Rossz anya leszek? (Többi lent)
Azt gondolom, hogy nem való neki gyerek.
Nem azt mondom, hogy rögtön ugrani kell, de egy pár napos és hetes kisbaba nem tud hisztizni, és nem akaratos. Neki egyetlen "kommunikációs eszköze" a sírás, azzal jelez, ha éhes, szomjas, fázik, melege van, fáj a hasa vagy csak az anyjára van szüksége. Aki ezt nem fogja fel, az ne szüljön gyereket.
Nem írta a kérdező hogy mennyi idős a gyerek.Egyébként én sem tolerálom a hisztit,akaratosságot.
Az én kislányom 15 hónapos és ha hisztizik bizony nem kapkodom fel!Ha kihisztizte magát és abbahagyta odajön megszeretgetem.
Ettől szeritnem nem vagyok rossz anya.Próbálom kordában tartani a gyerkőcöt és ha minden legkisebb sz@rért felkapkodom a fejemre fog nőni!
Egyébként imádom sokat szeretgetem,de megvannak a határok!
És ez a normális szerintem!!!
LEHET LEPONTOZNI TÖKÉLETES ANYUKÁK!
2. vagyok, nem vagyok tökéletes. De a kérdező baba témakörben kérdezett, és jövő időben, hogy majd rossz anya lesz-e, ami számomra azt jelenti, hogy még nincs meg az a bizonyos gyerkőc.
Nekem 26 hónapos a fiam, dackorszak közepén, tud ő is hisztizni, akkor nem veszem fel, persze, sőt otthagyom, hagy tombolja ki magát.
De sokan már a kisbabákra is ráfogják, mikor nem tudnak vele mit kezdeni és sír, hogy hisztizik. Pedig csak a sírás okát kellene megkeresni... Azért írtam, hogy ha egy pár napos, hetes gyerekről van szó, és hagyja sírni, mert azt gondolja, hogy hisztizik, akkor annak nem való gyerek...
Azt írja: "leszek".
Tehát egyelőre vagy terhes, vagy csak tervezi, hogy az lesz, és elgondolkodik a gyereknevelési dolgokon.
Nekem az a véleményem, hogy jó, ha az embernek előre vannak elképzelései, mit és hogy szeretne, és még jobb, ha szükség esetén képes ezektől elrugaszkodni, és változtatni azon, amin kell, mert a gyakorlatban sokszor máshogy néznek ki a dolgok, mint elméletben... :o)
ui: "rossz anya" és "jó anya" kategória szerintem alapból bajos...
2 gyerekes pocakos anyuka
De itt nem arról van szó, hogy valaki befejezi a vajas kenyér kenését, mielőtt felveszi a csecsemőjét, hanem arról, hogy egy pár hetes-hónapos (hiszen a Babák témakörben tette fel a kérdést) gyerekről egyáltalán feltételezi, hogy "hisztis, akaratos", és majd ő kineveli belőle.
Persze amíg nincs gyereke, és így gondolkodik, nem tragédia, én is erre készültem, aztán megláttam, hogyan működik a gyakorlatban. Nem állítom, hogy minden nyekkenésre azonnal ugrottam, volt, hogy sírt pár percet, mert megreggeliztem, lemostam magamról a szappant mit tudom én. És most várom a másodikat, felteszem, neki még többet kell majd várnia néha. De aki kinézi abból a gyámoltalan kicsiből, hogy csak a hiszti miatt sír, hogy a szüleit bosszantsa, az azért durva.
Persze kérdező, ha már nagyobb, 1-1,5 évnél idősebb gyerekről beszélsz, az más dolog, akkor már mérlegelést kíván, hogy mikor van szó tényleges problémáról, és mikor hisztiről, amikor hagyni kell. Nem mindig sikerül.
Szerintem kisgyermekkora gondolhatott a kérdező,mert a babákra csak nem gondolhat ilyen jelzőt,hogy "akaratos"!!! ??? 5 és fél hós a babám,most kezdett el játszani a játékaival,ha valamelyiket nem éri el,elkezd picsorászni...várok egy kicsit...olyan szépen átalakul a sírás nevetésbe...és már játszik is tovább. Én ezt messziről megfigyelem, viszont ha bármi más fajta nyöszörgést,vagy hirtelen sírást hallok, felveszem,mert valószínű megijedt.
Ha kérdező megszólalna, akkor tudnánk meg,mire gondolt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!