Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti ehhez mit szóltok?

Ti ehhez mit szóltok?

Figyelt kérdés
Szerintetek én fújom fel? Szóval karácsony másnapján elmentünk anyósékhoz, ahol a párom egész rokonsága is ott volt. Amikor felvette a picit elég durván nyúlt hozzá, legalább is szerintem. Az egyik karjánál fogta meg és úgy rángatta fel. Szóltam neki, hogy így nem kéne, de mondta, hogy nem lesz baja. (ez már nem az első eset). Mondtam a páromnak, hogy ez nem tetszett és mondta hogy sajnos, hogy nem látta, mert rászólt volna ő is. Szóval mellettem volt, tegnap meg mondta, hogy átjön ma a keresztanyja, de ő nem lesz itthon. Mondtam, hogy egyrészt nem érek rá, mert takarítok, leszedem a fát és a többi díszt, másrészt én nem tudok vele miről kommunikálni és nem szeretem ha a gyerekhez nyúl, mivel nem az első eset volt. Erre tegnap már azt mondta a párom, hogy mindegy hogy hogyan nyúlnak a gyerekhez, csak ne fájjon neki, én meg hiába mondtam, hogy ha nem is fáj neki, de akkor sem kell rángatni. Erre nagyon mérges lettem. Mondta, hogy az ő rokonaival nem fogok összeveszni, mondtam jó engem nem a rokonok érdekelnek, hanem a fiam. Már azon gondolkodok, hogy így nem akarok tovább vele lenni.
2012. jan. 6. 09:05
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:
Hát a párom anyósa szokott jönni, meg anyukámék is. A párom apósa szokott panaszkodni, hogy ritkán látja a picit, de arról nem tehetek. Simán bejöhetne az anyóssal, mivel nekik van kocsijuk nekünk nincs és ahogy írtam 20 perc kocsival, de az após nem szeret otthonról elmenni. Anyós meg mindig megtalálja a legalkalmatlanabb pillanatokat. Amikor felújítottunk és visszaköltöztünk sejtheted mennyi pakolni való volt, erre hozta az egész rokonságot, hogy megmutassa nekik a lakásunkat. A párom keresztanyja meg szó nélkül állít be még csak nem is kopogott a múltkor, hanem fogta magát és bejött:((
2012. jan. 6. 12:35
 22/35 anonim ***** válasza:

Ezt velük kell megértetni! Próbáld meg a pároddal ezt megbeszélni alap hangnemben, hogy téged mi bánt, és próbáljatok meg együtt érte tenni. Ne Ő és ne csak te, hanem együtt ketten.

Az is megérthető, hogy a párod "védi" a családját, hisz főleg egy fiúnak nehéz elszakadni otthonról, amikor az anyukája pici fia volt. Próbáljatok meg együtt megoldást találni e problémá(k)ra.

Nálunk nem tud bejönni senki sem, mert zárva a kapu, zárva az ajtó. Úgyhogy nem ér meglepetés. El tudom képzelni, hogy mit éltél át, de azt ott abban a pillanatban kellett volna megjegyezned, hogy "Mama, nem biztos, hogy ez a legmegfelelőbb pillanat volt erre, hogy most házbemutatót tartson!" Én biztos, hogy odamondtam volna neki, ha még csak súgtam volna is...

2012. jan. 6. 12:44
 23/35 anonim ***** válasza:
Mi újság? Volt a párod keresztanyja? Minden rendben volt?
2012. jan. 7. 13:49
 24/35 A kérdező kommentje:
Nem volt szerencséje, először azt hittem hogy a párom mondta, hogy ne jöjjön, de amikor hazajött akkor kérdezte, hogy volt e mondtam hogy nem. Mondjuk kikapcsoltam a kaputelefont is, de nem telefonált, hogy mért nem jutott be.
2012. jan. 7. 14:34
 25/35 anonim ***** válasza:
A pároddal beszéltetek? Mit szólt? Megtudtátok beszélni?
2012. jan. 7. 20:03
 26/35 A kérdező kommentje:
igen, megbeszéltünk mindent szerencsére. Mondtam neki, hogy én vagyok a fiam anyja és ha valaki úgy nyúl hozzá, akkor szólok még akkor is ha nem fáj neki, meg hogy most már a fia az első és a legfontosabb. Ja meg kiderült h a keresztanyja kicsit másképp adta elő:) de szerencsére nekem hitt a párom
2012. jan. 8. 09:14
 27/35 anonim ***** válasza:

Szívből örülök, hogy sikerült tisztázni!

Tudod a gyermeknek is az a legcélszerűbb, ha családban nő fel...! Szép napot nektek!

