Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gyermekneurológus nyugtatót...

Gyermekneurológus nyugtatót írt fel hisztire 9 hónapos babámnak? Ti beadnátok neki?

Figyelt kérdés
Én úgy döntöttem, hogy nem adom be, inkább a módszereimen változtatok, de mindenképpen kíváncsi lennék a véleményetekre.
2011. dec. 1. 18:59
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Azért vittem orvoshoz, mert ha nagyon akart valamit befeszítette magát és megremegett. Olyankor nem sírt. Viszont, a járókában egy idő után hisztizik. Feláll és toporzékol, taknya-nyála egybefolyik. A gyerekorvosnak megmutattam egy videót is róla, ő azt mondta korán kezdi, de ez hiszti és majd kinövi. Én azért elővigyázatosságból elvittem a neurológushoz, aki már a telefonba mondta, hogy ez hiszti és vannak rá praktikái. Hát valahogy nem ilyen praktikára gondoltam... Aztán átgondoltam a dolgot és úgy döntöttem, hogy ott ronthattam el, hogy sokat kényszerítettem a járókába. Ma már hagyom, hogy járjon-keljen a lakásban, jöjjön velem segíteni. Így a hisztit elkerülöm. Bár továbbra is a nem dolgokhoz ragaszkodom, csak mozgásteret adtam neki. Hátha bejön. Hála isten éjjel most jól alszik. A gondok egyébként akkor kezdődtek mikor felállt. Amúgy meg boldog baba, ha foglalkozva van vele.
2011. dec. 1. 20:04
 12/28 A kérdező kommentje:
Egyébként a problémáig mintagyerek volt. Egy igazi kis tündér. Mindenki azt kérdezte, mindig ilyen nyugodt? Na hát most az ismerősök is értetlenül állnak a dolog előtt. De valószínű ő egyszerűen csak felfedezni szeretne.
2011. dec. 1. 20:07
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem hiszti. Egyszerűen csak megunja a járókat, és mászkálna össze-vissza, vagy éppen hozzád bújna.
2011. dec. 1. 20:09
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

NEEEEEM!

JÉzusom mik vannak,még ha az utolsó utáni lehetőség lenne sem adnám be!

bocsi!

2011. dec. 1. 20:43
 15/28 anonim ***** válasza:
72%

Nem adnám be, de igenis létezik hiszti 9 hónaposnál!

Akkor az szerintetek mi, ha pl. be akar menni a fürdőbe, de zárva az ajtó, ki akarja nyitni, rászólok, hogy nem (tudja, hogy akkor nem) és elkezd üvölteni, sikítani? És ha otthagyom, 1 perc után továbbmegy? Ez is hiszti! Van ilyen. Akaratos gyerek, és már jópárszor bebizonyították, hogy a vérmérséklet legtöbb esetben öröklődő, mielőtt nekem esne valaki, hogy én rontottam el.

De tuti nem adnék rá gyógyszert.

2011. dec. 1. 20:56
 16/28 anonim ***** válasza:
61%
Ha hisztizne, akkor nem menne tovább egy perc múlva.
2011. dec. 1. 20:59
 17/28 anonim ***** válasza:
73%
Igen, akkor te ezt minek nevezed?? Merthogy a hisztinek pont az a lényege, nem kapott meg valamit, megpróbálja sírással elérni, mivel nem tudja, rájön, és megy tovább.
2011. dec. 1. 21:28
 18/28 anonim ***** válasza:

"Azért vittem orvoshoz, mert ha nagyon akart valamit befeszítette magát és megremegett."

hát most nem igazán értem. az orvos szerint ez a befeszítős remegés csak hiszti és nyugtatót adott rá?

ne haragudj, szerintem félreértetted, egy ilyen nem lehet hiszti, lehet rohama van és azért adott nyugtatót, nem? mr-re, eeg-re nem küldött?

van egy barátnőm akinek a fia is ezt csinálja, ő is nyugtatót ad rá, ugyanis epilepszia görcsei vannak ha stressz éri (pl. ha be van zárva a járókába meg ilyenek).

szerintem vidd tovább másik orvoshoz, nem hiszem, hogy arra gondolt az orvos, hogy sima hisztire adj nyugtatót a babádnak

2011. dec. 1. 23:59
 19/28 anonim ***** válasza:

Nem adnam be neki! Teljesen normalis a "hiszti" egy ekkora babanal. Az enyem 10 honapos, igaz, nem jarokaba zarom be, hanem a szobajaban van nyitott ajtoval, raccsal, de mostanaban kb. 5 perc utan megunja az egeszet (jo nagy szoba, tele jatekkal, felfedezni valo gyerekbutorokkal) es uvolt, sir, rangatja a racsot. Kinyitom neki, es azonnal szeles mosoly, nevetes es villamgyorsan maszik mindenhova utanam. Szerintem, nem akar egyedul lenni, tarsasag jell neki, hogy foglalkozzanak vele. En sosem hagyom egyedul (kiveve, ha par perc wc, mosas-pakolas), ha felhaborodik es a racsnal uvolt, megyek is vissza hozza, mert tudom, hogy nem hagyja abba, tudja, mi kell neki es addig toporzekol ott:) Ez normalis, kell neki az anyja kozelsege, tarsasaga. Ugyhogy, igen keves idom van masra:)

Visszaterve a gyogyszerhez, szerintem, ne add be neki. Szerintem semmi baja a babadnak. De, ha ennyire bizonytalan vagy, kerdezz meg egy masik orvost. A gyogyszert meg etesd meg azzal, aki felirta:)

2011. dec. 2. 00:35
 20/28 anonim ***** válasza:

[link]

A hisztéria nem ugyanazt jelenti hétköznapi és orvosi értelemben. Ha a hisztériáról, mint betegség, beszélünk, akkor értelemszerűen kezelni kell.

Kérdés, hogy az orvos melyik értelemben használta ezt. Te tudod, te voltál ott, hogy miket mondott.

2011. dec. 2. 08:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!