Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Névválasztáskor belegondoltato...

Névválasztáskor belegondoltatok abba, hogyan lehet csúfolni a választott nevet?

Figyelt kérdés

Tesóméknál jön a baba, a választott nevek Réka és Bence, de még kérdéses, mert a Rékát szerinte majd biztos békának fogják csúfolni.

Most előjöttek az emlékek, amikor mi is ezen morfondíroztunk a párommal, hogy vajon minek fogják csúfolni a gyermekeinket. (ha fogják)

Ti belegondoltatok ebbe? Írnátok példát?

2011. dec. 31. 15:00
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Nekem eszembe sem jutott, hogy ilyesmin gondolkodjak, de a 11 éves nagylányomnak igen! Mesélte, hogy milyen csúfnevek vannak a suliban keresztnevekből, és nem győztem hüledezni!

A Leventét levesnek, a Grétát krétának, aztán van maci Laci, a Kovácsot koviubinak, és még sorolhatnám. Szóval találékony ez a korosztály, de majd kinövik ezt is, én ettől még a Levente nevet adtam a kisfiamnak.:)

2011. dec. 31. 16:27
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel kicsit sem kell törődni...legtöbbször nem a nevet hanem az "embert" csúfolják...de ez ellen sem tehetsz semmit.

Ilyen alapon nem is tudsz nevet választani.

Kár ezzel foglalkozni...

2011. dec. 31. 16:30
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

nekunk is leventenk van..... volt ido amikor megbantam, mert egyszer hallottam az oviban

: LEVENTE NYALD A SEGGEM HETENTE :(

2011. dec. 31. 17:14
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Minden egyes nevet lehet csúfolni, ha nagyon akarják. De tényleg így van, hogy ha valakit csúfolni akarnak, mert olyan azt csúfolni is fogják, függetlenül attól, hogy mi a neve... Meg akkor már ott a vezetéknév, amit a legtöbb esetben ugye nem választhat meg az ember, és azt is könnyen lehet csúfolni ha olyan.

Az én nevem pl. Adrienn, nem csúfoltak sose, de néha barátnőm viccből mondta, hogy Bodri, ha idegesíteni akart. Vagy volt egy Dániel nevű osztálytársam, őt spánielnek hívták a többiek, de a gyerek olyan is volt...

2011. dec. 31. 17:45
 25/28 anonim ***** válasza:
88%

Sajnos kislányomnál az oviban is hallottunk sok ilyet:

Tamás - csinálTa-más

Ákos - mákos, sumákos

Réka - béka

Béla - végbéla

Andi - undi

és egyéb szörnyűségek. De a vezetéknevek sem ússzák meg, sajnos. Alig van olyan név, amit ne lehetne csúfolni, és a gyermeki találékonyság (és gonoszság) nem ismer határokat.

2011. dec. 31. 19:19
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem foglalkoztam vele, mert úgyis lehet csúfolni bármelyiket, ha valaki nagyon akarja.
2011. dec. 31. 21:34
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
igazából a gyerekeimnél nem. Márton a kicsim na őt lehetne a Márton lúd után, A nagy Mátyás ott is vannak lehetőségek. Én Adrienn vagyok ezt nehezebb csúfolni, mégis voltam anno Adrika-Paprika szóval tökmind1
2012. jan. 1. 13:11
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
Én Johanna vagyok, és édesanyám nagy bánatára Jolánnak hívnak a barátaim.. a párom pedig Jolcsinak :) Nálunk Milán a kisfiúnk, és nem gondolkoztam hogy lehet e csúfolni... biztosan lehet :)
2012. jan. 1. 20:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!