tereled a dolgot. Mindent olyan negatívan élsz meg amiatt, hogy becsúszott. Magát a terhességet is a hízás miatt, aztán a szülést, majd a gyermek gondozását. Hiába pici még, érzi az elutasítást, ezt a sok negatív érzést benned/bennetek. Azért is lehet olyan sírós. Persze ez csak feltételezés, de ha egyébként nem beteg, akkor nem normális az, hogy lassan 1 évesen még mindig átordítja az éjszakát, és még nappal se lehet emiatt másnak odaadni. Ez mind arra vezethető vissza, hogy mióta csak elkezdődött a kis élete csak a frusztrációt veszi körül.

Próbálj meg átlendülni efölött a "rémálom" érzés felett, és tessék örülni annak, hogy van egy gyereked. Éreztesd vele, hogy szereted, sokat játszatok együtt, fedezd fel az anyaság jó oldalát. Ha te jobban érzed magad, ő is jobban fogja, és nem fog annyit sírni sem.

2012. jan. 7. 22:42
 14/49 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom is karmolászott ennyi idősen és verekedős volt, de kinőtte. Szerencsére! :) SZerintem nem normális, ha egész nap és éjjel is sír egy 1 éves gyerek... Dokival beszéltetek már? Ha igen és minden rendbe van vele, akkor valami olyan problémája lehet, amire még nem jöttetek rá. Lehet, hogy komfortprobléma, vagy csak kézbe akar lenni állandóan, vagy több figyelemre vágyik.. Puszit még nem ad, az tök normális, mert még pici! :)) Majd egy fél-1 év múlva biztos fog adni. És ha szeretettel türelemmel fordulsz hozzá(ami hullafáradtan tök nehéz), akkor ő is úgy fog viszonulni. Mert a babák ellesik a viselkedést, azt csinálják, amit látnak... Gondolom a fáradtságtól biztos nagyon stresszes vagy... :(( Ha sírós, ha nem, akkor is bizzátok rá valakire néha a gyereket és a pároddal vagy egyedül kapcsolódj ki. Hidd el jót fog tenni!
2012. jan. 7. 22:45
 15/49 anonim ***** válasza:
100%

komolyan, nem megbántani akarlak, de a kommenteden akkorát röhögtem, hogy bekönnyeztem :))) de csak azért mert minden gyerek ilyen, kicsit újra éltem :)))) illetve annyi, és ezzel nem akarlak megbántani, de szerintem a legtöbb anya már ösztönből tudja miért sír az ennyi idős babája :(

gondolom pont azért nem érzed mert nem tudsz rákoncetrálni teljes mértékben :(

azt írod nincsenek szép pillanataitok. pedig ott vannak csak nem akarod látni! minden anyának nehéz és elhiheted, hogy a többi 1 éves se úgy játszik, hogy nem csinál kupit vagy úgy eszik, hogy tisztaság marad körülötte, vagy egyedül lefekszik aludni 7kor, hogy anyának legyen ideje magára.

csak a sok pillanat... imádom :) egy édes hümmögés evés közben mert ízlik neki a főztöd. vagy az a grimasz mikor vizes lesz az arca pancsi közben :) vagy mikor azt mondja aja, vagy csak rád mosolyog :)))

ezeket próbáld meg értékelni :)

2012. jan. 7. 22:46
 16/49 anonim ***** válasza:
73%
Lazíts!!! Be kell venni néha le..szrom tablettát amíg te feszült vagy minden nap ő sem fog változni, neki te vagy a minta a kapaszkodó, bármilyen kicsi is, és ezeket rettentően megérzi minden gyerek. Én pl az utóbbi 2 hétben tök feszült voltam ünnepek stb, és a 3 hónaposom is tiszta nyügi volt enni sem akart, mígnem tegnap ki tudtam végre szellőztetni az agyam, és minden a régi.
2012. jan. 7. 22:48
 17/49 Kerria ***** válasza:
100%

- Mennyi az a "sokat sír a baba"? Hány órát? Mert én valószínű már orvosnál ülnék vele, hogy mi baja lehet.

