Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák nálatok mi volt a...

Anyukák nálatok mi volt a legdurvább reakció, amikor éjjel felébredt az 5 hós babátok és nem tudtátok mi a baja?

Figyelt kérdés
Világéletemben nagyon szerettem aludni,elég nehezen viselem az éjszakai felkelést."Már megint mi lehet a baja, hogy sír,nem alszik" és ilyenkor teljesen kész vagyok,teljesen ki vagyok olyankor bukva.Pedig semmi mást nem kell csinálnom /háztartás stb/ Ugy érzem, hogy még mindig nem tudatosult, hogy nem csak az a dolgok, hogy én jól aludjak, hanem,hogy először Ő legyen rendben. Pedig nagyon imádom!!!

2012. jan. 2. 10:01
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:

Kedves Nulli!

Vannak itt még cifrább kérdések is. Egyébként nem írt semmit a kérdező, hogy hogy érez a babája iránt, szóval ezt nem tudhatod. Az meg, hogy:

"Már megint mi lehet a baja, hogy sír,nem alszik"

Na szerintem nincs olyan anyuka, aki nem kérdezi magától ugyanezt. Irtó rossz, amikor tehetetlenségedben nem tudsz mit csinálni, és már nem tudsz mit kitalálni, hogy miért sír a baba.

Az éjszaka meg egy teljesen más tészta. Az ember álmából felverve nem tud olyan könnyen tudatos szintre átváltani, mint amikor nappal van és ébren van. Nem véletlen, hogy az alvásmegvonást kínzásként is használják. Semmi köze az anyai ösztönökhöz. Senki nem is mondta, hogy a kérdezőnek nincsenek anyai ösztönei, sőt, ha elolvasod az utolsó mondatot, akkor ott írja, hogy imádja a kisbabáját.

És hidd el, van annál rosszabb, hogy 3-4 órát, vagy semmit nem alszol egy éjszaka. Ha sorozatosan akkor keltenek fel, amikor a tested a mélyalvás szakaszába kerülne, az sokkal rosszabb, mintha egyáltalán le sem fekszel.

2. és 15. hozzászóló

2012. jan. 2. 12:23
 22/39 anonim ***** válasza:

Látom vita lett...

Nálunk is volt olyan időszak, hogy éjféltől óránként kelt és csak cicin aludt vissza. Én a fogára fogtam. Azt sem tudtam néha, hol a gyerek, visszatettem e vagy sem. Szerintem semmi baj a tudatoddal. Egyszerűen csak egy idő után elfáradunk, másrészt a tudatlanság, ami néha kiborító. Csak találgatunk: talán a foga? talán a hasa? talán éhes? vagy mi baja lehet? Semmi reakció nem volt nekem a sokadik ébredésre sem, csak az, hogy túléljem az éjszakát...:)

2012. jan. 2. 12:38
 23/39 anonim ***** válasza:
100%
Három gyerekem van. 3,5 éves, 2 éves és 9 hónapos. Szerinted mennyit aludtam az elmúlt 4 évben? Nos, én is úgy gondoltam az első gyerekem előtt, mint azt, az előttem író kismama is kifejtette, hogy a gyerek dolga ébredni, enni, nekem meg ellátni. Azzal azért vitatkoznék, hogy Apának minek kéne felkelni, segíteni nem sokat fog tudni, mert általában szoptatni kell, meg amúgy is, ha sír a gyerekem én úgy sem tudok pihenni. Aztán jött a fekete leves, mikor már 14 hónapos volt, de éjjel még mindig kétszer akart enni. Ja, és közben már otthon is volt a öcsi, kemény 5 naposan (nyilván többször ébredt éjszaka enni). Nem volt egyszerű. Aztán jött az öcsi óránkénti kelése 8 hónaposan. Rémálom volt. És most itt van az angyali harmadik gyerekem. Aki jól beetetett azzal, hogy 6 hetes korától 5 hónapos koráig átaludta az éjszakát. Jelenleg fogalmam sincs hogy miért, de se nappal, se éjszaka nem akar elengedni, konkrétan szorítja a ruhám valamelyik részét. Éjszaka nagyon kellemes úgy aludni, hogy a hálóingem nyakát szorongatja. Arról pedig hetek óta hiába álmodozunk a férjemmel, hogy egyedül (gyerek nélkül) legyünk legalább 2 órát az ágyunkban. És igen, volt már, hogy annyira kimerült voltam, hogy a férjemmel közöltem, hogy ha nem csinál valamit én kiugrom a 7-ikről. Ilyenkor ő csak mosolyog rajtam, mert természetesen azonnal indulok a gyerekért... Sőt volt olyan, hogy a két hetes gyerekemet az istennek nem tudtam elaltatni és annyira kimerült voltam már, hogy a bölcsőt ringatva sírtam felette...
2012. jan. 2. 13:59
 24/39 anonim ***** válasza:
100%

