Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan lehetne leszoktatni 20...

Hogyan lehetne leszoktatni 20 hós gyerekemet a szopizásról?

Figyelt kérdés
Cumit és effélét nem fogadott el soha. Elalvások előtt szopizik (délután és este), és éjszaka is, ha felébred úgy alszik vissza. Jó lenne, ha már max. csak este lenne. Valahogy nem hiszek abban, hogy magától abba fogja hagyni.
2011. júl. 30. 14:57
 1/8 anonim ***** válasza:
Detto ez a helyzet nálunk is, csak az én fiam 22 hónapos. Mostanában már nem is csak elalvások előtt kéri, hanem napközben is! Sokszor a ciciből iszik, ha szomjas. Nos, azt én sem remélem, hogy egyszer csak magától elhagyja. Lehet, hogy az lenne a legjobb megoldás, ha a mamánál aludna 1-2 napig. De azt nagyon nehezen bírnám ki. Talán a kisfiam nem is annyira...
2011. júl. 30. 16:01
 2/8 anonim ***** válasza:
Hidd el, hogy el fogja hagyni. Kisfiam 20 hós koráig kelt éjjel 1-2x is. Aztán elfogadta a vizet is.22-23 hós koráig reggel is, 24 hós koráig szopizott a nappali alvásnál is, aztán megbeszéltem vele, hogy nem kap többet ő már nagy. Míg 25 hónapos korában vettem el tőle végleg a cicit. Mondtam neki, hogy anyának már fáj, így nem kap többször. Minden sírás nélkül sikerült. Csak egy kicsit nyekergett és nehezen aludt el az első este.
2011. júl. 30. 16:31
 3/8 anonim ***** válasza:

Ezen az oldalon már sok anyukától olvastam már,hogy a citrom bevált!Szépen mond el neki,hogy megromlott a cici 20 hónapos már megérti!ha mégis kéri kis citrommal kend be és hadd szopizza úgyse fog neki tetszeni!Akkor rájön,hogy tényleg "megromlott" a cici!Viszont helyette megnyugtatásképpen lehet kérni fog mást!Lehet akkor elfogadja a cumit!

majd írd meg légyszíves,hogy sikerült-e?!

2011. júl. 30. 22:42
 4/8 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Én kipróbáltam a citromot. Elsőre fintorgott, aztán addig kostólgatta, a "romlott" cicit, hogy lenyalta a citromot, és vígan szopizott tovább:-)
2011. júl. 31. 08:45
 5/8 A kérdező kommentje:
ma reggel mondtam neki, hogy elvitte a cica és azzal úgy elvolt, hogy nem kérte, persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy csak a második mellből valót tudtam így elterelni, az elsőnél ez eszembe se jutott. majd mondogatom délelőtt nehogy elfelejtse, hogy a cicánál van, hátha kitartana délutánra :), bár igen meglepődnék...na majd leírom.
2011. júl. 31. 09:07
 6/8 A kérdező kommentje:

természetesen hatalmas sírás volt, mikor délután is mondtam neki, hogy nincs aztán nem akartam, hogy sokáig szenvedjen és adtam neki. egész délelőtt a szájában turkált, mintha jönne a hátsó rágófog, bár még nincs megduzzadva.

Kedves Második! nálatok akkor lett jobb mikor már kijött az összes fog? Abban bízok utána hátha jobb lesz nálunk is és az elválasztás is talán könnyebben megy majd.

2011. júl. 31. 14:45
 7/8 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Még utána jött az utolsó 4 rágó foga. De 25 hós koráig én sem tudtam tőle elvenni, kb. havonta 1-2x megpróbáltam. Hát, iszonyatos ordítás lett a válasz.
2011. júl. 31. 21:51
 8/8 A kérdező kommentje:
Hát, igen! Megpróbáltam én is, hogy nem adok neki és próbáltam kicsit kitartó lenni, de olyat még nem hallottam tőle, mint akkor. Nagyon sírt, aztán persze megenyhültem, majd próbálkozok máskor is. Nem lesz egyszerű menet...
2011. aug. 2. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!