Kötődő nevelés hatásai, valamit elrontottam? Légyszíves olyanok írjanak akik szintén így nevelik, nevelték gyermeküket.
Nálunk is ugyanez van :) bejön velem zuhanyozni, együtt alszunk, cicizik még, 15hós. Bár társaságban nyitott, de amikor itthon vagyunk akkor ő is egész nap csimpaszkodna rajtam. Nem rontottál el semmit, ne aggódj.
Majd megérik arra, hogy leváljon rólad és akkor visszasírod majd a régi szép időket :)
Még annyi hozzátartozik, ha nem sír nagyon kiegyensúlyozott, bátor ,nagyon nyitott, vidám mosolygós kisfiú, csak amikor hosszú napokig ezt csinálja bepánikolok és azt hiszem,hogy túlzásba vittem ezt a kötődést, de az megnyugtat,hogy más is van hasonló helyzetbe.
Tudom,hogy egyszer beérik ez a nevelési módszer mármint később nagyobb korába örülni fogok neki,hogy így tettem.
Csak időnként nagyon nehéznek érzem ezt az "utat", stb de akkor ezek szerint érdemes... :)
Kedves 13:52!
Lehet félre értettél valamit azt nem írtam,hogy sosincs olyan hogy Ő egyedül eljátszik! Vannak sok ilyen pillanatok, nagyon határozott, karakteres kisfiú, de mivel van olyan is amit leírtam csak megerősítést vártam,hogy minden rendben van. Egyébként 7,5 hónaposan még nem is jelentkeznek a dackorszak első jelei meg hasonlók.Mint írtam mostanában vannak ezek a dolgok. Azt viszont nem hiszem el, hogy aki nem kötődve neveli a gyermekét elkerüli a dackorszak, hiszti és az efféle dolgok. Minden babánál vannak jobb és rosszabb napok, ahogy felnőtteknél is.
Másfél éves kor körül megint előjön a szeparációs szorongás...Nyugi pár hét (talánegy picit több) és elmúlik!
Legalábbis nálunk így volt!A láynom inkábbapás,de vannak különösen anyás időszakai!Ez volt olyan 8-14 hós koráig,meg 18 hósan újra!Aztán most (2 éves) inkább megint apás...Bárnem tudom jön a tesó,igyekszem nem emelgetniannyit,lehet ezért is,de szerintem nem!Egyszerűen Apát alig látja,ígyha itthon van,CSAK APA! :)
Meg nekem már most mamáéknál is szépen elmarad,csak meg kell beszélni előre!Már két nappal előtte mondaniszoktam! :)De 18-20 hós koráig semmiképp nem maradtott!Ha ott voltunk le sem ment az ölemből,nehogy otthagyjam!
Szóval szerintem ez megint egy időszak!
Én azt vettem észre ha tekjesítem a "kéréseit" szóval az érdekes dolgait,akkor gyorsabban vége!
2 éves kislány és 19 hetes pocakcsajszi anyuja
egy kérdés nagyjából a kötődő nevelés alapján nevelem lányomat/szopi a kivétel, sajnos/
Dac korszakába lépő baba melyik kezelhetöbb amelyik a kötödö nevelés alapján nöt fel vagy a másik nevelési módszer alapján?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!