Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kötődő nevelés hatásai,...

Kötődő nevelés hatásai, valamit elrontottam? Légyszíves olyanok írjanak akik szintén így nevelik, nevelték gyermeküket.

Figyelt kérdés
2011. dec. 14. 13:10
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Nálunk is ugyanez van :) bejön velem zuhanyozni, együtt alszunk, cicizik még, 15hós. Bár társaságban nyitott, de amikor itthon vagyunk akkor ő is egész nap csimpaszkodna rajtam. Nem rontottál el semmit, ne aggódj.

Majd megérik arra, hogy leváljon rólad és akkor visszasírod majd a régi szép időket :)

2011. dec. 14. 13:33
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
igy már értem.elsö vagyok.hát nemtudom,nálunk is hasonlo a helyzet csak én már régen nem szoptatok,azt ö megoldotta,hogy nem akart.a másik mi is eggyütt alszunk,mindent eggyütt,de ö már 2 éves lesz januárba,és igen a hátrányom az egészböl az,hogy lépni nem tudok eggyet ugyhogy ö ne lenne a nyomomban,mint az árnyék,enni is tud maga,de nekem kell etetnem,mert elvárja,söt azt akarja,mindenben rám van szorulva,wc-re is követ,még a wc papirt is a kezembe adja.igazábol ez már néha azért idegesitö,olyan mintha megfulladnék,csak akkor van idöm,akármire ha alszik.ugyhogy igen,ha véleményemre vagy kiváncsi akkor elrontottad,ahogy én is,ha ujbol kezdeném,talán egy picit változtatnék.igy meg várnom kell amig bölcsibe vagy oviba bekerül,mert igy márcsak akkor fog változni a helyzet.szoval azért ez sem jo modszer a nagyon kötöttség,valahogy a kettö között kellene.de már sajna én sem tudom hogy változtassak,igy már nehéz.
2011. dec. 14. 13:33
 13/25 A kérdező kommentje:

Még annyi hozzátartozik, ha nem sír nagyon kiegyensúlyozott, bátor ,nagyon nyitott, vidám mosolygós kisfiú, csak amikor hosszú napokig ezt csinálja bepánikolok és azt hiszem,hogy túlzásba vittem ezt a kötődést, de az megnyugtat,hogy más is van hasonló helyzetbe.

Tudom,hogy egyszer beérik ez a nevelési módszer mármint később nagyobb korába örülni fogok neki,hogy így tettem.

Csak időnként nagyon nehéznek érzem ezt az "utat", stb de akkor ezek szerint érdemes... :)

2011. dec. 14. 13:49
 14/25 anonim ***** válasza:
72%
Engem meg lehordtak itt,hogy rosszul csinálom,mert nem foglalkozok a gyerekkel 24 órában,nem alszunk együtt(szoptatni nem tudok,sajnos már 3 hónapos kora óta),nem cipeltem sosem kendőben,nem rohanok hozzá egy nyikkanásra,külön szobába alszik, egyedül is eljátszik akármennyit,minden alvásnál beteszem az ágyba,betakargatom,előtte megölelgetem elköszönök tőle és alszik,már nem ringatom.Jól lehordtak,hogy lelki sérült lesz a gyerekem csak mert nincs velem 14 órán keresztül...babusgatom,szeretgetem,mesélek neki,játszok vele,de a férjem is ugyanúgy,mégis hagyjuk egyedül játszani,egyedül alszik,ha csinálom a házimunkát ott játszik mellettem,nem fogom közben,tudunk enni,fürödni,bármit nyugodtan,van időnk magunkra,mégis kiegyensúlyozott boldog,nagyon értelmes baba,7,5 hónapos,kúszik,mászik,ül,áll sőt lépeget is valamit fog közben,egyedül iszik a cumisüvegből,rendesen kikéri magának,hogy ő fogja társaságkedvelő,imádja a gyerekeket felnőtteket,egyaránt,nem ijedős,nem félős,elég erős akarata van,szeret enni,szereti az új ízeket a változatos dolgokat,tudja hogy ott vagyok mindig,bízhat bennem nem hagyom magára.Sajnálom,hogy így jártál kérdező,sztem próbáld meg a babád átszoktatni,mert így egyikőtöknek sem lesz jó később,legalábbis sztem ,hagy mindkettőtöknek egy kis teret,lassan két éves,már nem pár hónapos,neki is jobb ha tud egyedül is el lenni.Sok sikert hozzá!
2011. dec. 14. 13:52
 15/25 anonim ***** válasza:
*24 órán keresztül
2011. dec. 14. 13:53
 16/25 A kérdező kommentje:

