Hogy készítitek el a meggyet 5-6 hónapos babátoknak? Szereti?
Megmosod,magozod,nézd meg hogy nincs e kukac benne!
Az én kisfiam imádja banánnal turmixolva,vagy alma,vagy barack.
Ebédre kapott ma meggyes krumplit,:10-15 szem meggy,1 krumpli,együtt megfőzöd és turmixolod!
Imádja!
Épp tegnapelőtt vezettem be 6 hós ínyenc ikreimnél. Azt hittem, utálni fogják a fanyarsága miatt, de nem. Sőt, úgy néztek rám, mint akik azt kérdik, "anya, eddig miért nem kaptunk ilyet?" :)
Először csak 1-1 kanállal adtam a levéből, másnapra hozzákevertem az almapüréjükhöz. (125 ml almához adtam kb. 6-8 szem turmixolt meggyet, plusz egy darált babakekszet.) Ma ugyanez volt, de alma helyett őszibarackkal. Úgy ették, mint a pinty! Próbáltam tejpéppel is adni, na azt már kikérték maguknak!
Bár a lányom lasan 11 hónapos, így már lisztet is kap a szószba, de régebben:
meggyet meghámozom (éppen ma is ezt csionáltam). ma már úgy csináltamhogy félbeszedtem, összecsíptem a héját és csak kinyomtam a gyümihúst belőle. ezt egy kis vízben odatettem főni, aztán tápszert öntöttem bele hogy kicsit sűrűbb legyen vagy sinlacot. én védőnő tanácsára tettem bele szőlőcukrot mert azt mondta savat csinálhat.
ma már ugyanez megy csak liszttel sűrítem és pipihust meg krumplit kap mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!