Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti ehhez mit szóltok?

Ti ehhez mit szóltok?

Figyelt kérdés
Szerintetek én fújom fel? Szóval karácsony másnapján elmentünk anyósékhoz, ahol a párom egész rokonsága is ott volt. Amikor felvette a picit elég durván nyúlt hozzá, legalább is szerintem. Az egyik karjánál fogta meg és úgy rángatta fel. Szóltam neki, hogy így nem kéne, de mondta, hogy nem lesz baja. (ez már nem az első eset). Mondtam a páromnak, hogy ez nem tetszett és mondta hogy sajnos, hogy nem látta, mert rászólt volna ő is. Szóval mellettem volt, tegnap meg mondta, hogy átjön ma a keresztanyja, de ő nem lesz itthon. Mondtam, hogy egyrészt nem érek rá, mert takarítok, leszedem a fát és a többi díszt, másrészt én nem tudok vele miről kommunikálni és nem szeretem ha a gyerekhez nyúl, mivel nem az első eset volt. Erre tegnap már azt mondta a párom, hogy mindegy hogy hogyan nyúlnak a gyerekhez, csak ne fájjon neki, én meg hiába mondtam, hogy ha nem is fáj neki, de akkor sem kell rángatni. Erre nagyon mérges lettem. Mondta, hogy az ő rokonaival nem fogok összeveszni, mondtam jó engem nem a rokonok érdekelnek, hanem a fiam. Már azon gondolkodok, hogy így nem akarok tovább vele lenni.
2012. jan. 6. 09:05
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
91%

Ezért nem kell elválni, de valóban igazad van azért ő még csak 6 hónapos, az elején azt hitten 1-2 éves de így egy kicsit durva.

A legtöbb férfi ilyen esetben homokba dugja a fejét az én férjen sem vesz észre olyasmit amit az ő anyja csinál.

Neked kell megvédeni a gyereket, neki még ki is mehet a karja egy ilyen felcibálástól.

2012. jan. 6. 09:30
 12/35 anonim ***** válasza:
28%
Szia,én még az oviban is megszoltam a tenítonénit mert karjánál fogva huzta be a gyerket.Nemég egy 6 honaposat!!!
2012. jan. 6. 09:30
 13/35 A kérdező kommentje:
de hiába mondtam neki tegnap este:(( ráadásul ma ide hívta, úgy hogy csak én leszek itthon a picivel, mert ő dolgozik:(( és mondta hogy ne vesszek vele össze. Mondtam akkor ne hívd ide ha nem vagy itthon
2012. jan. 6. 09:32
 14/35 anonim ***** válasza:
3. vagyok, márpedig te vagy az anyuka, ez is egy feladat, mármint hogy megtanuljuk "megvédeni" a gyerekünket. Nyugodtan vedd át ilyenkor a babát attól, akinél úgy érzed, hogy nincs biztonságban, vagy nem úgy kezeli, ahogy kellene. Hidd el, hogy kevesebb rossz érzés lesz benned. Nem a párodtól/férjedtől kell várni a megoldást, mert ő nem biztos, hogy észreveszi. Nem azért, mert nem érdekli és nem akar kiállni a gyereke mellett, hanem mert nem biztos, hogy van hozzá szeme. De úgyis csinálhatod mint én, hogy megkértem a férjemet, hogy szóljon apukájának: nincs fenékre csapkodás a kisbabánál. Mert szerintem egy kicsit durvább volt egy szeretetteljes paskolásnál. Egyszerűen megkértem és kész. És szólt is. (Nem mentem vitába vele. Ha nem szólt volna, megteszem én, de mégis az ő apukája.)
2012. jan. 6. 09:37
 15/35 A kérdező kommentje:
egy másik témában már beszéltem vele erről és nem lett jó vége:(( amikor jöttek hozzánk a rokonaik látogatóba mindig kézmosás nélkül nyúltak volna a picihez. Szóltam a páromnak, hogy szóljon a rokonainak, hogy mossanak kezet amint megjöttek, mert úgy senki nem nyúl a gyerekhez, mert ahogy láttam ez náluk nem szokás:( őt is úgy kellett nekem megtanítani:( erre azt mondta hogy ne sértegessem őt azzal, hogy a rokonai koszosak, hiába mondtam, hogy ez szóval se mondtam ezt, csak mossanak kezet, mert még az életben nem láttam, hogy bármikor is mostak volna kezet
2012. jan. 6. 09:42
 16/35 anonim ***** válasza:
Jogod van szólni ha valami nem tetszik és a babádról van szó, de ez még nem válóok! Az már igen ha folyamatosan a rokonait mentegeti és nem becsüli a Te véleményedet!
2012. jan. 6. 09:43
 17/35 anonim ***** válasza:

