Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerencsés vagyok, vagy túl...

Szerencsés vagyok, vagy túl sok a mártírkodó anyuka?

Figyelt kérdés

ELőre szólok nem provokációnak írom ki,csak kíváncsi vagyok a véleményetekre.

Egy csemetém van, egy éves kiscsajszi.

Körülöttem lévő anyukák(és ahogy itt is olvasom néha)mindig panaszkodnak mennyi dolguk van(szintén egy gyerek),semmire nem jut idő,elegük van,ezt nem így gondolták stb.

Vagy nekem lenne túl nyugodt babám??? Reggel 8 után kel, együtt megyünk boltba, együtt takarítunk,főzünk, délután alszik már csak 3 órát egyben,adig rendet rakok,vasalok, netezek, és utána már csak őre figyelek ha felkelt.

Jól hozom össze a dolgokat,vagy szerencsée vagyok.

Mindennap főzök(ha pöri vagy rakott kaja, az természetesen két napra valót).Kétnaponta porszívózok,és feltörlöm a lakást, heti egyszer vasalok???

2011. nov. 28. 13:45
1 2 3
 11/29 xStefix ***** válasza:
71%

Óhát az enyém is ilyen volt 1 évesen, csak ő sok tekintetben azért, mert kicsit késve fejlődött sajnos.

Aztán idővel, ahogy egyre jobban behozta a lemaradást, egyre jobban megváltozott. Bár még most is sokat játszik egyedül, jól elvan, de vannak időszakok, amikor nagyon akaratos és hisztikés. Mondjuk nem csodálom, a két szülője se mindig nyugodt természet.

Szóval lehet, hogy később majd ti is bepótoljátok ezt a korszakot. ;)

2011. nov. 28. 13:57
 12/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, örülök,hogy nem lett a kérdésemből vita.

Én is így gondolom,hogy szerencsés is vagyok,bár frontok,fogzás,vagy csak úgy vannak rossz napjai is a lányomnak,amikor főzés közben ott csimpazskodik a lábamnál vagy akkor jut eszébe hogy puszilgatni akarja a babáta gáztűzhelynél stb... Igyekszem onnan elterelni, és megint el van egy darabig.

De mostanában igyekszem úgy szerevzni,hogy mielőtt felbredne,felrakom főni az ételt, könnyebb így..

2011. nov. 28. 14:02
 13/29 anonim ***** válasza:
28%
a jó gyerekkel nincs gond (de ez csakis nevelés kérdése) gyerek mellett is jut mindenre idő még sportolok is.
 14/29 anonim ***** válasza:

Szerencsés vagy. Mint ahogy én is a második babámmal aki most hónapos. Van mellette egy évesem is, így nekem már van viszonyítási alapom.

A kicsi el van magában, éjjel 11 órát alszik egyhuzamban, ebéd után 2-3 órát. Szeret enni, bármit adhatok neki nem válogat. A fogzás alig viseli meg. Bárkivel el van, simán rábízhatom nagyszülőre. Egyedül alszik el, ha felébred dumál még az ágyában.

A 3 éves eddig még egy éjszakát sem aludt át, minimum egyszer iszik. Csak velem alszik el, éjjel ha a helyén találja magát, átjön. Egy éves kora óta nem alszik kiságyban, előtte is csak akkor lehetett betenni ha már a kezemben elaludt. Alig eszik, azt is rohanva, de édességért tud hisztizni. egy dolog hogy nem kap, a másik meg hogy feláll a székre amíg a kicsivel vagyok és megtalálja. Nem alszik el nagyszülőnél csak ha mi is ott vagyunk.

Mindennap főzök, takarítok rendszeresen ahogy a lakás megkívánja (nem nagy, 55 nm) vasalok ha összejött annyi hogy megérje (kb heti 1). Segítségem általában nincs, férjem reggel ötkor kel, hatkor indul, este hat, fél hétre ér haza.

De nem panaszkodom, megvagyunk. Van amelyik nap fárasztóbb, van amelyik nagyon jól telik.

15/29 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok, nem működik a szám billentyűzetem. szóval a kicsi tizennégy hónapos.
2011. nov. 28. 14:03
 16/29 anonim ***** válasza:
na de béna vagyok. bocsi. szóval a nagy három éves, a kicsi tizennégy hónapos. a nagy fiú a kicsi lány.
2011. nov. 28. 14:04
 17/29 TKI Ibolya ***** válasza:
Az én lányommal is pont így alakultak a napjaink.Ez annak is köszönhető szerintem hogy nyugodt vagy te is és nem problémázol mindenen.
2011. nov. 28. 14:20
 18/29 TKI Ibolya ***** válasza:
Még azt akartam írni,hogy nálam a harmadikkal is így mennek a dolgok csak két részletben,mert délelőtt és délután is alszik (8 hónapos)1-1,5 órát.Na jó néha a mosogatás akkorra marad amikor már mindenki itthon van és van aki figyeljen rá mert bizony mér feláll és mászik minden hová.
2011. nov. 28. 14:28
 19/29 anonim ***** válasza:

Is-is.

Én is szerencsés vagyok- egyedül a portalanítás fáj,de az kegyetlenül!!,arra soha nincs időm! :-)

Üdv: 3 lányos

2011. nov. 28. 14:59
 20/29 anonim ***** válasza:

Ja,az lemaradt,hogy: pedig nekem több dolgom akad,mint az itteni nagy átlagnál: fával fűtünk,kertes házunk van,baromfi az udvaron,és nem automata,hanem forgótárcsás mosógép.

Üdv:3 lányos

2011. nov. 28. 15:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!