Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerencsés vagyok, vagy túl...

Szerencsés vagyok, vagy túl sok a mártírkodó anyuka?

Figyelt kérdés

ELőre szólok nem provokációnak írom ki,csak kíváncsi vagyok a véleményetekre.

Egy csemetém van, egy éves kiscsajszi.

Körülöttem lévő anyukák(és ahogy itt is olvasom néha)mindig panaszkodnak mennyi dolguk van(szintén egy gyerek),semmire nem jut idő,elegük van,ezt nem így gondolták stb.

Vagy nekem lenne túl nyugodt babám??? Reggel 8 után kel, együtt megyünk boltba, együtt takarítunk,főzünk, délután alszik már csak 3 órát egyben,adig rendet rakok,vasalok, netezek, és utána már csak őre figyelek ha felkelt.

Jól hozom össze a dolgokat,vagy szerencsée vagyok.

Mindennap főzök(ha pöri vagy rakott kaja, az természetesen két napra valót).Kétnaponta porszívózok,és feltörlöm a lakást, heti egyszer vasalok???

2011. nov. 28. 13:45
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Minndenképp szerencsés vagy,vannak olyanok is akiknek nyűgösebb,kevesebbet alvó babát "dob a gép".Jól sejtem hogy kiegyensúlyozott otthon a légkör,jól megvagytok a pároddal? Szerintem a "mártirkodó" anyukák nagy része boldogtalan,mondjuk megromlott a kapcsolata a párjával,csalódott,stb.ez miatt a babával is türelmetlenebb,ez miatt a baba is nyugtalanabb,ezért nyűgnek érzi az egész anyaságot,és visszasirja a "gondtalan"életét.Ez miatt persze még rosszabb a helyzet otthon,és ebből születik a sok megcsalás,válás,problémás gyerek,és depressziós otthonülős "perszóna".
2011. nov. 28. 15:21
 22/29 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig minden választ, úgyhogy csak a saját véleményemet írom le!

Annó 1 gyerekkel, pláne mikor 1 éves volt, semmi gondom nem volt, éltem, mint hal a vízben, megcsináltam mindent, mindenre volt időm, pedig nagyon rossz alvó volt. Most már kettő van, a nagy 3,5 éves a kicsi 10 hónapos! Na most kezdem érezni néha, hogy semmire nincs időm, szalad a ház én meg hulla fáradt vagyok! És nem szeretek mártírkodni... DE a férjem reggel 6-tól este 8-9-ig házon kívül van, van, hogy hétvégén is, segítségem nincs, minden nagyi 250 km-re lakik, így minden rám marad a háztartás, és egy rohadt nagy udvar (nyáron fűnyírás, kertészkedés stb) Reggel 6-kor kelek készítem a kajákat, 8-ra puccba vágom a kölyköket, irány az ovi, mire onnan haza érek a kicsi éhes álmos, mire őt legyűröm már 10 óra van, ilyenkor van időm délig mindent megcsinálni, főzés, takarítás minden egyéb, délben irány az ovi, mire mindkettő lerendezem miután hazaértünk már 2 óra van és utána meg már nincs nyugalom,a nagy nem alszik, a kicsi is max 1 órát. 6-kor már vacsizás van, előtte még udvarra kell menni, 7-kor fürdés, és jobb eseteben 9-kor alszik mindkettő, rosszabb esetben csak 10-kor. És mindezt csinálom úgy, hogy 1 kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor aludtam 3-4 óránál többet az elmúlt 4 évben. Ja és azt még kihagytam, hogy én járok nagybevásárolni, orvoshoz, ügyeket intézni, gyakorlatilag egyedülálló anyuka vagyok. :~

Hát aki ezt bírja mindenféle panaszkodás nélkül az előtt le a kalappal, nem vagyok nyafogós típus, nem is szoktam nyafogni, de néha nagyon besokallok és sírva fakadok apánk vállán! :)

2011. nov. 28. 15:44
 23/29 anonim ***** válasza:

Nekem is annyi segítségem van,és úgy vagyok,mint az előző,két gyermekes anyuka,de én szeretem ezt a pörgő életet :-)

Persze nekem olyankor sok,amikor úgy esik,hogy mind a 3-nak van valami baja,amiért úgy érzik,hogy sírni kell...

