Névválasztáskor belegondoltatok abba, hogyan lehet csúfolni a választott nevet?
Tesóméknál jön a baba, a választott nevek Réka és Bence, de még kérdéses, mert a Rékát szerinte majd biztos békának fogják csúfolni.
Most előjöttek az emlékek, amikor mi is ezen morfondíroztunk a párommal, hogy vajon minek fogják csúfolni a gyermekeinket. (ha fogják)
Ti belegondoltatok ebbe? Írnátok példát?
igen, belegondoltunk
"a Rékát szerinte majd biztos békának fogják csúfolni."
már ne is haragudj, de miért vagy ebben biztos? engem 30 éve Rékának hívnak és soha életemben nem békázott le senki.
ha olyan a gyerek akkor bármilyen neve van, lesz mivel csúfolni, ha pedig nem olyan, lehet a leggázabb neve is, akkor sem fogják csúfolni!
nekem ilyen név a ZsóFIKA.Soha nem adnám a gyerekemnek ezt.
Vagy az Arnold becézése az Arni, hallottam már gyerektől, aki szArni-nak hívta társát...
Mondjuk alapból nem tetszik egyik név sem, de ezek a becézések még rátesznek egy lapáttal a nem tetszésemre, sajnos.
Van még több ilyen név is, de hirtelen most ez a kettő jut eszembe
Kedves Réka!
A kérdés nem arra vonatkozott, hogy a Rékát tutira békának fogják-e csúfolni!
Ez a Réka-béka nekem még sose jutott eszembe.
A mi kisfiunk András, és előre rettegek, hogy mikor fogja valaki lebandizni :)
Anyukám a hugomat először Dalmának akarta keresztelni, de keresztanyum szerint azt dagi Dalmának becéznék, így nem ez lett.
Én a kisfiunkat Benjáminnak akartam, de férjem szerint biztos Benji kutyának csúfolnák, ezért lett Andris.
Akárhogy töröm a fejem egy névből kreálható gúnynevet se tudok a gyerekeknek.
Ákosra Nórára mondanál???
Bence=Kemence(akár nemi identitásra is "utalhatnak" vele........) Nálunk akit csúfoltak, azt valamilyen testi adottság miatt: Dumbó, Pápaszemes, Kapafogú.... Név miatt nem hallottam...
Kislányomat Flórának hívjak és az egyik nagyobbik lányom tanára mondta nekem, hogy a bélflóra jut az eszébe róla:(
Úgy elkeseredtem, én soha nem gondoltam volna erre, de a tanár szerint most annyit mondogatják ezt a reklámokban, hogy neki ez ugrik be. Kedves tanár mi??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!