6 hónapos babának húst hogyan készítitek el?
Csirkemellel szeretnék kezdeni, arra gondoltam, hogy párolom. Tehetek bele valamit ízesítésnek? Pici sót?
Megpárolva fagyasszam le porciónként, vagy még nyersen?
Mennyi ideig tárolhatom a fagyiban?
Köszönöm!
Én csak 8 hónaposan kezdtem a húst adni, de ezt mindenki másképp csinálja.
Én csak vízben megfőztem, ledaráltam és úgy porcióztam ki. Van aki jégkockatartóba rakja, én csak simán egy-egy kanállal raktam kis alufóliára és úgy csomagoltam be, aztán egy zacskóba tettem még. Szerintem felesleges sózni, de van aki magából indul ki és már elkezdi fűszerezni a bébiételeket, van aki egy pici sót tesz bele. Szóval az ételek bevezetésénél már nagyon nagy a szórás, hogy ki hogyan csinálja, hallgass az anyai ösztöneidre. :)
Köszönöm!:)
Mennyi ideig tároltad így a fagyiban? Valahol azt olvastam, 1 hét után fel kell használni mindent, amit babának fagyasztottunk le.:O Nekem kicsit kevésnek tűnik ez az idő...
6 hótól ajánlják a csirkemellet. én is 6,5 hótól adtam.
én vagy a mi levesünkben főzöm sok zöldséggel, de só, bors nélkül (amíg nem vettem ki a babáét).
vagy jénaiban, vagy más lefedett edényben párolom zöldségekkel. 6 hósnak krumplit, répát főznék mellette. esteleg hagymát, petrezselymet. így lesz íze, nem kell fűszerezni és egészséges is marad.
a fagyasztóba főtt husi felkockázva teszek be, így később a főzelékébe 1-1 kockát török le belőle. én fél éven belül lelkiismeretfurdalás nélkül használom fel.
Köszönöm mindenkinek!
Elkészítettem párolva, só nélkül (így is finom íze volt), majd hozzákevertem neki a már jól ismert (és babám által nagyon szeretett) cukkinihez.
Háát...majdnem kifordult a szájából, olyanokat fintorgott hozzá. Pár kanál után nem is kért többet.
Eddig minden zöldség-gyümi nagyon ízlett neki, hát úgy tűnik a husival még várni fogok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!