Ti is hagyjátok olykor-olykor sírni a babátokat a kiságyban? Bővebben lenn.
Figyelt kérdés
3 és fél hónapos a kislányom és néha szoktam hagyni, hogy sírdogálni az ágyikójában. Tudom, hogy ha tisztába van téve, jól van lakva, büfizett akkor csak azért sír, mert ölben akar lenni. Persze itt nem nagy sírásról beszélek, mert akkor kiveszem. Csak nem akarom elkapatni, arra ott vannak a nagyszülők és egyébként is egy 6 és fél kg-os babát nemkönnyű cipelgetni. Kis sírás után abba is hagyja és nézelődik, figyelgeti a kezét én meg el tudok végezni mellette. A minap gyerekes vendégek voltak nálunk és a lányomnál megint az előbb leírtak szerint csináltam, erre az anyuka lehurrogott, hogy szegény gyereket kínozom, meg hogy társasági lény és unatkozik. Meg milyen dolog hagyni a gyereket sírni. Ja és még azt sem érti, hogy miért alszik a saját szobájában, a saját ágyában a lányom, mert mi van ha fél egyedül. A 7 éves lányuk még mindig velük alszik. Ti ezekről mit gondoltok? Ti hogyan csináljátok?2011. dec. 22. 14:25
21/25 anonim válasza:
Nálunk is ez van. Van amikor már annyira sír a kezemben, hogy nem is "értékeli" hogy ott van. Olyankor lerakom, kb 2 percre, és utána ahogy felveszem, rögtön megnyugszik, mert észreveszi, hogy a kezemben van. Dünnyögni is hagyom, mert sokszor csak a játékainak dünnyög, amit én sírásnak hinnék, persze mindig ránézek olyankor. Kicsi kora óta ezt csinálom. Most 6,5 hónapos, és csak akkor sír, ha nagy baj van. :) Vidám, mosolygós, kiegyensúlyozott baba, ha valamit szeretne, leginkább nyöszörgéssel jelzi, de azt egyből felismerem!
22/25 anonim válasza:
20-as válaszoló, én azt válaszolom, hogy nálunk dettó így volt. De járkáltunk vele apával föl, alá. Ha letettük, sírt. Ha megálltunk vele, sírt. És még 3-4 hónaposan is ez volt. De ahogy elkezdett megtanulni különféle mozgásokat, pl amikor már szeretett hason lenni, utána oldalra fordulni és átfordulni, onnantól nem kellett folyton sétálni vele. Sajnos ez ilyen, nem mindenkinek van olyan babája, akit szinte észre sem venni, mert annyira jól elvan. Nekünk is az izgága-fajta jutott, és fárasztó volt az az időszak, de túl vagyunk rajta. És a csábítás persze nagy volt, hogy letegyük, de akkor sem tudtunk volna nyugton lenni, mert nem bírtuk volna idegekkel a sírását. Kitartás neked/nektek!
23/25 anonim válasza:
19-es válaszoló köszönöm, hogy feltetted a videót. Jajj de nagyon szerettem Dr. Ranchburg Jenőt, nyugodjék békében!
24/25 A kérdező kommentje:
Nem fogalmaztam jól: amikor itt voltak azok a bizonyos vendégek én az anyukával a babaszobában voltunk, ahol a kiságy is van. Játszottunk babóval, tisztába volt téve és jól is lakott. Betettem az ágyikójába és mi az anyukával nézegettük a babaruhákat. Ekkor kezdett el pityeregni és én nem vettem ki. Amúgy 5 perc után abba is hagyta és nagyon jól elvolt. Ha kiveszem fogni kell, mert ugyebár nem tud ülni, meg láttam, hogy fáradt is kicsit, de még nem akart aludni. Szerintem nem nekem kell abbahagyni és cipelgetni, hanem türelmet kell tanulnia és alkalmazkodást.
2011. dec. 23. 09:30
25/25 anonim válasza:
Tényleg nagyon javaslom, hogy olvasd el Margot Sunderland könyvét, amit ajánlottam, mert sokkal jobban meg fogod érteni, hogy mire képes a kisbabád. Igazad van, hogy kell türelmet és alkalmazkodást tanulni, de ahhoz, hogy ezt megtehesse, szükséges egy bizonyos agyi érettség, amire egy 3,5 hónapos baba még egyszerűen nem képes. Nem azért mert rossz akar lenni, hanem mert éretlen az agya ezekhez a magasabbrendű dolgokhoz. Nem tudok jó példát hozni erre, bocsánat a hülye hasonlatért, de kb olyan, mintha neked repülni kéne megtanulnod, de hogyan, ha nincs hozzá szárnyad. Annyi különbséggel, hogy nála néhány hónap múlva kialakulnak a szükséges feltételek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!