Ma 12:38; nálam is volt olyan, hogy felkeltem és kerestem magam mellett a gyereket, akit fél órával korábban raktam a kiságyába :-))

Ezeket szerintem meg kell élni, bármennyire is nehéz, mert egyben varázslatos is.

2012. jan. 2. 14:00
 25/39 anonim ***** válasza:

Na ezek a kemény dolgok, mint amit a 13:59-es válaszoló írt. Ilyenkor látszik, hogy mennyire nem csak fekete vagy fehér a dolog, és hogy 1 gyerekes anyukaként nekem sincs fogalmam arról, hogy 3 gyerkőccel milyen lehet az élet. Sokszor fáradtnak érzem magam és panaszkodom, de szerintem vissza fogom sírni a mostani állapotot, amikor itt lesz a kistesó is, és két gyerekhez lehet kelni éjszaka... :-)

(2. voltam)

2012. jan. 2. 14:06
 26/39 anonim ***** válasza:

Nálunk a páratlan számú ébredés a feleségemé, a páros az enyém, ha 5 perc múlva nem alszik vissza akkor pedig mindketten próbálkozunk.

Bosszankodás van, hogy jaj, mi lehet megint, de tapasztalataink szerint ha ingerült vagy esetleg kiabálsz is, vagy grimaszolsz akkor pont nem fog hamarabb megoldódni a probléma. Hogyan is lehetne? Biztonságot, támaszt, magabiztosságot kell sugározni aki mindenben segít.

Persze lehet csak a szám nagy, mert 15-17 órás autóvezetés előtt kivételezett vagyok, akkor csak párom kel.

2012. jan. 2. 14:51
 27/39 anonim ***** válasza:
Sírtam - sírtam és sírtam. Se nem volt éhes, szomjas, pelenkát is cseréltem, de semmi. Szoval sírtam.
2012. jan. 2. 15:45
 28/39 TKI Ibolya ***** válasza:

Kedves Nulli!

Igen a babát ketten vállaltátok de megszoptatni csak te tudod és bizony van olyan hogy a baba nem fogad el mást csak anyát!Nem hiszem hogy három gyerek után el kellene magyaráznod,hogy milyen is egy baba főleg neked akinek még nincs is!!!!!

Az éjjeli felkelésről csak annyit,hogy én soha nem engedtem,hogy a férjem keljen fel a babához ,mert ő dolgozik más nap én viszont otthon vagyok és hátha lesz fél órám ledőlni amikor a baba is alszik vele ellentétben akinek helyt kell állni a munkahelyén!

2012. jan. 3. 13:50
 29/39 TKI Ibolya ***** válasza:

Egyébként a rózsaszín ködöt nem neked szántam hanem általánosságban írtam sajnálom ha magadra vetted!

Jó babázást és remélhetőleg szerencsés anyuka leszel akinek nem lesz semmi gondja a babájával!

2012. jan. 3. 13:57
 30/39 anonim ***** válasza:

Nem hiszem hogy három gyerek után el kellene magyaráznod,hogy milyen is egy baba főleg neked akinek még nincs is!!!!! ...

no comment..

2012. jan. 4. 17:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!