Segítség! Hogy lehet kiszoktatni egy 18-19 hónapos babát a kiságyból? Januárban érkezik a kistesó, addig kéne már mennie a kint alvásnak.
Mi egyáltalán nem használunk kiságyat, kezdetektől velünk aludt. Valóban kicsit nehézkesebb az elaltatás, ha éppen nincs olyan hangulatban a gyerkőc, de megoldható (17 hónapos). Lefekszem mellé az ágyba, cicizik, és ha attól nem alszik be, akkor még megy egy darabig a birkózás, de mondogatom neki, hogy bújj ide, most már késő van, nem olvasunk, nem játszunk, aludjunk. Max fél óra alatt így is elalszik. Mondjuk mi nem vesszük szigorúan a lefekvési időt, ha látom rajta hogy nagyon élénk, mert mondjuk későn kelt délután, akkor nem erőszakolom be 8-kor az ágyba, van hogy fél 10-ig fent van.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha bulizik elalvás helyett, akkor fáraszd le, bohóckodjatok egy sort, utána lámpaoltás, összebújás és mese vagy akármi, hogy tudja, innentől nyugi van és alvás. Ha van kedvenc alvós állata, ilyesmije, azt is tedd oda az új ágyba.
Amúgy nálunk is jön a tesó, április elejére.
Nekem 20 hónapos lesz a fiam, mikor megszületik a tesó. (egy hónap múlva)
Megpróbáltam kivenni a kiságyból, hát...nem ment.
Kapunk kölcsönbe egy másik kiságyat, a szobában elfér, én is nyugodtabban alszom majd, legfeljebb egyszerre lesznek heverőre szoktatva.
Szia,utolsó válaszoló vagyok.
Nálunk minden ismerős felhördült, hogy mi az, hogy egy másfél éves nem heverőn alszik. Hát...
A rács nálunk sem kivehető, neki direkt átalakítható ágyat vettünk, szóval egyik oldalon majd az egész rácsot le lehet venni, de őszintén,ennek még nincs itt az ideje.
Most elalszik úgy, hogy vacsi után beviszi az apja, lerakja, jóéjt, és alszik.
Mikor próbáltam átszoktatni, folyton kijött utánam és ordított, nekem is oda kellett (volna) feküdnöm mellé, de úgy egy óra volt, mire elaludt.
Én nov. közepén szülök, az egész második terhességet nehezen viseltem, nekem nem volt energiám arra, hogy órákig altassak este 9kor, mikor már én is alig álltam a lábamon.
Meg valahol úgy érzem, attól, hogy testvére lesz, még ő is kicsi. Vettem testvérbabakocsit is, mert egyszerűen nem voltam olyan fizikai állapotban, hogy rohangáljak utána terhesen- amikor nem volt nagy a hasam, akkor sem. Pedig folyton kapom az ívet, hogy egy ekkora gyereknek minek babakocsi:) de marha messze van tőlünk a bolt, kell és kész.
Az ágyra visszatérve, én úgy gondolom, hogy együtt a két gyereket egyszerűbb lesz heverőre szoktatni, hiszen akkor nem lesz egyedül. (nálunk egy szobában lesznek)
Ne haragudj a kisregényért, én is sokat gondolkoztam ezen a kiságy dolgon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!