Hogyan tanítsam meg harapni? Eléggé elrontottam a dolgokat.
szerintem nem a darabossal van a baja hanem a bébipapival! :D 14 hónaposnak már nem is jó a bébikaja, tessék neki azt adni amit ti is esztek, meglátod, simán fogja rágcsálni a dolgokat :)
a kifli meg keksz ezek meg nem tudom, én odaadtam neki, igaz jóval korábban (6-7 hónapos korától)
párszor csinálta azt amit a tiéd aztán rájött. hagyni kell, hogy felállítsa a határokat magának csak legyél mindig ott, hogy ha baj van azonnal tudjál cselekedni. de azt is csinálhatod, hogy ha látod, hogy nagyot harapott akkor már nyúlsz is be a szájába és veszed ki.
nem kell azért ezeket túl parázni, tényleg próbálj úgy főzni hogy neki is megfeleljen, tehát kevés fűszer, só, cukor, ne legyen semmi erős és túl zsíros :)
A tápszerrel én is úgy voltam mint te: majd leszoktatja magát ha elég volt belőle.Így is lett 15 hósan a reggeli tápszert szabotálta, 15 és fél hósan nem is kellett már neki egyáltalán.
Az öklendezés meg majd elmúlik szerintem, csak gyakorolnia kell a rágást. A babapiskóta a legjobb erre, a kiflit még nem eröltetném, néha nekem is nehéz elrágni, mert olyanokat gyártanak, hogy pfuj. Vagy esetleg próbálkozz még a pogácsával, az én babámnál az nagy kedvenc volt.
Amúgy jól csinálod, ne aggódj.
Nem minden gyerek egyforma. Meg nem is számít 20 év múlva ki-mikor tanult meg rágni, meg mit evett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!