Ismertek olyan embert a környezetetekben akinek nagyon rossz a gyomra és korán kezdték nála csecsemőkorban a hozzátáplálást? Van egyáltalán összefüggés?
Páromnak borzasztó gyenge a gyomra, sokszp
or fáj neki, issza a normaflore-t, mintha víz lenne, meg az immodium is állandó kellék itthon.
A minap dicsekedett, hogy az anyja már 3 hetes korában adott neki főzeléket. Majdnem dobtam egy hátast. Mondtam neki, hogy biztos ezért olyan rossz a gyomra, de nem hiszi el...
Én azon a véleményen vagyok, hogy ha már kicsi gyerekkorától fáj valakinek a gyomra, vagy bélrendszeri problémája van, akkor van összefüggés.
De ha évek múltán alakul ki valamilyen probléma, akkor nincs. A reflux tippikus stressz betegség.
Pl.: A testvérem korán hozzátáplált volt mióta az eszét tudja gyomorfájós. Én is ugyanakkortól kaptam almát (3 hó) de én tudtam szopizni, ő nem. Nekem semmi bajom. Anyukám 3 hónaposan törtpaszúlyt kapott. Azt tudni kell, hogy akkor 3 hónapig maradhattak otthon az anyukák, aztán menni kellett vissza. Ezért kapott dédimtől törtpaszúlyt.
szerintem a genetika is közre játszik...van akinek jobb az emésztése, van akinek nem...5en vagyunk tesók, én vagyok a legidősebb, 27éves, legkisebb 13 éves.
Anyukám engem, és 3 tesómat korán hozzátáplált(mert akkor az volt a divat),tejet is nagyon korán kaptunk.Na nekem tök jó az emésztésem, semmi bajom, 2 húgomnak rosszabb az emésztése, de nem vészes, viszont azért írtam a genetikát, mert anyukánknak is pont ilyen...öcsém(akit korán hozzátápláltak)jó az emésztése.Legkisebb öcsém, aki 13 éves, 6 hónapig csak szopizott, na ő a legrosszabb evő a családban.Nincs gondja, de anya vele kínlódott a legtöbbet.
Idősebb húgom pollen allergiás, idősebb öcsém is, 2 éves allergiás volt a görög dinnyére is, de az elmúlt.
Lehet nagyon kusza amit leírtam, csak annyit akartam írni, hogy nálunk van tapasztalat, és e szerint nincs összefüggés.
Annyi van még, hogy anya szerint egy 6 hónapos babának már van annyi akarata, hogy ne fogadja el a kanalat, ha nem akarja,így jobb korábban bevezetni, hogy kevesebb kínlódással járjon a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!