Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Segítség, már nem bírom. Mi...

Segítség, már nem bírom. Mi lehet a baj? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
3 hónapja altatásos császárral szültem a második kislányomat. Nagyon nehéz terhességem volt,gerincsérv,köldöksérv,hónapokig iszonyat nagy fájdalmak, kialvatlanság.Ki sem mozdultam itthonról. Ahogyan hazajöttünk kibuktam, sőt már bent,nem is éreztem az anyai ösztönt, amit az első kislányommal.Elapadt a tejem is már az elején.A kislányom iszonyatosan hasfájós,rengeteget sír,nem tudom megvigasztalni,és beteszem az ágyába és hagyom sírni. Nagyon kitartó és egész nap sír. Abban bízom, hogy majd "elfárad" max.30 perc után és elalszik....hát nem,semennyit nem alszik nap közben, max.1 órát,meg éjszaka 9-10 órát. Az az igazság, hogy nincs is kedvem megvigasztalni,nincs kedvem semmihez,úgy érzem, nem is szeretem, eltolom magamtól, fel sem veszem,még etetni sem,már néha a kezem is eljárt majdnem.....mit tegyek,tudom nagy a baj, de szakemberhez nem megyek, mert egészségügyben ismert vagyok. Tanácsokat várok, nem bántó szavakat, mert....tudom megérdemlem,na mindegy.Szedjek valami gyógyszert, ez megszűnik valaha is magától,vagy egyátalán mi ez?A kövérségemtől is kivagyok.... Én nem ilyen vagyok!!!
2011. okt. 23. 18:39
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
66%
Ja és mégvalamit az okosoknak: Aki depresszios,annak az a betegsége hogy nem tud erőt venni magán. Ergo hiába mondja neki bárki a szedd össze magad,és a hasonlo kliséket. És még valami.Egy kisbabát nem lehet összehasonlitani egy kutyával. Egy kisbaba sokkal nagyobb teher,olyan amitől tudod hogy nem szabadulhatsz,amitől tudod hogy ugyanott fog bömbölni holnap is meg az után is,meg jővő hónapban is,meg egy év mulva is.És aki csak rád van utalva,és el kell látnod,mikor már semmi energiád és kedved hozzá.Ez a teher olyan mélyre szoritja a depressziost,meg közben az önvád,mert belül mélyen mardossa őt,hisz tudja hogy ez nem természetes,ez nem jo,ez nem lehet igy,de mégis igy van,mert ez annyira belülről fakad hogy nem tudod magadban elnyomni. Ez nem olyan mint egy rossz munkahely,hisz onnan hazamész esténként,van hétvégéd,és tudod hogy ha nagyon akarsz tudsz változtatni. Itt nem tudsz. Itt csak a szorongás marad,mert közben majd megöl a lelkiismeretfurdalás,meg a gyűlölet,saját magad,és az iránt,aki a legkevésbé sem tehet róla....
2011. okt. 23. 20:59
 22/45 anonim ***** válasza:
81%
Az a baj többeközött az egészségüggyel hogy erre végképp nem készitik fel az embereket. Ez tabu. És ez olyan nagy hiba ami tönkretett életekhez vezet. A férje elválnak,mert a nejük egy hisztis pics@. A nők még élnek megkeseredett depressziosak lesznek,bármilyenek is voltak előtte. A gyerekek,már ha tulélik a gyerekkort lelki sérültek lesznek...és ujabb lelki sérült gyerekeket szülnek majd. Sokkal jobb lenne minden,ha mindenki tisztában lenne azzal hogy a SZÜLÉS UTÁNI DEPRESSZIO A GYEREK ELLEN IRÁNYUL. Ez a betegség. Ez a probléma. És mint ahogy a rákosnak sem tudod mondani hogy ne legyél rákos b@mmeg,az anyának sem tudod azt mondani hogy ne rühelld néha a saját gyereked b@mmeg...Az a baj hogy a külvilág csak még mélyebbre huzza az amugyis mélyen levő anyukát,mert nincsenek megfelelően tájékoztatva. Persze hogy sok anyuka nem mer elmenni orvoshoz. Hisz midenhol csak megvetik az miatt amiről nem is tehet.... Ez egy hormonok által okozott agyi folymat,amiről nem tehet az illető.
2011. okt. 23. 21:07
 23/45 anonim ***** válasza:
100%

Megértem azokat akik védenek. Biztos nem könnyű. Sajnállak!

