Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rossz anya leszek? (Többi lent)

Rossz anya leszek? (Többi lent)

Figyelt kérdés
Mi a véleményetek arról az anyáról, aki nem rohan rögtön és kapja fel a gyereket ha kinyitja a száját, hisztizik, akaratos?
2011. dec. 7. 22:18
1 2
 11/16 Tóth Bernadett2 ***** válasza:
A fiam 10 és fél hós és bizony már felismerni h mikor hisztizik. Ilyenkor kimegyek egy másik helységbe és 20 mp múlva abba is hagyja. Ha persze azért sír mert elesett vagy éhes, fáradt akkor megvigasztalom.
2011. dec. 8. 08:56
 12/16 anonim ***** válasza:

Én azt gondolom, hogy több infót kéne a kérdésedbe tenni, mert ez túl általános, és csak lepontozós válaszok születnek, miközben lehet, hogy egyik és másik anyuka is ugyanarra gondol. Az sem mindegy, hogy milyen korú babára gondolsz a kérdésedben. Más, ha egy pár hetesről és más, ha egy másfél-két évesről van szó.

Ez egy nagyon jó könyv: Margot Sunderland: Okosan nevelni tudni kell. "Gyakorlati útmutató az alvásról, a sírásról, a játékról és az érzelmi jóllét egy életre szóló megalapozásáról" kutatások eredményei alapján. Azért ajánlom ezt, mert ebből jobban megérted, hogy hogyan fejlődik az emberi agy a születéstől fogva. Amit azért jó tudni, mert így tisztában leszel azzal, hogy mit várhatsz el a gyermekedtől bizonyos életkorban. Előfordulhat nagyon könnyen, hogy amit te hisztinek, akaratosságnak veszel, az nem az, mert a csecsemő agya még biológiailag nem érett arra, hogy manipulálni tudja a baba szüleit, hiányzik az az agyi vegyület, ami a tiszta gondolkodás képességét adná a babának. Ez később fejlődik ki.

2011. dec. 8. 11:01
 13/16 A kérdező kommentje:

Itt az ideje, hogy a kérdező is megszólaljon!:)

Igaza van annak, aki nem pontosan tudja, hogy milyen korú gyerekről kérdezek, hiszen nem írtam oda!:) 1,5-2 éves gyerekre gondolok! Nyilván a pár napos, hetes baba nem fog hisztizni, jószerivel azt se tudja mi az.

A kérdés azért merült fel bennem, mert jelenleg még nincs saját gyerekem, pocakos vagyok még!:) Páromnak van már egy 4 éves fia és Ő nagyon jól nevelt, az ég világon semmi baj nincs vele. Berakom a mesét és csak akkor áll fel, ha pisilnie kell. Nem hisztizik, normálisan elmondja ha valami nem tetszik neki, vagy éppen mit szeretne csinálni, szóval egy angyal!:)

Viszont a párom testvérének van egy 21 hónapos fia és amikor meghallom, hogy átjönnek, legszívesebben elszaladnék, mert 10 percnél tovább nem bírom ki vele! Mindenért sír, csak két szót ismer: anya, apa és ezeket ordítja, őket ugráltatja egész nap. Mindent megengednek neki, addig ordít amíg nem kapja meg, és ha megkapta akkor már nem is kell és másért ordít! Az anyja nem tud elmenni pisilni, mert ott ordít a klotyó előtt...! Mielőtt nem tudtam, hogy pocakos vagyok, azt mondtam, hogy soha nem akarok gyereket, mert nem bírom ezt elviselni. Már a párom haja is az égnek áll és szíve szerint már "kivágta volna az ablakon"! Amikor a párom csúnyán néz rá, mert már 5 perce ordít a 42. csokiért(amit nem eszik meg), akkor utána már azért bőg, mert csúnyán nézett rá és már az anyja rohan oda hozzá, hogy "jaj, nincsen semmi baj...."! MINEK????? A másik halálom meg amikor a gyerek 10 perc rohangálás után megbotlik és már állna fel, mert ugye nem fájt neki, de a szülők meg rohannak oda, hogy "Úr Isten, élsz még kicsi fiam?" és ezen kezd el bőgni, mert rájön, hogy ennek neki fájnia kéne....! Teljesen felesleges ez is, szerintem! Vagy ezeket csak én gondolom így? Már ezekért a dolgokért merült fel bennem, hogy biztos nekem való a gyerek? Milyen anya leszek? Szívtelen vagyok?

Bocsánat, hogy hosszúra sikerült, de azt hiszem így már világos, hogy mire gondoltam?!

Köszönöm a válaszokat előre is és persze utólag is!