Még mindig 3.

Beszéljétek meg a férjeddel, hogy rokonokat akkor hívjon meg, ha ő is otthon van. Ezen nem kell összeveszni és vitatkozni, mert nem vitatéma. Senki sem örül, ha odazúdítanak valakit a nyakára, amikor nem alkalmas. Ha meg még kényelmetlenül is érzed magad valaki társaságában, akkor pláne nem hiányzik, hogy ott töltse a napot nálad. Ezeken nem kell idegesítened magad, egyszerűen mondd meg a férjednek, hogy mondja le a látogatást, tegye át olyan időpontra, amikor otthon vagytok mindketten. Nálunk így működik. Én ezzel vettem elejét, hogy bárki is úgy érezze, hogy lógatom a lábam itthon és bármikor be lehet állítani. Bárki jöhet egyébként, ha előtte megbeszéljük (nem a fejem fölött megbeszélik).

2012. jan. 6. 09:45
 18/35 A kérdező kommentje:
jaj, hát egyfolytában azt hallgatom, hogy ellenséges vagyok az ő rokonaival, pedig ez nem igaz, meg amikor hozzájuk megyünk mindig ideges, hogy nem készülök már el reggel 9-re mert indulni kell. Mondanom sem kell, hogy ebből állandóan vita van, hogy 5 percenként hallgatom, hogy mért nem vagy még kész. Hiába mondom, ha nem sürgetne akkor vita nélkül is el lehetne indulni. (anyósék nem laknak messze, 20 perc kocsival), de ha anyukámékhoz megyünk akkor semmi baj, ha délután tudunk elindulni, akkor nem pattog a fürdő előtt. Ja meg "strigulázza" hogy ki hányszor látja a picit és megjegyezte, hogy az én anyukám a múlt héten 2x látta az ő anyja meg 1x és ezt már nagyon unom
2012. jan. 6. 09:50
 19/35 A kérdező kommentje:
kedves 3. mondtam de nem érdekli, mondván hogy a keresztanyja látni akarja a picit, hiába szóltam, h nem érek ma annyira rá. Akkor jöjjön, ha itthon van, de nem hatotta meg
2012. jan. 6. 09:53
 20/35 anonim ***** válasza:

09:17-es vagyok!

Ez azért már durva dolgok, amiket te ide leírsz. Én sem vagyok jóba annyira anyósomékkal. Itt laknak tőlünk pár házzal, de sokszor arra nem képes, hogy átjöjjön hozzánk és megnézze az unokáját. Akkor jó, ha mi visszük. Én meg ebbe belefáradtam, mondtam a páromnak, hogy bármikor viheti a kis fiúnkat, de én nem szeretnék átmenni minden egyes alkalommal. Aztán anyósom is meglepődött ezen.

Az én párom mellettem áll 90%-ba...

De azért ilyet, hogy strigulázza, hogy ki hányszor látta??? Ez aztán az igazán durva...

És csak akkor látják a nagyszülők nálatok is, ha ti viszitek? Vagy azért ők is mennek hozzátok?

2012. jan. 6. 12:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!