Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gyermekneurológus nyugtatót...

Gyermekneurológus nyugtatót írt fel hisztire 9 hónapos babámnak? Ti beadnátok neki?

Figyelt kérdés
Én úgy döntöttem, hogy nem adom be, inkább a módszereimen változtatok, de mindenképpen kíváncsi lennék a véleményetekre.
2011. dec. 1. 18:59
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
18. válaszoló, ha elolvasod te is a cikket, kiderül, hogy valószínűleg egy dologról beszélünk. A kérdező gyerekével is valami ilyesmi lehet
2011. dec. 2. 08:13
 22/28 anonim ***** válasza:
68%
NEM!!!!!!! egy 9 hónapos nem hisztizik!!!!!!!!!!4
2011. dec. 2. 08:17
 23/28 anonim ***** válasza:
73%

A köv. eset a falunkban történt. Volt egy kislány, aki baba kora óta "hisztizett". Ha nagyon el kezdett sírni valamiért, akkor még el is dobta magát. Az anyukája meg mindig kiabált vele ezért. Ma már bánja, h ezt tette, mert 2,5 évesen mentővel vitték a kislányt a bölcsiből a kórházba, de meghalt, mire beértek. A "hiszti" oka az volt, h a csecsemőmirigy nem fejlődött vissza, hanem tovább fejlődött.

Jól írják, azok akik írják, h valamilyen betegség, mert hisztire egy értelmes orvos nem ír fel nyugtatót. Valamint egy értelmes orvos azt is tudja, h ennyi idős gyerek nem hisztizik.

Én ugyan fél évig tanultam csak pszichológiát, de a tanárom, aki anya és nagymama is volt egyben, leszögezte, h 11-12 hónapos kor alatt nem hisztizik a gyermek.

2011. dec. 2. 09:06
 24/28 anonim ***** válasza:
Nem adnék neki nyugtatót! Az orvost meg messzire elkerülném ezek után. Engedd a babádat felfedezni, a lakást tedd biztonságossá amennyire csak lehet és hadd menjen, ismerkedjen a dolgokkal. Persze nehéz a házimunka és egyebek mellett még a babára is figyelni, de te is "megőrülnél", ha a nap nagy részében be lennél zárva egy 1*1 méteres ketrecbe, ahelyett, hogy számodra ismeretlen, új és érdekes dolgokat ismerj meg.
2011. dec. 2. 10:21
 25/28 anonim ***** válasza:

21-es válaszoló! 18as vagyok! igen, én is arra gondolok, hogy a kérdező nagyon félreértette az orvost, ha így van nagyon nem jó, hogy itt poénkodunk a hiszire nyugtató dolgon :/

Furcsa, hogy csak kettőnknek tűnt fel 20-on valahány válaszból. remélem nem nekünk van igazunk!

2011. dec. 2. 11:07
 26/28 anonim ***** válasza:

vagyis hogy hármunknak....

kérdező, nem írnád le pontosan mit mondott az orvos?

2011. dec. 2. 11:09
 27/28 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Elég érdekes válaszokat írtatok. Az orvos ezt írta véleményként: "1 hónapja erőszakos sírás, síráskor megfeszülés jelentkezik minimális frusztrációs helyzetben. Figyelem eltereléssel megszakítható a sírás és remegés pár másodpercre. Neurológiai eltérése nincs." Valamint mikor rákérdeztem miért kell nyugtató, azt válaszolta, azért mert ez egy szokás, és ezzel kizökkentjük belőle! Kvázi el fogja felejteni állítólag! Na ez nekem sántított. B6 vitamint javasolt a befeszülésre, hogy erősödjenek az idegei + a nyugtatót "felejtésre". A B6 vitaminnal nincs is problémám! Szóval a lányom nem epilepsziás, mert akkor nem lehetne a remegésből kizökkenteni, amit kb. 2-5 másodpercig produkál. Ez a doktornő pedig hallomásból tudom, hogy minden gyereket nyugtatóval próbál "meggyógyítani"! Hála Isten nem olyan szörnyű a helyzet, a hiszti már nem jelentkezik, mióta járkálhat a lakásban. A beremegés kaja láttán még ott van. Ezt türelmetlenségnek veszem. Köszi, hogy ilyen sokan válaszoltatok.
2011. dec. 2. 11:37
 28/28 anonim ***** válasza:
62%

A "csecsemőmirigyes" válaszolónak javaslom, hogy mielőtt leír egy ilyen történetet, nézzen már utána a valóságalapjának! 2,5 évesen nem kell visszafejlődnie a csecsemőmirigynek, mivel pubertás korig fejlődik, és utána szépen lassan elzsírosodik. Lehet, hogy a kislány halálát valóban a csecsemőmirigy rossz működése okozta, de nem az, hogy "tovább" fejlődött.

íme egy orvosi info.

"A csecsemőmirigy – thymus – amit kedezmirigynek is hívnak a mellcsont belső felszínén elhelyezkedő mirigyszerv, s a belső elválasztású mirigyek közé sorolják. Súlya 30-40 g. Maximális nagyságát a serdülőkor elején éri el, utána fokozatosan visszafejlődik."

A lényeg az, hogy semmi köze a kérdező problémájához.

Gyermekpszichológus írta:

"Fórumokban sokat olvastam már arról, hogy a csecsemők állítólag hisztiznek. Ilyeneket látok például, hogy "a 3 hónapos kisfiam hisztizik, hogy ne kelljen elaludnia" vagy "az 5 hónapos kislányom hisztizik, amikor beteszem a babakocsiba". Itt egy totális félreértésről van szó: egy kisbaba még nem hisztizik. Hisztiről akkor beszélünk, amikor a gyereknek már saját akarata van, és próbálgatja, mit érhet el általa. A hisztivel egyrészt azt fejezi ki a gyerek, hogy egy adott szituációban tehetetlennek érzi magát (mert nem tudja azt tenni, amit szeretne), másrészt lehet a hiszti egy tudatos színjáték része is, melynek során a gyerek pontosan tudja, hogy viselkedésével elérhet valamit, ezért csinálja. Namost ilyen komplex kombinációra egy csecsemő még nem képes.

Amikor beülteted a babakocsiba, azért sír, mert nem tetszik neki, kényelmetlen a testhelyzet, nem fér el a karja, rossz szögben van a dereka, gerince, vagy nem szereti a kocsikázást mertzötykölődős a járda, vagy mert a kocsi kifelé néz és nem látja séta közben anyát, esetleg pontosan tudja, hogy a kocsikázás közben azt várod tőle, aludjon el, de ő nem akar aludni. Persze ezeket nem pontosan tudja a kicsi, hanem megtanulta, mert mindig így szokott lenni és a baba a szokások alapján tanulja meg megérteni a világot.

Amikor leteszed az ágyába és azt várod, hogy aludjon, ő pedig sír, nyilván nem hisztiről van szó. Egyszerűen csak kifejezi nemtetszését, mert nem a megszokott módon, nem kellően ellazult állapotban vagy nem elég álmosan került az ágyba.

Az igazi hiszti akkor kezdődik, amikor a baba felfedezi a saját akaratát, 8-10 hónapos kora körül. Kezdetben csak azért emeli fel hangját, mert korlátozod valamiben, később pedig már tudatos eszközként használja hisztit a baba, de ez attól is függ, hogyan reagáltál az első dühkitörésekre, ha engedtél neki, hiszen"még úgyis kicsi baba", akkor később nagyobb valószínűséggel használja ezt az eszközt céljai elérésére."

2011. dec. 4. 10:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!