Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Segítség, már nem bírom. Mi...

Segítség, már nem bírom. Mi lehet a baj? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
3 hónapja altatásos császárral szültem a második kislányomat. Nagyon nehéz terhességem volt,gerincsérv,köldöksérv,hónapokig iszonyat nagy fájdalmak, kialvatlanság.Ki sem mozdultam itthonról. Ahogyan hazajöttünk kibuktam, sőt már bent,nem is éreztem az anyai ösztönt, amit az első kislányommal.Elapadt a tejem is már az elején.A kislányom iszonyatosan hasfájós,rengeteget sír,nem tudom megvigasztalni,és beteszem az ágyába és hagyom sírni. Nagyon kitartó és egész nap sír. Abban bízom, hogy majd "elfárad" max.30 perc után és elalszik....hát nem,semennyit nem alszik nap közben, max.1 órát,meg éjszaka 9-10 órát. Az az igazság, hogy nincs is kedvem megvigasztalni,nincs kedvem semmihez,úgy érzem, nem is szeretem, eltolom magamtól, fel sem veszem,még etetni sem,már néha a kezem is eljárt majdnem.....mit tegyek,tudom nagy a baj, de szakemberhez nem megyek, mert egészségügyben ismert vagyok. Tanácsokat várok, nem bántó szavakat, mert....tudom megérdemlem,na mindegy.Szedjek valami gyógyszert, ez megszűnik valaha is magától,vagy egyátalán mi ez?A kövérségemtől is kivagyok.... Én nem ilyen vagyok!!!
2011. okt. 23. 18:39
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:

először i,szerintem is szülés utáni depressziód van

másodszor:NEM TEHETSZ RÓLA!!!!!!!!

harmadszor:sürgősen fordulj szakemberhez a baba érdekében!!!!

nem szégyen segítséget kérni.beszélj a férjeddel a dologról,érzéseidről,problémáidról,aztán keressetek szakembert.szerintem ha a háziorvosodhoz elmész,tud segíteni,de jobb lenne nőgyógyászhoz elmenned,mert ő szakpszichológushoz fog küldeni

sok sikert,kitartást,erőt.

2011. okt. 23. 20:24
 12/45 anonim ***** válasza:
Nem vagyok szakember, de ha szülés utáni depresszió lenne, akkor nem hanyagolná el az anyuka mindkét gyermekét? Itt viszont csak a kicsit nem szereti.
2011. okt. 23. 20:25
 13/45 anonim ***** válasza:
73%

Ökölbe szorult a kezem mikor olvastam a panaszaidat!!

Mi az, hogy nem mész orvoshoz, amikor még számodra is világos, hogy nincs valami rendben veled?Mert ismert vagy?ÉÉÉSS???Ha hirtelen vega lennél, nem mennél többet a megszokott boltba, ne, hogy kibeszéljenek?A babád az első azt hiszem most, hiába van egy 2 évesed!Ha kell akkor próbálj olyat keresni, aki nem ismer.

Beszéltél erről a férjeddel?

Bele gondoltál abba, hogy az a szegény gyerek azért sír ennyit, mert hiányzik neki az anyja?A szereteted és a törődésed?Még ha egy kutyát fogad örökbe is az ember, azzal sem viselkedik így, pedig ott aztán tényleg nincs anyai ösztön..

Jó lenne ha magadhoz térnél, mert a gyereked életét teszed csak tönkre.

Ne haragudj, de nem tudok emberiesebb formában írni neked, mert amit művelsz az kriminális!!Kérj segítséget!!!Ne az a szegény gyerek szívjon miattad!!!

2011. okt. 23. 20:25
 14/45 anonim ***** válasza:
100%

Én egy nagyon empatikus ember vagyok, így bele tudom képzelni magamat a helyzetedbe. Értem és érzem amit írsz és érzel. DE! Mivel ilyen empatikus ember vagyok, át tudom érezni azt amit a babád él át miattad most. Ez az érzés egy görcsöt tesz a gyomromba és a sírás feszíti a torkomat.

Ma este, ha mit két gyermeked elaludt, ülj oda a kiságy mellé és nézd az alvó kisbabádat. Próbáld átérezni, hogy Ő miket érezhet amikor Te beteszed az ágyába és hagyod sírni, miközben neki fáj a pocakja, vagy a foga. Mit érezhet amikor rákiabálsz, amikor ő neki még csak TE vagy a világ, nem mehet panaszkodni, vigasztaásért senki máshoz. Arra vágyik, hogy megöleld, hogy megpuszild, hogy enyhíts a fájdalmán.

Nem vagyok álszent, én is voltam ideges, sírtam már, mert nem bírtam mit kezdeni a babámmal.

Holnap pedig, új hét, új élet! Fogd a telefonod, hívj fel egy szakembert és kérj segítséget, mert szülés utáni depressziód van! Nem hiszem, hogy a hírneved fontosabb lehet, mint a gyermeked élete.

1 éves kisfiú anyukája

2011. okt. 23. 20:30
 15/45 anonim ***** válasza:
100%

A válasz írója 90%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 20:30

Ezen most keményen be könnyeztem amit írtál!Az a szegény gyerek!!! :(((

Gondolom mindenki hallott már tragédiákat.Ez a szülés utáni depresszió elég komoly dolog!

