Petrezselymes burgonyát vagy fűzerezett dolgokat hogyan készítitek a babának?
Mondta a védőn h adhatok neki a mi ételünkből is, mert már 8 hónaposan ehet. De úgy készítsem el pl. a húst h ne fűszersókkal, hanem természetes fűszerekkel készítsem el. Pl. sült húst bazsalikommal, sóval, s amit gondolok, hogy nem lesz baja tőle a babámnak.
Ti is így készítitek?
S a petrezselymes krumplit hogyan? Én magunknak úgy szoktam, hogy a petrezselymet olajon megdinsztolom, mint ha hagymát készítenék, s azt öntöm a megfőtt krumplira. Így eheti a babám?
Neki is így készítsem, ha a miénkkel vagy külön készítem? S bazsalikomot is olajon meg kell dinsztolni? s úgy ráönteni a zöldségre?
Tökhöz is, ha idővel bevezetem, a kaporral kell valamit csinálni? mert gondolom nem nyersen kell csak úgy simán rávagdosni.
S tejtermékeket hogy adjátok?
kefír, danone joghurt (védőnő mondta h adjak neki ilyenket naturan), trapsta sajt?
Hogyan készítitek el, s a nap melyik szakában adjátok?
ne dinszteld a fűszernövéneket, elmeg az ízük.
Úg csináld ahogy magatoknak. nem tudomhogy ykéne fűszersóval,azt soha nem használtam,de összeaprítod,zúzod kevered afűszereket és a végén hozzáadod az ételhez
Csak kicsit sózd, maj a magatokét még sózod, ha kell.
Én magunknak csinálom úgy hogy dinsztelem a petrezselymet, s így készítem a petrezselymes krumplit. Lehet ne volt érthető a kérdés.
Kérdésem az, hogy a babának ha ne így adjam, főzzem meg, vagy csak aprítom, s már teszem is az ételére?
Neki egyenlőre külön főznék.
Ne diszteld a petrezselymet, kifőzöd belőle az összes ízt és a vitaminokat. ha kész a krumpli akkor csak beleforgatod a vágott petrezselymet.
A fűszereket (egy-két kivétellel) nem kell főzni,a végén adjuk az ételekhez
Nem tudtam, anyukám mindig így csinálta, s ezért is csinálom így. S mik azok amiket ezek szerint főzhetek, dinsztelhetek a fűszerek közül s mik, amelyeket nem?
pl. gondolok itt kaporra, bazsalikkom, oregáno. Mondjuk bazsalikomot egyedül még csak úgy használtam, hogy sült húshoz a sütőbe karikáztam burgonyát s azt bazsalikommal szórtam be. Oregánót meg a spagettibe szoktam tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!