Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Örökbefogadó szülőkben mikor...

Örökbefogadó szülőkben mikor alakul ki az anyai/apai ösztön, érzés, gondoskodás? Felháborodtam, többi lent

Figyelt kérdés
Ismerős pár nemrég örökbefogadott egy újszülött gyermeket. Apuka egy hónaposan azon zsörtölődött, hogy nincs kialakult napirendje a gyereknek. Hiába mondtam neki, hogy van hogy 3-4-6 hónaposnak sincs még állandó, az nem baj... Amúgy elég fafejű a srác, szabályok vannak, ami szerint kell élni. Ilyen a mentalitása. Most meg, a legújabb infóm az, hogy a másfél hónapost, aki éjszaka egy ideig alszik, majd felébred, eszik, sír hosszasan, szóval most le akarják szoktatni az éjszakai kelésről a nem egész két hónapos gyermeket! Gondolom azért, hogy ők, mint szülők tudjanak aludni. Normálisak ezek??? Vagy csak nálam verte ez ki a biztit? Egyébként apuka átment kezdetektől a másik szobába aludni. Ezt se nagyon értem ám. Ja és nem veszik éjszaka maguk mellé, még csak kipróbálni sem, hogy attól megnyugodna-e a pici, mert nem akarják, hogy odaszokjon. És igazából nem nagyon próbálkoznak semmivel, hogy kitalálják mi lehet a baj, általában álomba sírja magát a csöppség. Úgy sajnálom, de nem lehet velük beszélni, mennek a saját fejük után (anyuka még talán rendben lenne, ha nem lenne apuka ennyire akaratos) Lehet azért ilyenek, mert nem a sajátjuk és új a szitu, meg hirtelen jött? Szerintetek változni fog ez? Vagy egy hónap alatt már ki kellett volna alakuljon bennük az ésszerű szülői gondoskodás? Ti mit tennétek?
2011. nov. 9. 15:14
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
68%
Hát az én főnököm azt tanácsolta, hogy ne vegyem ki este ha sír, mivel ők se vették ki, 2 estét szinte a fürdőben töltöttek, hogy ne hallják, hogy a pici sír, de utána megszokta állítólag, hogy éjszaka aludni kell.Én még ilyen szívtelenséget nem hallottam, bár a 2 felnőtt fián látszik is a nevelése.
2011. nov. 9. 15:42
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem rosszakaratból, hanem meggyőződésből csinálják. Nyilván hallották valakitől akinél bevált, hogy így kell a babákat nevelni. Ha első gyerek, én nem ítélkeznék ilyen szigorúan felettük. Az meg, hogy apuka máshol alszik...hadd aludjon! Gondolom, dolgozni jár, kelnie kell reggel. Nem gondolom, hogy emiatt rossz szülők lennének. Majd belejönnek.
2011. nov. 9. 16:01
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Ennek tényleg nincs köze ahhoz, hogy örökbefogadó vagy vér szerinti szülők, mindkét esetben lehet hallani furcsa dolgokat.

A lényeg, hogy nem lehet úgy csinálni, hogy mindenkinek jó legyen.(pl én sem vettem sosem magunk mellé a fiamat éjjel)

Bár nem értem, hogy bírják hallgatni éjszakákon át a sírást.

Meg azt sem, hogy anyukát hogy tarthatja ennyire sakkban a férje. Nekem is mondták (még a saját szüleim is) hogy hagyjam sírni, a férjem is bepróbálkozott, de most mégis mit tudott volna csinálni? odakötöz az ágyhoz? amíg csecsemő volt a fiam, ha sírt felvettem, megvígasztaltam, akkor is, ha hajnalok hajnala volt, vagy nem is volt éhes.

Most másfél éves, ha nyüge van, odajön hozzám,megölelem, és megy a dolgára.

2011. nov. 9. 16:41
 14/14 anonim ***** válasza:
Elég furcsa helyzet én soha nem értettem az ilyen szülőket két gyerekem van a nagy 14 hónapos korában aludta át az éjszakát a kicsi 2 hónaposan, pedig mindent ugyan úgy csináltam.A köztünk alvást és sem támogattam de soha nem sírták álomba magukat.
2011. nov. 9. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!