Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Igény szerint szoptatott...

Igény szerint szoptatott babádnál hogy alakult a hozzátáplálás?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy amikor elkezdtétek a kóstoltatást, az melyik étkezés volt? Gondolom a szopi után történt, hogy a gyermek szabja meg az ütemet. A következő étkezés mi lett és mikor, mennyi idő múlva kezdtétek a második étkezést is kiegészíteni, mennyi idő telt el? Illetve, hogy kiváltottatok-e étkezést, vagy minden étkezésnél szopik a baba a kiegészítő táplálás mellett?
2011. dec. 30. 13:46
 1/4 anonim ***** válasza:

Én először ebédre adtam krumplit meg krumplit répával meg krumplit sütőtökkel meg kr.-t spenóttal. Evett amennyit akart, fel volt háborodva, ha elvettem. Utána megszoptattam.

Fordítva már jóllakott volna.

Attól függ, hogy mennyi ideig akarsz szoptatni, úgy kell étkezéseket kiváltani. Kb. havonta egy étkezés kiváltása. Én mondjuk egy éves korukig szoptattam őket.

2011. dec. 30. 14:06
 2/4 anonim ***** válasza:
Szia! 5 hónaposan kezdtük barackkal. Először 10-óraira adtam neki, 2 szopi közt, pár kanállal. Majd rendes időben megszoptattam. Aztán már szopi helyett adtam neki, utána szoptattam, ki is váltott egy étkezést lassan. Aztán már délután is adtam neki, utána megint szopi. Aztán ebédre is adtam neki szilárdat. Most ott tartunk, hogy 6,5 hónapos, napi 5* eszik, amiből 2-3 szopi van, és 3 szilárd étkezés, ami után vagy cicizik, vagy nem. Imádja a kanalas kajákat, nem egy cicifüggő típus. :)
2011. dec. 30. 16:15
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekünk az uzsonna, és szopi előtt adtam. Elég hamar kiváltotta, kb.1,5 hét. Ha rajta múlik, már először is csak az ételt ette volna, nem a tejet még mellé. A második a tízórai volt, majd az ebéd. Ez a 3 1-2 hónap alatt, kb. 6 hónaposan. Mivel nem emiatt, de lecsökkent a tejem, este-reggel tápszert kapott sokáig, a vacsi maradt legtovább.

Eleinte minden étkezésnél szopott, de hamar abbahagyta, mert bejött neki az új étel.

2011. dec. 30. 16:19
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Várom a többit. :)

2011. dec. 31. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!