Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rossz anya leszek, ha nem...

Rossz anya leszek, ha nem velünk alszik majd a baba?

Figyelt kérdés
Külön szobácskája van, ami olyan pici, hogy mi nem férünk már el benne, ő sem a miénkben. A két szoba egymástól 3 méterre van, vettünk légzésfigyelőt és bébiőrt, az ajtó is nyitva lesz, csak zavarnak a bántó megjegyzések, hogy a picinek mellettünk van a helye. Érdemes inkább szűkölködnünk egy pici szobában hárman?
2009. jan. 12. 14:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%

Egyáltalán nem.

Én nem vagyok híve a baba magunk közti altatásának,nekünk a kiságyban alszik.

A szülőknek egymással is törődniük kell és elég nehéz,ha van ott még valaki.:)

Igaz velünk egy szobában,de csak azért,mert per pill nem tudjuk hova tenni.

6 hós kicsi fiú anyukája

2009. jan. 12. 14:17
 2/11 anonim ***** válasza:
88%
Én is így csinálom. A picinek a saját ágyában a helye,amint erre mód van. A tiéd pedig a férjed mellett. Ne törődj a bántó megjegyzésekkel, mindenki úgy csinálja, ahogyan a legjobbnak tartja. Hosszú távon szerintem ez lesz a legjobb. Másnak lehet, hogy más a véleménye, de engem az nem érdekel. Én sem szólok bele más dolgába.
2009. jan. 12. 14:18
 3/11 anonim ***** válasza:
77%
Szia! Szerintem egyáltalán nem leszel rossz anya. Ne hallgass senkire, csak az anyai ösztöneidre, megérzéseidre és tégy mindent úgy, ahogy jónak érzed és látni fogod a babádon is, hogy neki mi a jó. A ti életetek, ebbe születik bele a babád, az lesz neki a természetes amihez szoktatod! Mi egy szobában aludtunk a kisfiammal, bébiőrünk azért volt, ha a földszinten voltunk, ő meg fent aludt. 7 hóapos volt, amikor külön költöztettük a szobájába, mert úgy vettem észre zavarja a mi neszelésünk, sűrűbben felébredt. Nehéz volt lelkileg, persze ő simán vette ezt az "akadályt", sokkal nyugodtabban alszik azóta, bébiőrön pedig rögtön hallom, ha hív :). Számunkra ez így volt a jó. Vannak akiknek meg az a természetes, ha maguk mellett altatják a picijüket. Te úgy tedd, ahogy jónak érzed. Jó babázást!
2009. jan. 12. 14:21
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Szerintem, ne hallgass másokra, gyereknevelésben mindenki nagy tanácsadó. Úgy csináld, ahogy gondolod, illetve gondoljátok. Nálunk a kicsi két okból aludt velünk: az egyik, hogy szopihoz ne kelljen folyton felkelnem (elég kényelmes vagyok, s télen éjszaka a lakás is hideg, így csak átemeltem hozzám). A másik ok, mert a kicsi hasonalvó, ezért jobbnak láttuk, ha még egy kicsit a mi szobánkban, de saját ágyban alszik. Egyébként mióta egyedül alszik, jobban alszik, nem ébred fel, ha a férjem korán kel. Szerintem, mi zavartuk öt, a légzésünkkel, esetleges megfázásokkal stb.

Ismerek több családot is, ahol a gyerekek elejétöl fogva saját szobában alszanak. Kisebb korukban hamarabb megszokják a helyüket, mint késöbb.

2009. jan. 12. 14:29
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Csak csatlakozni tudok.

Én is külön szobába tettem volna, ha lett volna. De a saját bölcsőjében aludt a mi ágyunk lábánál, sosem vettem megam mellé. 5 hósan lett kész a szobája, azóta ott van, szereti és én is azt tapasztalom, hogy ő is jobban alszik, én is. Légzésfigyelőnk van, hallani meg meghallom, ha baja van, mert a szoba és az ajtó is szomszédos egymással.

Csak magadra hallgass , a te babád, te döntöd el, mit teszel vele, te fogsz vele élni még huszonpárévig:-)

2009. jan. 12. 14:36
 6/11 anonim ***** válasza:
73%

Szia!

Ha Te ettől rossz anya leszel, akkor én mis rossz anya vagyok. Az én kisfiam az első naptól a saját ágyikójában alszik, a saját szobájában. Pedig nálunk lenne hely a mi szobánkban is. Azért a babaszobába betettünk egy nyitható kanapét, hogy bármi van ott lehessek vele. Ha éjjel felébred, szopi után mindig ott maradok vele, de mindenki a saját külön ágyában. Ez is csak kényelem szempontjából van így, hogy apa ne ébredjen fel amikor visszamászok a szobába.

2009. jan. 12. 14:37
 7/11 anonim ***** válasza:
65%
Dehogy leszel rossz anya. Az én lányom kezdetektől külön szobába van, 3 hónapig én aludtam ott vele, azóta egyedül szunyál. Én nem zavarom őt a mocorgássomal és nem ébredek föl minden nyikkanásra. Nekünk bevált.
2009. jan. 12. 14:42
 8/11 anonim ***** válasza:
65%

Az én kisfiam is külön szobában alszik már az első naptól kezdve,pedig nekünk se légzésfigyelőnk se bébiőrünk nincs,sőt most már az ajtót is becsukjuk,mert minden zajra felriad.Mi két szobás lakásban lakunk,mi elfértünk volna egy szobában,de nem akartuk,hogy később gond legyen ebből,így ő is nyugodtabban pihen meg mi is.Amúgy minden rezzenését hallom még így is.

4.5hós baba anyuja

2009. jan. 12. 15:07
 9/11 anonim ***** válasza:
65%
Az első naptól külön alszik egy szobában. Nem volt légzésfigyelőnk. bébiőrünk volt, de sokszor előbb meghallottam, mint ahogy jelzett, így már nem is használjuk. Szerintem sokal jobban és nyugodtabban fog aludni a pici. ETTŐL NEM LESZEL ROSSZ ANYUKA!
2009. jan. 12. 15:41
 10/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, hogy megosztottátok a véleményetek. Kicsit megnyugodtam, hogy nem vagyok "egyedi" eset.Minden jót nektek és babáitoknak!
2009. jan. 12. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!