Kedves kérdező!Csak gondolj bele életed legrosszabb eseményébe, vagy csak egy szakításba, amikor nagyon szerelmes voltál.Mennyire szerettél volna azzal az emberrel, de te nem kellettél neki, és gondolom nem volt jó érzés.Gondolj bele, hogy ott van egy pici baba, akinek te kellesz , te vagy a minden, és te ellököd magadtól. :(

Én remélem, hogy ezek az írások észhez térítenek...

2011. okt. 23. 20:37
 16/45 anonim ***** válasza:
100%

13 éve várok arra,hogy valaki egész nap sírjon a fülembe,de nem és nem és nem akarja ,hogy az anyukája legyek és nem jön,pedig én nagyon várom!!!!!!!

41 éves vagyok és mindenemet odaadnám azért a boldogságárt,ami neked megadatott,hogy csodálatos gyermekeid vannak.

Szépen kérlek becsüld ezt meg és kérj segítséget,akár a családodtól,akár szakembertől....

2011. okt. 23. 20:39
 17/45 anonim ***** válasza:

Gabka,kivánom hogy soha ne kerülj ilyen helyzetbe. Bár megérdemelnéd.

Kérdező. Ha hasonló cipőben járókkal szeretnél beszélni,itt vagyok. Tudnék irni sok mindent,de mégsem tudok,megvan kötve a kezem....

Van egy két évesem,és egy egy évesem. Az első tervezett,a második meglepetés volt. Vagy inkább egy rossz vicc.Egyazon héten derült ki hogy ujra terhes vagy,mint az hogy a férjem megcsal.Szerinted mennyire akartam azt a terhességet??El akartam vetetni,de akárhogyis szépitem,érzelmi zsarolással rávettek hogy mégsem.A terhességem borzalmas volt. Nő annyit még nem sirt mint én akkor.Volt hogy már a hasamban is idegesitett,pedig normális esetben tudom hogy a legcsodásabb dolog a világon amikor mozog a kisbaba a hasadban,nekem mégsem volt az.Amikor megszületett egy két nap a korházban csodás volt,gyönyörű volt a baba,én örültem neki. Aztán haza jöttem. Jött a szülés utáni depresszió. A férjem a nagy igéreteiből,amiket akkor tett amikor próbált meggyzőzni hogy tartsuk meg a babát semmit nem váltott be. Durva veszekedések voltak,borzalmasan éreztem magam. Ha nem lett volna a nagyobb lányom szerintem nem éltem volna tul.Majd megőrültem az egész napos gyereksirástól,attól hogy nem volt időm semmire,a nagyobb lányomra sem,és borzalmasan kiszolgáltatottnak éreztem magam.Én is többször éreztem azt a sokadik átvirrasztott éjszaka után hogy meg tudnám ütni.Először a 4 ik hónapban állt be javulás a kapcsolatunkan a kicsivel. Aztán amikor 8 hónapos lettt megint rosszabb lett minden. Halálosan fáradt voltam,elkeseredett,meg még sorolhatnám.

Elmentem dokihoz,nézett vérképet,csinált pajzsmirigytesztet,és kiirt valami dilibogyot depressziora. Nem volt jó,fél tabletta után abbahagytam,borzalmas mellékhatásai voltak. Aztán kiirt mg egyet,az már jobb,igaz csak a negyed adagot szedem mint amit kéne,lehet hogy nem is a bogyotol vagyok jobban,d emostmár kicsit jobb,most egy éves a kicsi,szerintem ettől már csak jobb lehet.

Az első éved kőkemény lesz,találj valami segitséget,ne szégyeld néha másra bizni a kicsit,jot fog tenni mindkettőtöknek.Szerintem egészen biztosan depressziod van,nem kicsit,miért nem akarsz felkeresni szakembert? ? ? Nem vagyok a pszichiáterek hive,de valami segitséget kell keresned! Férjeddel milyen a kapcsolatod? Ha akarsz irhatsz nekem.

2011. okt. 23. 20:43
 18/45 anonim ***** válasza:
100%

19.59-es vagyok.

Az Én babám is hasfájós volt.Egész álló nap sírt és éjjel óránként kelt.Sőt betegen született és hónapokig kezelték.Volt részünk minden fajta rosszban.

Én soha nem hagytam sírni,egész nap ringattam,szeretgettem.Mellettem aludt,hogy megnyugodjon.8 hónapos koráig ringattam,mert annyira hozzá szokott.

Ma egy kiegyensúlyozott,mosolygós édes kisfiú.

Köszönöm a jókívánságodat kedves utánam válaszoló!!!!!!!!

2011. okt. 23. 20:52
 19/45 anonim ***** válasza:
20:43 as vagyok.Még annyi hogy a Magne B6 ot megpróbálhatod,vagy egy komplex b vitamin kombot. esetleg a Hovát vagy a Valeriánát is. Ha nagy gáz volt bevettem egy felet a Frontinbol,az is szokott valamit segiteni. Nem igaz hogy nincs ezen a qrva bolygon egy szakember akihez fordulhatsz???!! Apropo,eszembe jutott valami. Az én dokim egy kis mellékesért lehet hogy bevállalna,nem magyarországi,de határ közeli.Bp.től kb 60km.vagy lehet hogy annyi sem.
2011. okt. 23. 20:53
 20/45 anonim ***** válasza:

Miért csak a kicsit nem szereted, miért csak rá haragszol???

Ha már orvoshoz nem akarsz menni legalább naponta 1-2 órát tölts a gyerekek nélkül menj el vásárolni vagy sétálni.

2011. okt. 23. 20:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!