Üdv:a 3lányos

2011. nov. 28. 16:09
 24/29 anonim ***** válasza:

Én is szeretem, sőt kifejezettem utálom sz állóvizet, de néha nagyon sok. Főleg, hogy nekem a nagy kriminális gyerek, már kisbabának is az volt, most sem jobb, mindenért nyekereg, csak nyüszítve tudja elmondani, ha valamit szeretne, és most nagyon rossz, hogy a kicsi is játszana, de a nagy nem engedi, folyton sírás a vége. Bőg mind a kettő nekem meg a hajam égnek áll! Komolyan néha elsüllyednék a föld alá, hogy ne halljak semmit.

Utolsó minden elismerésem a 3 csemetével. Én is gondolkozom harmadikon, de tuti, hogy nem most, max 4-5 év múlva! :)

Utolsó előtt voltam

2011. nov. 28. 16:45
 25/29 anonim ***** válasza:

Úgy vagyok mint a 23as válaszoló amikor csak 1 gyerekem volt ment minden rendben, de nem is nyavajogtam sose:)

Most 3 van a legnagyobbnak sajnos kiderült hogy tartós betegsége van ami miatt MOST kell fejlesztésre hordani és itthon is foglalkozni vele. A középsőm 2 éves, nagyon anyás és épp tombol a dackorszak.

A legkisebb 3 hónapos rossz alvó, hasfájós stb.

Nem nyafogok, tudom hogy lesz jobb is, de most nem egyszerű hogy mind3nak megfeleljek és még a háztartás is oké legyen...természetesen a háztartási dolgokból engedek az esetek 95%ban.

2011. nov. 28. 16:47
 26/29 anonim ***** válasza:

Ha a "hibákról" van szó:

A legnagyobb is szereti sírva mondani,ha valami nem kerek,a középső meg egyenesen ébredési-düh rohamot kap: ordítva csapkod,a déli alvás után. Nálunk a két nagy szokott néha úgy visítani,mint akit nyúznak... szeretnek veszekedni mostanság,a nagyobb (4,5 éves) feszt szekálja a kicsit (2 éves),amiért a kicsi bömböl,így a legkisebb (12-én lesz 3 hónapos) is ordítani kezd ha szeretne elaludni...

Egy kicsit elkanyarodok,mert úgy érzem,ezt le kell írni,mert aranyos dolog: a középső kiabálva védi meg a nővérét: a minap csiklandoztam a nagyot,aki sikított,erre a középső rám förmedt,hogy "hagyd békén Szisszitét!!" (Trixikét így mondja) Rengeteg örömet hoztak az életembe,talán ezért is érzem könnyűnek az anyaságot- és a háztartás vezetését (kivéve azt a fránya fájó portölrést)! :-)

Üdv: a 3 lányos

2011. nov. 28. 18:12
 27/29 anonim ***** válasza:
Várj még ezzel kérdező,nem akarok vészmadár lenni,de 1 éves korukig(pedig ikreim vannak!!),ugyanígy éreztem,és ugyanilyen döbbenten figyeltem a többi "sanyarú sorsú anyukát",sőt,dicsekedtem is itt a neten,hogy nálunk milyen flottul megy minden..Igazából úgy van ez,h kis gyerek,kis gond,nagy gyerek nagy gond,de sokszor mondták ezt nekem..A legkevesebb probléma az újszülöttel van,eszik,alszik,kakál és kész..Most????2 évesek a fiaim,nézz meg estére,azt sem tudom,fiú vagyok e vagy lány....
2011. nov. 28. 21:32
 28/29 anonim ***** válasza:
szerencsés vagy:)lennél egy napot a fiammal és rájönnél,hogy nem mártirkodásról van szó ami nálunk folyik....igaz még csak 7 hónapos nem 1 éves de gondolom neked babakorában is nyugodt volt,elvolt egyedül különben megértenéd mások gondját/baját!
2011. nov. 29. 12:20
 29/29 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Lehet félreérthetően fogalmaztam. Nem azokról az anyukákról beszéltem,akiknek mondjuk 6 hónapos koráig üvölt a gyereke,mert addigra növi ki a hasfájást, vagy szimplán mindig igényli anya társaságát. Elhiszem,hogy vannak ilyen babák.

De remélem nem köveztek meg,ha azt mondom,hogy van azért olyan jó pár anyuka is,aki rátesz egy lapáttal,csak hogy kicsit a figyelem középpontjába kerüljön,és vele foglalkozzanak!!

2011. nov. 29. 12:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!