Mit szóltok ezekhez a nevekhez? Szépek?
Tetszenek ezek a nevek mert különlegesek, érdekesek, keletiesek! Sajnos egyretöbb van belőlük így nem olyan ritka!:-(
Szerintetek milyenek?
Aisa:
Eredet: magyar
Jelentés: ajak; más feltételezés szerint a név török eredetű, és jelentése: barázdabillegető (madár)
Eredet: arab
Jelentése: hercegnő
Bocsánat! Félreírtam!
Amira:
Eredet: arab
Jelentése: hercegnő
Most akkor 2 név van, Amira és Aisa?
Huh, bocsi,de szerintem katasztrofálisak....soha nem adnám gyerekemnek...de hát ízlések és pofonok:)
Mindkettő tetszik...
Az Aisa ritkább..de nagyon szép!
Hú, hát a gyerekemnek nem adnám. Lehet azért, mert ismertem egy Aisát aki kutya volt... Nekem ezek kutya-, vagy lónevek inkább.
Ha választani kell, akkor az Amira.
Azta, ezek borzasztóak szerintem. A vezetéknevet is hozzá kéne nézni, hogy úgy megy-e egyáltalán, de az a legnagyobb baj ezekkel a nevekkel, hogy mindenki annyira különlegeset akar adni, hogy pont azért lesz sablon, mert az egyszerű és szép neveket már senki nem adja a gyerekének.
Divatba jöttek az ősrégi magyar nevek is, amik között vannak nagyon szépek, de vannak a mai világban már nevetségesek is, lehet több száz évvel ezelőtt ez másként volt. Nem véletlenül változtattak sokan vezetéknevet is, mert az ősi, régi vezetéknevük a mai világban már nagyon kínos, pl. Tőgyes meg hasonlók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!