Rá fogok keresni arra a könyvre, amit ajánlottak, köszönöm szépen!

2011. dec. 8. 13:55
 14/16 anonim ***** válasza:

Hát...

Azért ne felejtsük el, hogy az egyik példádban szereplő gyerek 4 éves, a másik még nincs 2. Nem ugyanaz.

Természetesen nem jó semmilyen életkorban, ha a gyerek a 42. csokit is megkapja, és nyilván felkapkodni sem kell, ha nem ütötte meg magát, ha azonban sír az elesés után, akkor meg kell vigasztalni. Viszont azt nagyon sok gyerek csinálja ennyi idősen, hogy a vécé előtt cirkuszol, amíg az anyja bent van. Az enyém pont nem (másfél éves), de az öcsém pl. csinálta. Aztán leszokott róla.

Való igaz, hogy nevelni kell a gyerekeket, de vannak bizonyos temperamentumbeli különbségek, amikkel nem nagyon lehet mit kezdeni. Ez az, amit a nyugodt, jól nevelt gyerekek anyukái nem mindig értenek meg. Azért a többgyerekes anyák rendszerint tudni szokták ezt. :) Azt nem tudom, egy nem egész kétéves esetében mi az, ami már formálható lenne neveléssel, és mit felesleges elvárni tőle. A sajátommal nagyjából elégedett vagyok, de tényleg nem tudom, hogy ez mennyiben függ tőlem, és mennyiben az ő veleszületett természetén. Igaz, én nem várok tőle sokat, inkább megelőzöm a bajt, pl. a boltban babakocsiban tolom, így nem rohangál meg pakol le a polcokról.

További jó babavárást!

2011. dec. 8. 14:25
 15/16 anonim ***** válasza:

:D Az első "kötekedő" vagyok.

Ez így már érthető sztori.

De azt se felejtsük el, hogy a saját gyerekével mindenki elfogult. Te is az leszel, ebben 100%ig biztos vagyok, lehet, hogy a te gyerkőcödnek is lesznek olyan dolgai, amitől másnak a haja égnek állna, de te csak mosolyogsz majd rajta. A 21 hónapos valószínűleg azért ordít a wc ajtó előtt, mert épp a szeparációs szorongás II. felvonásával küzd, ami 1,5 éves kor körül kezdődik, majd ezt követi a dac/hiszti korszak, ez is igencsak tombolhat a gyerkőcben. A 4 évesben ezek már lecsendesedtek, de biztos neki is voltak olyan időszakai, amikor semmi sem volt neki jó.

Mint már írtam, az én fiam 26 hónapos, vannak néha hajmeresztő pillanatai, most tanulta meg a NEM szót, hát használja is rendesen. Mindenre nem a válasz, dacol ezerrel (most az öltözés a mumusa, az nagyon kaotikus, pedig eddig nem volt gond, sőt, nagyon segítőkész volt). Hisztizni is tud, akkor mint már említettem, ott hagyom. Eleséssel nem foglalkozunk, csak ha nagyon nagyot esett, de ez szerencsére ritka, ő is csak annyit mond, hogy hoppá. Feláll és megy tovább.

Külső szemlélő szemében az én fiam egy angyal, itthon viszont 1000 ördög bújik bele néha. :D De ez így van rendjén, akkor is ő az én szemem fénye, a mindenem, akár hogy felidegesít, vagy hisztizik. A hiszti végén is, mikor odajön és a nyakamba borul... minden mérgem elszáll és ez így van rendjén. Akkor megölelgetem, megpuszilgatom.

2011. dec. 8. 14:52
 16/16 A kérdező kommentje:

Persze, azért én se hagynám ott, amikor látom, hogy tényleg megütötte magát. Azért ennyire nem utálom a gyereket!:) Csak vannak határok, nem kell mindent túlreagálni, főleg ha a gyereknek semmi baja. Ettől én még belül biztos össze fogok rezzenni, de megpróbálom majd nem kimutatni.:)

Igaz, hogy az egyik gyerek 4 éves a másik meg alig 2, de nem hinném, sőt, 99%-ban biztos vagyok benne, hogy mikor 4 éves lesz, nemhogy olyan jól nevelt nem lesz, de még ennél is elviselhetetlenebbül fog viselkedni...! Vagy szerinted a gyerek 2 év alatt ennyit változik ebben a korban, ha a szülők ugyebár ugyanazok?! Van egy 12 éves lányuk is, aki szinte csak azért "van", hogy az öccsére vigyázzon! A kisgyereket imádják, de a nagyot meg le se ....-ják! Ezt se fogom sose megérteni...!

2011. dec. 8. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!