2012. jan. 8. 09:36
 28/35 A kérdező kommentje:
Na csajok a keresztanyukája csak nem bírta ki és tegnap eljött hozzánk:(( Szerencsére pont altattam mellém á így nem sokat találkoztam vele. Mikor elment kérdeztem a páromat,hogy volt e szó a karácsonyi incidensről. Azt mondta, hogy igen. Keresztanyja azért vette fel rángatva a picit, mert nem tudott volna másképp felállni. Na ezen kiakadtam. Kérdeztem a páromat, hogy remélem, hogy mellém állt és mondta neki, hogy akkor sem kéne így felvenni a picit, de NEM, inkább homokba dugta a fejét, mert nem akar szólni neki. A másik, meg tegnap tudtam meg, hogy a picimet még 4 hónapos korában meg akarták etetni lekváros fánkkal. Na ez volt nálam a jéghegy csúcsa, ráadásul a párom tudta, mert elmondta neki az anyja. Csak előttem titkolta, mert nem akarta, hogy emiatt bárkinek is szóljak. Annyira mérges lettem tegnap rá ezek miatt, teljesen úgy érzem, hogy nem áll ki mellettünk:((( mondtam neki ezek szerint bármit csinálhatnak vele, ő úgysem fog szólni:((
2012. jan. 13. 09:04
 29/35 anonim ***** válasza:

Végig olvastam a kommenteidet!

Sok mindenben nem értek veled egyet!De ez nem is lényeg, mert a te babád (meg párodé is!!), és te szeretnéd nevelni!ÉS egyértelmű elvárás az is, hogy úgy viselkedjenek a babáddal ahogy azt te elvárod!100%-ig igazad van.Mindenki másként neveli, ápolja és vigyáz a saját gyerekére, és ezt illik tiszteletben tartani mindenkinek.Elsősorban párodnak, és utána az egész rokonságnak!

Én elég makacs és önfejű vagyok.Bármikor leugatok bárkit, aki nem úgy viselkedik a gyerekemmel.(Tegnap múlt 1 éves!! :) ) Én a helyedben az egész rokonságot összehívnám, és közölném, hogy ha mostantól nem hajlandók tiszteletben tartani a kéréseimet, akkor el is felejthetik a gyereket!!!Ezt mind halál komolyan.Ne hagyd magad!!!

2012. jan. 13. 10:37
 30/35 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy nem leszek szimpatikus, de akkor is leírom, hogy én mit látok kívülállóként ebből az egészből.

A) Egyáltalán nem tudod, nem akarod elfogadni a párod családját. Igen, van hibájuk, nem kevés. Neked nincs hibád? Anyukádnak nincs hibája? Nem belekötni és puffogni kell a hibákon, hanem próbálni rajta segíteni, ha pedig nem lehet, akkor elfogadni.

B) Úgy viselkedsz, mint egy gyerek. Ne csodálkozz, ha úgy is kezelnek. "Mondtam a páromnak, hogy szóljon a családjára, hogy mossanak kezet..." Neked nincs szád? Nem tudsz beszélni? Miért a párod háta mögé bújsz? Szerinted neki milyen érzés, állandóan két tűz között lennie? Amikor gyerekek voltunk, anyukámnak volt egy nagyon jó mondása: akármelyik ujjamat harapom meg, mindegyik fáj. Gondolkozz el rajta.

C) Anyós-após. A párod szülei. Tekints rájuk így.

Egyébként tudom, miről beszélsz, az én férjem családja dettó ilyen. Volt. Anyukám egy napig nagytakarított nálunk, mielőtt hazajöttünk volna a kórházból az újszülöttel. Anyósom/apósom cipővel betrappolt a lakásba és mentek a babához. Kézmosás? Nuku. Tudod mit csináltam? Megkérdeztem tőlük, hogy hoztak-e papucsot. Nem? Adok vendégpapucsot, az előszobában le tudtok ülni átvenni. Raktam ki tiszta kéztörlőt, a fehér az, azt tudjátok használni. Nem kértem, nem utasítottam, hanem terelgettem őket.

Nálunk is van reszkető kezű/instabil állású rokon. Felveheti a gyereket? Nem. Üljön le, odaadom neki a gyereket. Így elkerülöd a "rángatást".

Nem akarod, hogy jöjjön rokon? Igen, vannak olyan rokonok (tök mindegy, hogy kinek a rokona), akikkel egyszerűen nem tudok mit kezdeni. Akkor felhívom az illetőt és átszervezem a programot olyan időpontra, amikor biztos, hogy otthon lesz a férjem. Nem kifogásokat sorolok fel a férjemnek, hanem én intézkedek. Gondolj bele a párod helyébe: ő szereti a keresztanyját, hogyan mondja meg neki, hogy te a hátad közepére sem kívánod? Se most se máskor?

Eleinte én is harcoltam a férjem családjával. Jó sokszor én is a fejéhez vágtam, hogy fontosabbak ők, mint mi. Aztán rájöttem egy nap: nem fontosabbak, de fontosak. Nem hibátlanok, én sem vagyok az. Igen, az én gyerekemet is meg akarták kóstoltatni olyan étellel, amihez még kicsi. De gondolj bele: ők egy másik generációban nőttek fel, ahol tök normális volt, ha a pár hetes csecsemővel megkóstoltatják a töltött káposztát.

És tudod mi lett a vége? Anyósom ma már, ha akar valamit, engem hív, tőlem kérdez, velem beszél meg. Nem a férjemmel, nem kezd egyéni akciókba. Kiegyensúlyozott kapcsolatunk van, a férjem nem őrlődik az anyja és a szerelme között. És ez így van jól.

2012. jan. 13. 10:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!