Hogyan készítitek babátoknak a sütőtököt?
A sütőtököt én is csak megsütöm, de én soha nem adtam hozzá semmit és nem is pürésítettem - ha jól meg van sütve, gyakorlatilag teljesen homogén, semmit nem kell vele csinálni. Kezdetektől így adtam, mindkét gyerekem szerette.
Sóskát, spenótot adhatsz a babának, én csak frisset adtam, fagyasztottat nem de gondolom, ugyanúgy kell elkészíteni. Én az első pillanattól (8 hónaposak voltak, akkor kezdett nőni a sóska a kertben) normálisan, tejjel habartam, akárcsak magunknak, mondjuk én sosem tiltottam őket a tejről, nincs allergiás a családban, hasfájósak sem voltak és a nagyobbom 3 éves koráig szopizott, a kicsi 16 hós és még szopizik, a szoptatott gyerekeknél meg amúgy is hatványozottan ritkábbak az allergiás megbetegedések. Szóval sose csináltam ügyet belőle.
Főztem is, sütöttem is. Sütve finomabb.
Ha főztem, akkor a főzővízzel hígítottam, bele egy kis kocka csirkemell, és ezt botmixerrel pürésítettem.
Sütve u.így, csak akkor sima vízzel (babavíz) hígítottam.
Sóska, spenót:
a nyers sütőtököt összefőzöm almával és pürésítem
én 1 éves korig nem adtam semmilyen tejes dolgot, és mivel a spenőtot magunknak tejjel készítem, így a gyerkőcnek a következő receptet kísérleteztem ki:
a krumplit nagyon apróra kockáza feltettem főni egy pici sós- fokhagymás vízben (esetleg egy kis husit is bele), amikor már majdnem kész volt, akkor a kiolvasztott spenótot beletettem és összefőztem. Ha több víz került bele, akkor lehet pürésíteni, a krumpli besűríti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!