Kedves 13:52!

Lehet félre értettél valamit azt nem írtam,hogy sosincs olyan hogy Ő egyedül eljátszik! Vannak sok ilyen pillanatok, nagyon határozott, karakteres kisfiú, de mivel van olyan is amit leírtam csak megerősítést vártam,hogy minden rendben van. Egyébként 7,5 hónaposan még nem is jelentkeznek a dackorszak első jelei meg hasonlók.Mint írtam mostanában vannak ezek a dolgok. Azt viszont nem hiszem el, hogy aki nem kötődve neveli a gyermekét elkerüli a dackorszak, hiszti és az efféle dolgok. Minden babánál vannak jobb és rosszabb napok, ahogy felnőtteknél is.

2011. dec. 14. 14:02
 17/25 anonim ***** válasza:

Másfél éves kor körül megint előjön a szeparációs szorongás...Nyugi pár hét (talánegy picit több) és elmúlik!

Legalábbis nálunk így volt!A láynom inkábbapás,de vannak különösen anyás időszakai!Ez volt olyan 8-14 hós koráig,meg 18 hósan újra!Aztán most (2 éves) inkább megint apás...Bárnem tudom jön a tesó,igyekszem nem emelgetniannyit,lehet ezért is,de szerintem nem!Egyszerűen Apát alig látja,ígyha itthon van,CSAK APA! :)

Meg nekem már most mamáéknál is szépen elmarad,csak meg kell beszélni előre!Már két nappal előtte mondaniszoktam! :)De 18-20 hós koráig semmiképp nem maradtott!Ha ott voltunk le sem ment az ölemből,nehogy otthagyjam!

Szóval szerintem ez megint egy időszak!

Én azt vettem észre ha tekjesítem a "kéréseit" szóval az érdekes dolgait,akkor gyorsabban vége!

2 éves kislány és 19 hetes pocakcsajszi anyuja

2011. dec. 14. 14:04
 18/25 krisztivan ***** válasza:
Én szerintem,nem mindegyik babának jó az amit mi anyukák elképzelünk.Pl.kötödő nevelés,igény szerinte szopi,közös ágy.Lehet egy picit tényleg lazítani kéne a köldökzsinóron.Az én fiamnak nem jönne be ez a nevelési mód,de természetesen minden baba más és szerintem inkább hozzájuk kell igazodni.
2011. dec. 14. 14:05
 19/25 anonim ***** válasza:

egy kérdés nagyjából a kötődő nevelés alapján nevelem lányomat/szopi a kivétel, sajnos/

Dac korszakába lépő baba melyik kezelhetöbb amelyik a kötödö nevelés alapján nöt fel vagy a másik nevelési módszer alapján?

2011. dec. 14. 14:07
 20/25 krisztivan ***** válasza:
Ezen lehetne vitatkozni ,de igazán választ nem hiszem hogy kapunk,mert nincs két egyforma gyerek akiket felnevelhetnénk két különböző módszerrel.Ezért gondolom úgy,hogy ha alkalmazkodunk a saját babánkhoz és egy irányt kijelölünk akkor nagy butaságot nem csinálhatunk.
2011. dec. 14. 14:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!