Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Segítség, már nem bírom. Mi...

Segítség, már nem bírom. Mi lehet a baj? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
3 hónapja altatásos császárral szültem a második kislányomat. Nagyon nehéz terhességem volt,gerincsérv,köldöksérv,hónapokig iszonyat nagy fájdalmak, kialvatlanság.Ki sem mozdultam itthonról. Ahogyan hazajöttünk kibuktam, sőt már bent,nem is éreztem az anyai ösztönt, amit az első kislányommal.Elapadt a tejem is már az elején.A kislányom iszonyatosan hasfájós,rengeteget sír,nem tudom megvigasztalni,és beteszem az ágyába és hagyom sírni. Nagyon kitartó és egész nap sír. Abban bízom, hogy majd "elfárad" max.30 perc után és elalszik....hát nem,semennyit nem alszik nap közben, max.1 órát,meg éjszaka 9-10 órát. Az az igazság, hogy nincs is kedvem megvigasztalni,nincs kedvem semmihez,úgy érzem, nem is szeretem, eltolom magamtól, fel sem veszem,még etetni sem,már néha a kezem is eljárt majdnem.....mit tegyek,tudom nagy a baj, de szakemberhez nem megyek, mert egészségügyben ismert vagyok. Tanácsokat várok, nem bántó szavakat, mert....tudom megérdemlem,na mindegy.Szedjek valami gyógyszert, ez megszűnik valaha is magától,vagy egyátalán mi ez?A kövérségemtől is kivagyok.... Én nem ilyen vagyok!!!
2011. okt. 23. 18:39
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
Igaza van az előttem szólónak. Ne kezd el magad mindenféle gyógynövényekkel meg vitaminokkal kúrálgatni, ide tényleg szakember kell. Lépj túl az önzőségeden, ne azzal foglalkozz, hogy mit fognak szólni hozzá mások. Nem csak a kicsinek, a nagynak is szüksége van egy kiegyensúlyozott édesanyára. Minden elhalogatott nappal nő az esélye, hogy még jobban belesüppedsz ebbe az állapotba. Szülés utáni depresszióm nem volt, csak "sima", de senki előtt nem szégyelltem, ez is csak egy betegség, mint az összes többi. Nem szeretnélek a hírekben látni, mint azt az anyukát, aki megölte a babáját...
2011. okt. 24. 09:05
 32/45 anonim ***** válasza:

Ez a szülés utáni depresszió,szorongás és pánikbetegség.

Engem nyáron ért utol s most fejeztem be a gyógyszert,de már megint letört hangulatom van.Akkor segít,mikor éppen szeded,de utánna minden kezdődik előről s nem beszélve a rösszabb-mál rosszabb mellékhatásokról.Én ezért hagytam abba.Mosz veszek majd valami gyógynövényes készítményt!

Minden jót!Majd írj,hogy-hpgy vagy?

2011. okt. 24. 09:44
 33/45 anonim ***** válasza:
100%
A Babád nem kérte hogy megszülethessen,Ti hoztátok Őt létre a férjeddel.Ne bántsd Őt,mert pár hónap év múlva borzalmas lelkifurdalásod lesz,a afejed fogod verni a falba,hogy hogyan tehettél ilyet.Gyermekágyi depresszió,ahogyan előttem már sokan irták,és szakember nélkül tényleg nem megy.De miért kéne bárkinek is megtudnia,hogy orvosnál voltál,vagy gyógyszert szedsz?Az orvost kötelezi a titoktartás.Te pedig tagadd le,ha ennyire félsz hogy kitudódik.A babáért mindent.
2011. okt. 24. 11:17
 34/45 anonim ***** válasza:

A gyógyszer szedés szerintem is rossz megoldás.Az csak tünetet kezel, de nem nyújt megoldást!

Én akkor szedtem nyugtatót orvosi utasításra, amikor anyukám meg halt.Pár hónap alatt addig fajult a helyzet, hogy már rosszul voltam ha nem vettem be.Akkori párom megkért, hogy hagyjam abba.Szerencsére mellettem állt.