- Keress olyan pillanatokat amelyek erőt tudnak adni (pl. ahogy nyugodtan alszik, ahogy gőgicsél, nekem ez ad mindig új erőt, az enyém hasfájós, 1 hónapos, és emiatt sír rengeteget éjjelente)

- Szomszédokkal ne foglalkozz

- Próbálj társaságba menni (baba mama klub)ahol gyermeked korabeliekkel tud lenni,ez jól kitudja zökkenteni

- Illetve kérd meg Apukát, vigyázzon rá egy időre, amíg Te elmész fodrászhoz, kozmetikushoz, vagy egyszerűen csak sétálni.

Babátok biztosan szeret Titeket, és szerintem Te is szereted, csak vannak negatív élmények, amelyeket mindenki másképp él meg, emiatt érzem én elkeseredettnek soraidat.

Kitartást Neked, és mielőbbi pozitív feltöltődést! :)

2012. jan. 7. 22:56
 18/49 anonim ***** válasza:
100%

utolsó vagyok:

első gyerek tabletta mellett 22 kg plusz, de örültünk neki, második tervezett itt csak 11 kg plusz de még az előző 20 ból is volt rajtam, ez aztán végképp ne izgasson! a szülés mindegyik katasztrófa volt mégis bevállaltam a másodikat is. Ez az időszak sem tart örökké lesz majd bölcsi ovi, tudsz majd néhány órát lopni magadnak ha már végigalussza az éjszakát. biztosan nem gondolod komolyan hogy nem szereted. Addig is keresd a boldogságot magában a gyerekben heveredj le mellé szó szerint kerülj az ő szintjére a padlón játssz és bolondozz vele és azt veszed majd észre, hogy elrepült az idő. Nem ilyenkor kell megfelelni minden elvárásnak és jobb lesz ha lefelezed a magaddal szembenieket is legalább 3 éves koráig. Nekem sokat segít hogy nem úgy indulok neki egy napnak hogy megtervezem hogy mit kellene csinálni, pl hogy délben főzök ebédet reggel mosok st, hanem úgy hogy mindent akkor mikor a babázástól megtehetem. Van amit vele i lehet pl a mosást betenni biztos élvezi ő is ha pakolhatja rucikat, amíg alszik napközben meg ne dolgozz hanem fordítsd az időt magadra! Mozi helyett dvd, wellness helyett kád fürdő illóolajokkal, sport helyett lazító jóga otthon, fizess elő egy igényesebb folyóiratra, indíts egy blogot, esetleg találkozz a barátnőiddel msn-en webkamerával egy kapucsínó mellett:)

2012. jan. 7. 23:01
 19/49 anonim ***** válasza:
vagyis a 16-os voltam bocsi
2012. jan. 7. 23:04
 20/49 anonim ***** válasza:
100%

Hát szinte elsírtam magam a kérdéseden, és akaratlanul is oda néztem a játékaival szöszmötölő 9 hónapos lányomra, aki 8-8.30-ig aludt és azóta fenn van. Hát fenn vagyok vele én is, meg apa is. Beszélünk hozzá, mondogatjuk neki hogy mostmár aludni kéne kisasszony, de nyugodtan játszik tovább.

Nem feszülünk neki az altatásnak, nem idegeskedek, hogy miért nem alszik. Majd holnap pihizünk együtt egyet.

Hidd el, érzi a lányotok, hogy nem szeretitek őt kellően.Sajnállak, hogy így érzel, éreztek. Nem is értem, hogy a terhesség alatt hogy nem alakult ki a szeretet benned. :(

Márciusban lesz 1 éves alányom, és nem tudok olyan napot mondani, ami ne lett volna egy csoda vele.

Próbálj meg egy pszichológussal beszélni, mert hosszú távon sérülni fog a gyermek érzelmileg. Szegény nem érdemli ezt meg. Nem ő akart megszületni, vállaltátok. Valószínű azért viselkedik ő is így mer nem szeretettel foglalkoztok vele, hanem kötelességtudatból.

Mit szól ehhez a családotok, a barátaitok?

2012. jan. 7. 23:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!