DE!!! Könyörgöm, ne magadra gondolj, hanem arra a szegény pici csöppségre, aki semmiről se tehet. Ne védekezz azzal, hogy egészség- ügyis vagy és ismernek. Mindenki aki ismer tudja, hogy nem alkesz vagy drogos vagy. Ez olyan probléma, amiről nem tehetsz. A kutya mindenedet szedd össze magad és kérj sűrgősen segítséget!!!

2011. okt. 23. 21:21
 24/45 anonim ***** válasza:
100%
ne törődj az ismertséggel sem hogy ki mit mond a baba az első.............menj orvoshoz...és szüleid család ismerősöd is legyenek melletted.szurkolok hogy túl légy rajta.férjed nem segít?
2011. okt. 23. 21:46
 25/45 anonim ***** válasza:
a szülés utáni depressziót is le lehet küzdeni.nekem is volt én is nehezen szültem egyedül édesanyámék rokonok 250 km re apa dolgozott ismeretlen nagyvárosban csak boltba tudtam lemenni..de még azt sem mert a 5 en voltunk lift nélkül.hasfájós volt és nem tudott cicizni és jött a foga is mint mindenkinek fiatal anya voltam sőt híztam is 20kilót én is depressziós voltam sírtam reggeltől estig de sosem mondtam olyat hogy nem szeretem.nem tudom mi lehet a baj ha másikat meg szereted..A DEPRESSZIÓT LE KELL GYŐZNI erősebb vagy..... ha nem megy tényleg orvos..DE MÉRT NEM IRSZ....?
2011. okt. 23. 21:56
 26/45 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek a sok hasznos tanácsot,aranyosak vagytok!!!

Egyenlőre rendszeresen szedem a magne b6-ot + a Valerianát és meglátjuk. Próbálom egyedül megoldani, tudom, hogy nagyon nehéz lesz és sok türelem kell hozzá, de legalább megpróbálom. A férjem tündéri, mellettem áll, tudja ő is, hogy valami gáz van, beszéltünk is erről, próbál segíteni, teljes mértékben lelkitárs. Nagyon félek!!!! ;-(

2011. okt. 23. 22:14
 27/45 anonim ***** válasza:
100%

bocs, hogy megkérdezem de valeriánát minek szedsz? az nyugtató, altató, nem hiszem, hogy az jó lenne bármire...

akkor inkább homeopátiás depibogyót, gyógyszertárban vény nélkül lehet kapni. de 2 pici mellett nem hiszem, hogy segítene ha altatóznád magad ;)

2011. okt. 23. 22:32
 28/45 anonim ***** válasza:
100%

ha a vitaminok sem érnének semmit és a férjed segítsége sem, akkor azonnal doki. Szerintem kicsit felnagyíthattad a gyerekkel való érzéseidet. én inkább a kimerültséget és a tehetetlenséget véltem olvasni az írásodból. biztosan nagyon szerted a picit is, csak még nem tudod mit is kezdj vele. a szeretet kialakul. ha kevés a tejed, adj neki tápszert, ha fáj a hasa, dajkáld. amikor nagyon kivoltam, én is mérges voltam a kicsire, de én minden egyes alkalommal felvettem, és hogy lehiggasszam magam, szép dolgokat képzeltem magam elé, és hangosan dudólni kezdtem. ez megnyugtatott, és ezt észrevette a baba is, és csodák módjára, abbahagyta kis idő múltán a sírást. ha hiszed, ha nem, érzi a feszültségedet, szinte messziről hallja a szívdobogásodat. a köldökzsinór köztetek is meglessz még egy darabig.

