Túl szigorú vagyok, rosszul csinálom a gyereknevelést, vagy tényleg le lehet szoktatni róla a kisbabákat?
Nem hiszem,hogy az a legjobb megoldás, hogy lerakod és úgy hagyod!!!
Ha le szeretnéd szoktatni, akkor én azt javaslom, hogy feküdjetek együtt az ágyon, rakd magad mellé, játssz vele, simogasd.Így vele vagy, de nem szoktatod kézbe.
A babádnak szüksége van rád.
Nem lehet, hogy hasfájós esetleg?Azt szoktad ellenőrizni?Tornáztatod?Vagy adsz neki hasfájásra valamit?Elég a tejed?Vagy már nem szoptatsz?
A hiszti az majd később jön, azt lehet kezelni, de egy ilyen pici még nem hisztizik.
Én sem vagyok egy kézben hordozós, de mindig megtaláltam a módját, hogy együtt legyünk a lánykámmal.10 hónapos, teljesen kiegyensúlyozott.Néha már csap hisztiket, de nem foglalkozok vele, de viszont ha baja van, akkor mindig itt vagyok.
Ennél rosszabbat több téren sem csinálhatsz. Eleve miért raksz egy 10 hetes babát kenguruba? az nem jó neki.
másrészt pedig eddig te így csináltad, és egyik percről a másikra őt bünteted azzal, hogy egyedül hagyod.
Jól írták az előttem írok, foglalkozz vele, feküdj mellé , játszatok, a fokozatosság elve sokkal jobb.
Nem szabad ilyet csinálni egy babával.
És hidd el, azért, mert egy csecsemőt szeretgetsz, akár egész nap nem lesz hisztis kisgyerek.
Az első fél évet túl kell élni, utána jobb lesz.
Onnantól jobban elfoglalja magát, elkezd mászni, nem akar majd annyira téged. Most rád van szüksége. Vannak olyan babák, akiknek egész nap, van, akik kevésbé ragazskodóak.
Szerintem ne hagyd, hogy a saját félelmeid korlátozzák be a babáddal való kapcsolatodat. Ne félj tőle. 9 hónapig magadban hordtad, vártad, vigyáztál rá, most itt van végre veled fizikai valójában is és egy dologra van szüksége: a szeretetedre.
Ha lehet, ne tedd kenguruba, megoszlanak a vélemények, hogy ilyen pici babát egyáltalán hogy lehet hordozni. Nekünk babaslingünk volt, én abba tettem bele, sokszor volt rajtam. Ez elvileg jó eszköz a hordozásra. De még így is természetesen amikor csak lehetett saját kis környezetében volt (kiságyában vagy velem a nagyágyon).
Nálatok teljesen természetes reakció, hogy ha nem érzi a testi közelséged, akkor nyugtalan és sír. Vannak babák akik kevésbé igénylik, vannak akik jobban. DE. Nem tudod a babát elrontani az első néhány hónapban. Használd ki az időt, amíg babusgathatod, szeretgetheted! Most még jó pár hónapig "csak" csecsemőgondozásról fognak szólni a napok. Nagyon jó, ha ki tudsz alakítani valamilyen napirendet, ami szerint zajlanak a mindennapok. És lehet, hogy hihetetlen, de a legjobb módszer, hogy egy önálló, ügyes gyerkőcöt nevelj az, ha ott vagy neki és reagálsz a jelzéseire. Én így tapasztaltam, 15 hós a lányom. Haladunk a nehezebb időszak felé, de teljesen jól átvészeltük idáig, nekem még nem kellett kiírni kérdést, hogy miért hisztizik az 1 év körüli babám. És nem azért, mert tökéletes anya-lánya páros lennénk, mindkettőnknek vannak nyűgösebb napjai. Csak megpróbálok figyelni rá, nem irreális elvárásokat támasztani felé és korának megfelelően kezelni.
Remélem tudtam picit segíteni!
Jó babázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!