Baj, hogy ennyire következetesen próbálom nevelni?
13 hónapos a lányom, imádom.
Próbálom következetesen nevelni,ami anyum szerint nem jó így.
Ha eldobja a cumisüvegét,rászólok szépen,hogy tessék felvenni, és a helyére tenni. Ha eldobja a kaját,azt is felvetetem vele(szépen megkérem).
Elalvás előtt együtt pakoljuk el a játékokat. Megkérem,hogy segítsél légyszives elpakolni,estére nem szabd őket így hagyni.
Ez annyira nagy baj???
nem baj
én is igy csinálom 15 hós . Ha pl megyünk utcán és 3 szor elhajítja a játékát hiába szolok rá ne csinalja koszos lesz akkor 4-szer elveszem és megmondom miért tettem. Ha kajánál lehajítja a kanalat 3 szor negyedszer elveszem.
este összepakolunk,és ha kiveszi az újságokat ruhákat a helyéröl visszarakatom vele. Jol csinálod!
Dehogy baj!
Anyukád mit mond, miért baj?
A következetesség mindig jó, csak kevesen bírják hosszú távon. Csak így tovább! :)
Mégis mi baja vele anyukádnak?
Szegény gyerek, ne szóljak rá. Majd ha nagyobb lesz,majd felveszi.vÉs akkor mondja a lánykámnak: "jujj,de szigorú anya". Falra mászok tőle néha. Nem is értem,hogy nevelt fel minket:):):)
2-3 évesen mondhatom neki,hogy vegye fel,ha azt szokja meg,hogy ugrálok én helyette.
De olyan ügyes, megérti. Cumisüveget is szépen felveszi és hiába a szobába vagyunk,viszi ki a konyhába a polcra,ahol a helye van:)
azért amíg megcsinálja ok de egy 3 év alatti gyermek erre még nem képes mindig.
vagy is egy gyerek nem abból tanul, hogy te rászolsz, hogy te tanítgatod, hanem abból amit lát. ha soha egyetlen szót sem szolsz neki, de minden alkalommal megmutatod neki, hogy anya felveszi, anya elrakja a átékait, akkor kb 3 éves korára már tudni fogja, mert megtanulta a te mozdulataidból. ezt lehet kombiálni, hogy szolsz neki, de ráeröltetni felesleges. ha nem akarja szép szóval akkor ez van majd akarja legközelebb (még most kezdödik a dackorszak amikor csak azért sem csinálja meg).
ha valamit eröltetsz neki csak azért sem fogja megcsinálni, de ha mindig látja töled akkor megtanulja.
ez ugyan ez pl hogy adja oda a játékát a másik gyereknek. feleleges neki eröltetni, ha maga szépszóra nem akarja akkor ez van, ha viszont te és a családod megosztó akkor ezt tanulja meg kb 3 éves korára a gyerek is.
szóval ne eröltesd, de mondani mondhatod neki.
így anyukádnak is igaza van, de ne szidjon téged a gyerek elött és ezt kérd is ki neki.
Igen, és ha nagyobb lesz, mitől veszi fel??
Ha megtanítod rá!
Úgyhogy csináld ahogy eddig, megéri következetesnek lenni, én is így csinálom!
Ha egyedül nem rakja el, akkor segítek neki és együtt pakolunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!