Vígasztalásul: 22 hós volt a lányom mikor született a fiam. látogatók akig jöttek, mert nem bírták elviselni a fiam örökös sírását. csak a nagyszülők és a férjem volt mellettem. éjjel10-12 alkalommal keltett, nappal 0,5-1 órát aludt. akkor nem sírt amikor evett, fürdött. most 3,5 éves zömmel végig alussza az éjszakát. de mindig ott vagyok ha kellek neki. ezt érzi, és meg is hálálja. ő is és a tesó is. minden nap elmondják tucatszor, h mennyire szertnek. tanuld meg hogyan tudod legyőzni a feszültséget. olyan mint a bicajozás. eleinte nehéz, majd egész jól megy. néha ugyan leesel, de gyorsan vissza is kell ülni.

2011. okt. 23. 22:35
 29/45 anonim ***** válasza:
100%
Ha éjszaka 9-10 órát alszik a gyerek, akkor MI A BAJ???? Az enyém se aludt semmit napközben, csak kézben volt csöndben, vagy cicin. Egész nap szopizott, tépte a mellem, mégse hízott rendesen, és nekem nagyon kemény fájdalmaim voltak, véraláfutásos volt a mellem, és be volt repedve. Lehet, hogy én baltáztam el valamit, nem tudom, de a szoptatási kudarctól depressziós lettem. De valószínűleg nem olyan szinten mint te, mert alapvetően nagyon édes a babám, szép, okos, már az elején láttam, és nem hasfájós szerencsére. Tudom, hogy idegölő a gyereksírás. De nem tart örökké, te is tudod, hiszen van egy nagyobb gyereked. De tényleg van olyan, hogy egy baba non-stop sír??? Azt egyébként nem tudom elhinni, hogy nem tudod megvígasztalni ahogy írod. Lehet kapni cseresznyemag, szőlőmag párnát a DM-ben, meg lehet melegíteni, a kis hasára tenni. Vagy lehet sétálni menni vele hordozókendőben, nem hiszem el, hogy abban nem nyugszik meg. A "kövérségednek" is jót tesz a séta és a levegő. Lehet itatni hasfájás elleni teát a babával. Nem hiszem el, hogy nincs olyan pillanat amikor boldogság tölt el, hogy a jóisten megáldott egy második picibabával. Ha nappal nem alszik és sír, akkor csak annyit hagyd magára amíg nagyon muszáj, amíg eszel, vagy mosakszol. A háztartást meg sz@rd le! Éjszaka pedig aludd ki magad abban a 9-10 órában amikor a babád is alszik.
2011. okt. 23. 23:33
 30/45 anonim ***** válasza:
19.36.-os vagyok. Úgy látszik, hiába olvastad el a sok hasznos tanácsot, a lényeget nem értetted meg belőle: a szülés utáni depresszió nagyon veszélyes lehet, és mindenképpen orvosi segítséget igényel! Ezt olyan emberként mondom, aki szintén megtapasztalta. Nagyon dicséretes dolog, hogy próbálod összeszedni magad, de a leírt dolgok alapján ezt házilag, Valeriánával kezelgetni (ami amúgy se ér kalap sz*rt se) kb. olyan, mintha vízipisztollyal akarnál eloltani egy lakástüzet. A babád érdekében, akinek mindennél jobban szüksége lenne az odafigyelésedre és a szeretetedre, kérlek menj orvoshoz!!! Ha írsz nekem priviben, tudok ajánlani egy nagyon jó pszichiátert, aki homeopátiás orvos is, nekem sokat segített. (Tehát nem feltétlenül lenne muszáj gyógyszert szedned.) Addig is édesanyádat, anyósodat vagy esetleg egy barátnődet nem tudnád megkérni, hogy segítsen a baba körüli teendőkben?
2011. okt. 24. 08:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!