Nagyon fontos kedves kérdező, hogy magadba nézz, tisztázd a dolgokat, és valakivel beszélj erről.Szerintem a legkézenfekvőbb a párod!Oszd meg vele a félelmeidet, a gondolataidat..bármi is legyen az.Próbálj a babád nélkül lenni.

Az is lehetséges, hogy azért nem tudsz úgy közeledni a picidhez, mert félsz, hogy nem tudsz a nagyobbal annyira foglalkozni, és ezért ő nem fog szeretni.Nagyon sok szögből meg kellene vizsgálni ezt a dolgok.Szerintem az lenne a legjobb, ha 7 végére le tudnátok adni mind a két picit, és kettesben lennétek a pároddal, hogy tényleg meg tudjatok beszélni mindent.Én legalábbis közel álló emberben jobban megbízok, mint bárki másban!

Nekem is nagyon sokat sírt a pici babám, nagyon ki voltam.Volt, hogy a konyhában sírtam amíg ő meg bent a kiságyban.Ilyenkor csináltam egy teát, megittam, megpróbáltam lenyugodni, és vissza mentem.Olyan is volt, hogy úgy éreztem utálom (nem volt hajlandó cicizni,nem volt neki sehol sem jó,hasfájós volt, alig aludt.)DE, mikor ránéztem ahogy alszik,szuszog,nézelődik az nagyon boldoggá tett.Sosem tudnám bántani, és mióta mozog kb 6 hónapos kora óta, azóta egy kis tündér..kicsi túlzással, mert azért hisztis is!Túl kell élni ezt az első pár hónapot.Mikor 4 hónapos volt a babám, én szépen le adtam a mamáéknak és mentem párommal 7 végére "nyaralni".Mert akkor már szükségem volt rá, mert be teltem, és nagyon jót tett!!!

Tényleg, az első babád is ilyen sírós volt?Vagy ő a tipikus jó baba volt?Mert lehet, hogy az is megvisel, hogy az első után nem erre számítottál.

Én nagyon remélem, hogy nem lesz baj, és kilábalsz ebből, és boldog 2 gyermekes anyuka leszel!Kitartást!És dolgozz a dolgon, mert ez nem oldódik meg magától az tuti!!!

2011. okt. 24. 11:21
 35/45 anonim ***** válasza:
Azért a gyógyszer nem ördögtől való. Természetesen ilyenkor a pszichiáter nem csak gyógyszerel, hanem elirányít pszichológushoz is. Nem kell feltétlenül nyugtatóra gondolni, én pl. szorongáscsökkentőt szedtem, aminek nem volt semmilyen mellékhatása, nem álmosított, stb. Abbahagyni sem volt nehéz, gond nélkül lejöttem róla. A terápia és a gyógyszer együtt igenis segít, menj el orvoshoz, légyszíves!
2011. okt. 24. 13:43
 36/45 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Felkerestem egy szakembert + anyukám és a férjem mindenben segít+magne b6. Olvasom a bibliát, ami hitet és erőt ad!
2011. okt. 25. 08:58
 37/45 anonim ***** válasza:
Remek,ügyes vagy! Kitartás. Ne várj hirtelen javulást! Én vagyok az akinek egy éves a babája,ez nálam egy elég lassu folymaat volt mire rendbe jöttem,de még most is ugy érzem néha hogy a "szakadék" szélén táncolok,és még bármikor beleeshetek.Sok boldogságot nektek.
2011. okt. 25. 10:16
 38/45 anonim ***** válasza:
nem lesz baj... szurkolok.
2011. okt. 25. 11:14
 39/45 anonim ***** válasza:

Milyen gyógyszert kaptál?????

Minden jót!

2011. okt. 25. 13:05
 40/45 anonim ***** válasza:

Tedd bölcsőhintába a kicsidet, tedd mellé a pólódat. Nekünk ilyen van:

[link]

Ez szinte magától ringatózik. Az én kicsim ebben mindig megnyugodott.

Mielőtt lehurrogtok: szerintem is orvoshoz kellene menned, kedves kérdező! Tudom, hogy ez a hinta az alap problémát nem oldja meg, de talán kevesebbet sírna a kicsi, és te is más szemmel néznél rá. Nem mindig a bőgőmasinát látnád magad előtt!

2011. okt. 25. 16:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!