Hogy kezdjem el 8 és fél hónapos babámnak a kezébe adott étel elfogyasztásának "tudományát"?
Hát egy biztos, ne almával. :o)
Puha dolgokkal kell Kezdeni, vagy olyannal, ami magától "olvad", az alma, és minden, amit jól meg kell rágni, az nehéz ügy, ahhoz nem árt néhány rágó fog is.
Adj neki: banánt, főtt zöldséget (krumpli/ répa, cukkini), köles golyó, keksz, ilyesmi.
Szia!
Semmi olyat ne adj neki, amiből le tud harapni, csak olyat amit rágicsálni tud. Én úgy csináltam, hogy megpucoltam egy kis almát, amit meg tud fogni, és nem vágtam fel, így nem tudott belőle nagyot harapni. (enyémnek is két foga van)A másik, ami bejött a jó kemény és kellőképpen vastag répa. Azt is jól elragcsálhatja. De pucolhatsz neki kemény körtét (az alsó, kerek részét odaadva) Kiflicsücsköt is adhatsz, de annál ott kell ugrásra készen figyelned és benyúlni a szájába ha kell :)
Az alma iszonyú rossz ötlet volt!
Kiflicsücsök. Olyan amit előző nap vettél, zacskóban tatottad, hogy jó puha, szikkadt legyen. De legyél mellette végig, nehogy nagy darabot leharapjon.
Illetve kenyérdarabkákat tegyél elé, hogy azt felvehesse a kis kezével és a szájába tegye. Itt arra kell vigyázni, hogy ne gyűjtögesse a szájában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!