Mi az etrendje nyolc hos babatoknak? Ja es, hogy keszititek el a majat es halat mikortol lehet adni? Koszonom a valaszokat!
Az én babám a tejtermékeket kivéve mindent eszik! Megfőzöm a burgonyát, teszek hozzá répát, és belefőzöm a májat is, csak úgy simán! Én rakok bele egy gondolatnyi sót, szintén ennyi cukrot, és pici olajon, liszttel szépen rendesen berántom! Utána pépesítem!
Étrendünk:
7-8 szopi
10-11 babajoghurt, alma kekszel, barack, körte, vagy épp ami van + szopi utána
1-2 ebéd + szopi
4-5 gyümölcs, csipkedve egy kis margarinos kenyér teával+szopi
8-9 szopi
9-9:30 fürdetés
10:00 Szopi éjszakára!
Kisfiam mindent eszik, csak a bébiételeket nem. Már 6 hónaposan adtam neki halat, sütve. Májat pedig a zöldséggel főztem meg együtt, pici sóval. Cukrot, lisztet csak a gyümölcsszószhoz teszek.
reggel, tízkor, este anyatej
délben kb. 200g főzelék (krumpli, répa, zöldborsó, tök, spenót, karalábé) + csirkehús, sovány sertéshús, csirkemáj, hal
uzsonna natúr joghurt, gyümölcs (alma, banán, dinnye, meggy, őszibarack, sárgabarack), tejberizspép, kása, babakeksz, háztartási keksz, babpiskóta
heti kb. 2-szer krémtúró, Danonínó
8-9:tapszer (180-210ml)valtozo
10-11:a mi reggelinkbol falatok,mivel nagyon kivancsi :)(vajaskenyer,majkremeskenyer,bundaskenyer,tojassargaja,stb.)
aztan par korty tea,es 1-1,5 ora alvas...
13:joghurt kekszel,vagy griz gyumolccsel/gyumolcsturmix/turo gyumivel...+60-90ml.tapszer
15-16:eddig kulon fozocskeztem neki,de nem nagyon izlett,ugy 2 hete a mi ebedunkbol kap,leves,fozelek,barmit megeszik nagy eloszeretettel,persze nem zsiros,majonezes,vagy sult dolgokat.Szoktam neki gyumolcsleveseket kesziteni(alma meggy,barack,neha pudinggal habarom ki,azokat is imadja)
Elalvashoz 90-120ml tapszer...1,5-2 ora szundi
18:150ml tapszer
22-kor alszik el,addig meg kap gyumolcsot,vagy par kukit,esetleg fozeleket,vagy levest.
22:150-180 ml tapszer.
Ejjel nem kel fel enni,17-en lesz 9 honapos a nagyfiam :)
A majat 1 repaval,1-2krumplival,1 csipet soval,kis petrezselyemzolddel,es pici hagymaval fozom ossze,teszek meg bele egy kiskanalnyi olajat,aztan ha megfott,osszeturmixolom,bar mostanaban mar nem kell neki a pepes,igy darabosabbra csinalom.
Halat meg nem adtam.
A te babad miket/mennyit eszik?Mennyi a sulya,ha megkerdezhetem? :)es miket csinal?
3-ik valaszolo vagyok
Az en kisfiam is 76cm,es 9100 gramm.
A turot banannal/meggyel adom botmixerrel pepesitem.
Leveseket nem keszitek kulon neki,ahogy magunknak fozom,ugy eszi,tejjel/tejfollel habarok.(zoldbab,borso,krumpli,zoldsegleves,husleves)barmit megeszik,amikor epp nem jon valamelyik foga. :)
Az étrendre már pontosan nem emlékszem, mert az enyém rég volt 8 hós, de azt tudom, hogy akkor kezdtem el bevezetni a halat és a csirkemájat.
Mindkettőt főzve adtam először, zöldfűszerekkel ízesítettem, majd a halat kis darabokra szedtem, a májat pedig nagylyukú reszelőn reszeltem a főzelékbe.
Azt nem értem, hogyha adsz a gyereknek kekszet, akkor miért nem liszttel sűríted a főzelékeit, hiszen a glutént bevezetted már a keksszel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!