Iker gyermekeknek a névválasztáskor szokás arra is figyelni, hogy összecsengjenek a keresztnevek?
Nekem két ismerősöm van, akik ikrek.
Az egyik ikerpár: Rita és Marina,
a másik: Ádám és Bálint.
Szerintem nagyon aranyos, amikor az ikreknek összecseng a nevük, vagy azonos a kezdőbetűjük! :)
Bár nincsenek ikreim, de én is úgy gondolom, hogy jobb ha nem hasonló a nevük.
Nekem hasonló a nevem a lányoméhoz, és állandóan kevernek minket. A második lányomnak is majdnem hasonló neve lett, mert tetszett, de végül szerencsére más név mellett döntöttünk, mert teljes lett volna a keveredés.
Szóval ha az egyik gyerek Ábel, a másik ne Áron legyen, mert egész életükben keverni fogják őket.
Ismerős ikerpárok: Abigél és Csepke, Simon és Sebestyén (még pocakban vannak)
Akiket én ismerek:
Zsófia és Nóra
Levente és Szabolcs
Hunor és Bendegúz
Csenge és Csongor
Szerintem nem kell feltétlenül összecsengenie a neveknek, de azért valamennyire legyenek hasonló stílusúak, uyanez a véleményem a sima testvérek esetében is. Tehát ne legyen például egy testvérpár Koppány és Kevin, ha érted, mire gondolok.
Akiket én ismerek:
Barbara és Rita
Noémi és Eszter
Anna és Lili
Sára és Bendegúz
Timi és Imi
Bendegúz és Boldizsár
Szerintem jobb, ha nem csengenek össze. Így is mindenki össze keveri őket, főleg, ha egypetéjűek.
Jó nagyon a kérdés, a válaszok pedig igen elgondolkodtatóak.
Nekünk inszemmel fogant a baba, jó esély volt rá, hogy ikrek legyenek. A fiúk Bertalan és Boldizsár, lányok Boglárka és Veronika lettek volna.
Korábban tetszett az Áron-Ábel :)) és a Márton-Mátyás is, de titeket olvasva már nem ezt választanám.
Végül 2009. decemberében Boldizsár érkezett, egyedül!
Egyébként három ikerpárt ismerek:
Katalin-András
Vanda-Bence
Attila-Loránd
Lili-Lina ikreket ismerek
Ezen én is gondolkodom mivel én is ikreket várok de neveket még nem tudunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!