Hozzátáplálás! Most akkor rosszul teszem, ha minden főzelékébe krumplit teszek? És mi a helyzet a babakeksszel? Többi lent.
Még nem hallottam erről a nitrát dologról. Szerencsére! Mert legalább nem zavarodtam bele a hozzátáplálásba.
A sütőtököt miért kell sűríteni?? Én amikor megsütöm, inkább higítanom kell...a répát is. Na mindegy.
Evés végén a kezébe adok egy babakekszet és elmajszolgatja-én így szoktam.
Minket sem eloírás szerint neveltek. Ez ezt ír, az meg azt. Máshol meg a sok zoldég és gyumolcs a meno. Tedd ugy, ahogy te gondolog, ne szorol szora kovesd a dolgokat, te ismered a gyerekedet.
1 éves kislány anyukáj
nem kötözködni akarok, tényleg kíváncsi vagyok, hogy mondjuk a répát hogy csinálod annyira hígra, hogy sűríteni kelljen?
nekem soha nem volt ilyen problémám, a répát megfőztem, leturmixoltam és tök jó állagú volt. én nem szívesen teszek minden ételbe krumplit, üres szénhidrát, a fiamat nem kell hizlalni, soha nem volt egy sovány alkat :)
persze kell a változatosság, de főleg a kóstoltatásnál bővel elég 1 íz, és ennyi idősen még nem is igen vágynak arra, hogy minden nap máshogy egyék a főzit :)
mi 5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, ugye a fent leírtakat adtam 6 hónaposan + almát, szilvát, meggyet, fehérrépát, petrezselymet, rizst, csirkemellet, sinlacot (gyümibe ezt tettem).
6 hónapos a babád tehát még be lehet vezetni: gesztenye, körte, banán, saláta, cukkini, brokkoli, zöldborsó, hal, pulyka, lizt.
szerintem ez több mint elég :)
a borsónál arra vigyázz, hogy passzírozni kell, tehát héj nélkül lehet csak adni, a brokkolit én 2x főztem, először csak 5-10 percet majd leöntöttem a főzővizet és újra felengedtem :)
előző, most olvastam csak a hozzászólásodat. így kell főzni ahogy csinálod, de mielőtt leturmixolod ki kell venni a főzővízből, nem azzal beletenni ;)
szóval akkor ezért... :) ha kuktában csinálod akkor annyira hamar megpuhul a zöldég, hogy fel se kell darabolni, csak villával kiveszed és turmixolhatod, meglátod így tényleg pont jó állagú lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!