Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan szokassam le az éjszaka...

Hogyan szokassam le az éjszakai ivásrol a gyerekemet?

Figyelt kérdés
15 honapos a babám de még mindig nem alussza át az éjszakékat .Nagyon sokszor felébred inni.Hogy szokassam le rola?
2011. nov. 11. 10:13
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem sokat irsz arról, hogy milyen gyakran iszik, mit és hogyan itatod.

Lehet, hogy éjjel (is) túl száraz a lakásban a levegö és szomjas - ilyen esetben muszáj neki inni. (A levegöt párásitva megszüntethetö a probléma.)

Lehet, hogy csak rossz szokás.

Mindkét esetben kizárólag vizet adj, pohárból és mindenféle "felhajtás" nélkül: ne vedd ki az ágyából, ne dajkáld itatás közben, ne beszélgess hozzá, ne kapcsolj lámpát vagy ha szükséges, hogy láss, akkor csak pici éjjeli fényt. Igy nem lesz neki érdekes, és csak akkor kéri, ha tényleg szomjas.

Gondolom, éjjel nem tejet, tápszert vagy hasonlót adsz neki - mert akkor nem csoda, ha ragaszkodik hozzá.

2011. nov. 11. 10:19
 2/6 A kérdező kommentje:
Ahányszor felébred mindig innia kell.
2011. nov. 11. 10:33
 3/6 anonim ***** válasza:

Dettó ugyan ez van nálunk is csak ő már 2,5 éves.Csőrös pohár mindig a fejénél kell hogy legyen.

Ő fél éves kora óta mióta tápszerre kellett áttérnünk.Felébredt kapott kicsi vizet aludt.Párásít megy nálunk tehát marad a rossz szokás amivel nem tudok mit csinálni.Nekem ondjuk iszik magától és alszik tovább:))

De lehet hogy örökölte mert az én apám,papám(ő részéről)is 1 l-es üveg van az ágyuk mellett amit meg is isznak egy éjjel alatt....nem tudom ez van.

4/6 A kérdező kommentje:
Adnék neki tejet is éjszakára vagy kakaot de nem issza meg sajnos!
 5/6 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez van, pedig lassan 3,5 éves. Sajnos elég száraz a levegő, éjjel én is felkelek inni, a fiam 2-3 alkalommal úgy, hogy elalvás előtt kakaózik. Én szörpöt szoktam neki adni (a vizet nem fogadja el éjjel), de nem édesítem túl, éppen csak hogy íze legyen. Amúgy 1,5 decis üvegben kapja.
2011. nov. 11. 10:46
 6/6 anonim ***** válasza:
Èn ùgy szoktattam le hogy elalvàs elôtt jòl megitattam. Èjjel mikor èbredt mindig kevesebb kortyot kapott alkalomròl alkalomra, napròl napra. Jòpàr nap mulva pedig csak egyszer kapott pàr kortyot ès cumi be majd a köv. kelèseknèl csak cumi! Egy hèt se kellett ès leàllt pedig màr annyira eldurvult a helyzet hogy volt olyan èjszaka hogy fèl òrànkènt kelt inni!
2011. nov. 11. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!