Melyik a legártalmatlanabb K betűs étel, amivel kezdeni érdemes?
Azt hittem érthető voltam...
K betűs ételek = puffasztó ételek
Krumpli nem K betűs, mert az burgonya!
10 hós a babám, érzékeny pocijú. Szinte mindent eszik már, de K betűs puffasztó dolgokat még nem adtam neki.
Én azt hiszem értem a kérdést:)
Gondolom a hozzátáplálást már elkezdtétek és szeretnél kipróbálni már egyéb zöldségeket is.
Én karfiolt főztem krumplival először ( persze itt nem a krumpliról, hanem a karfiolról beszélek), aztán jött a kelbimbó, majd a kelkáposzta főzelék kevés fűszerrel.
Ezek nem egymás utáni nap jöttek, hanem néha-néha.
Egyik sem jött be, a lányom az összeset utálta, de valószínű az állaga miatt, mert ha karfiollevest kap, azt jóízűen megeszi és nincs tőle baja, bár jönnek a pukik bőven:)
Rájöttem, hogy sajnos a főzelékeket nem eszi meg.:(
Pl. a frankurti levest is nagyon szereti és abban is kelkáposzta van, karalábé leves is jó egyéb zöldségekkel vegyítve. Nekünk bármelyik K betűs zöldség jöhet, csak híg lében ússzon, ez a lényeg!:)
Szerintem próbáld egyiket a másik után, aztán pár napig figyeld, majd úgy is kialakul, hogy bántja e a pocakját vagy sem.
6. válaszoló vagyok, akkor jól értettem a kérdésedet:)
Hát, ha fájós a pocija, akkor próbálj sok répa, krumpli közé keverni kis K betűs valamit és nézzétek meg mi lesz. Szerintem nem lehet általánosítani, minden babára másképp hat.
A lányom se nagyon evett még a K betűsük közül sokat, mert neki is érzékeny a pocija. A karfiolt már ette, azzal nem volt baj. Kukoricát bébiétel formájában már korábban ette, azt is szereti.
De kelkáposztát még nem kapott, lassan megpróbálom azt is. A káposztát épp ma kóstoltattuk vele.
Szintén 10 hónapos baba anyukája
Próbáltam kulturáltan választ kapni a kérdésemre. Nem én toltam le bárkit is, hanem rajtam viccel mindenki, ez ne zavarjon. Nem vagyok pesti, ez se zavarjon. Én is krumplinak hívom, ez se zavarjon. De a becsületes neve: burgonya, ami B betűs. Sztem az anyukák körében ismert kifejezés, hogy mik a "K betűs ételek". Mindenki így foglalja össze sztem a puffasztó dolgokat, ez egy közismert kifejezés.
Köszönöm a hasznos válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!