Mi van akkor ha úgy érzem nem jó nevet adtunk a fiunknak? 3 hetes és egyszerűen nem jön a számra a neve, szörnyű érzés.
Nem baj, még csak most született:-)
Idővel meg fogjátok szokni! Ha már hallgatni fog a nevére, akkor meg már nem lesz kérdés, ne aggódj:-)
Ha jól tudom 2 hónapos korig (de lehet, hogy csak egy) ingyenesen meg lehet változtatni a gyermek nevét. Nem túl ismert jogszabály, hogy ne rohangáljon mindenki kedve szerint nevet változtatgatni, de van rá lehetőség.
Viszont ha eleve nem tudtok jobb nevet ennél és csupán annyi a baj, hogy nem áll a szádra... Hát majd megszokod. Sokan hívják a babájukat az első hetekben kisbabának.
Köszönöm. Remélem. Nem, semmi extra de úgy érzem mintha nem ő lenne (de mondjuk másik nevet se tudnék, szóval nem arról van szó hogy egy másik nevet jobban el tudnék képzelni neki).
Csak olyan rossz érzés mintha valamit elrontottam volna :(
Szerintem csak furcsa, hogy mostmár kézzelfoghatóan itt van ez a kis baba, meg kell szoknod, hogy saját kis egyéniség, akit a nevén szólítasz.
Nekem 9 hetes és sokszor én is babunak hívom, meg kis picurkámnak.
idővel megszokjátok. főleg, ha nincs is jobb ötleted, akkor nem sok mindnet tehetsz.
csak kíváncsiságból: mi a neve?
4 hónapos a lányom és most kezd a számra állni a neve,ha róla beszélek pl.,eddig én is babának,kicsikémnek,gyerkőcnek,stb. hívtam.
De ez tök meglepő,hogy ennyi mindenki érez így,először én is azt hittem,hogy "rossz" nevet választottunk,pedig nekünk szinte elsőre ez jött be...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!