Hozzátáplálás, de hogyan ha nem kell neki a "szilárd"étel?
6 hónapos a kislányom elkezdtük volna a szilárdabb ételeket bevezetni,de ahogy az étel a szájába ér kapásból löki ki.Komolyan sokszor több jön mint ami be ment:(
Sajnos elapadt a tejem így tápszert kap 1 hónapja.Ezért is gondoltam ,hogy ehetne gyümölcsöt vagy főzeléket de semmi se kell:(
Anno a kisfiam már 6 hónaposan evet nem csinált ekkora cirkuszt.
Mit tegyek??????
Minden gyerek más! :)
Lányom mikor 6 hónapos volt, még vígan ultra folyékony ételeket evett.Minden tápszerrel, vagy Sinlac porral volt keverve, mert a tápszer után elég rosszul fogadott mindent.4 hónapos korában kezdtem a hozzátáplálást, és kemény 2 hónap volt, amíg mindent megszokott.Azt, hogy nem szívni kell, hanem kinyitni a száját, az ízeket meg mindent!!
Az első babapiskótáját majdnem 8 hónaposan kapta meg a kezébe.Addig még csak darabokat sem hagytam az ételében.Rettentően féltem, hogy félre nyeli.De nagyon szépen elrágta a piskótát, és azóta nincs megállás.:) Szinte bármit elrág amit a kezébe adok.(Lassan 1 éves)Elrágja a kiflit, kenyeret, banánt, almát, HT kekszet!!Szóval mindent ami kell.
A rágás is egy olyan reflex mint a szopizás.Csak meg kell érnie rá a babának.
Úgy, hogy csak türelmesnek kell lenned, és egyenlőre teljesen ráérsz még nagyon folyékonyat, vagy pépeset adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!