Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hozzátáplálás? Hogyan kell?

Hozzátáplálás? Hogyan kell?

Figyelt kérdés
2 hónapos a babám, 4 hónapos korától elkezdenék neki adni almapürét. De hogyan kell elkészíteni? Naponta hányszor és mennyit adjak neki belőle? Szoptatás előtt kínáljam meg vele? És meddig kell szoknia az új ízt, mikor jöhet a következő újdonság, pl. sütőtök? Cumisüvegből adjam neki vagy kiskanállal?
2011. dec. 31. 10:38
 1/3 anonim ***** válasza:
Reszeld le almareszelőn, attól pürés lesz. először csak nagyon keveset adj, egy-két kiskanállal. 2-3 nap után emelheted az adagot. Én goldent adtam, mert az édesebb.
2011. dec. 31. 11:03
 2/3 anonim ***** válasza:
És csakis kanállal etesd!!!!
2011. dec. 31. 11:03
 3/3 anonim ***** válasza:

Először almalevet adtam a babámnak (lereszeltem üvegreszelőn az almát, majd a levét kiskanállal adtam a lányomnak). Először csak napi egyszer (minden új ételt délelőtt adtam, hogy estére kiderüljön ha valamire allergiás), és naponta emelve az adagokat. Az almalé után almapürét kapott (reszelt almát). Én 2-3 naponta vezettem be új ételt. Alma után jött az őszibarack, majd sütőtök, majd sárgarépa, majd krumpli...

Egyes dolgokat kevertem, pl. mikor már evett almát, akkor úgy vezettem be a krumplit, hogy az almához kevertem, így jobban elfogadta.

Itt egy táblázat, én nagyjából e szerint haladtam:

[link]

Mindig kanállal add.

2011. dec. 31. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!