Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Menessem vagy ne? Már megőrjít...

Menessem vagy ne? Már megőrjítenek.

Figyelt kérdés
11 hónapos volt tegnap a kisfiam.1,5hónapja állt fel először. Viszont azóta itt tartunk. Annyi hogy mostmár sokkal gyorsabban áll fel és magabiztosabban tartja magát. Kapaszkodás nélkül nem áll és bútorok mellett se lépked igazán. Ha megfogom a kezét se áll meg csak ha ő maga belekapaszkodik valamibe és feláll. Mindenki azzal csesztet (anyukám, nagymamám, rokonok) hogy fogjam a kezét és lépegessek vele mert így soha nemfog megtanulni menni. Amit szerintük már rég tudnia kéne. Soha nem erőltettem sem az ülést sem mást mindent akkor csinált amikor akart. Írtó gyorsan mászik szerintük ezért nemfog megtanulni menni ha nem menetem Mit csináljak? Tényleg tanítani kell a járást?
2011. okt. 3. 18:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

NE!

Az én fiam 16 hónapos múlt, amikor magától elindult, már nagyon nehéz volt cipelni a 12 kilóját, de senkinek nem engedtem vezetni, mert nem alakul ki megfelelően az egyensúlyérzéke, ráadásul az idő előtti terheléstől a lába is deformálódhat!

Türelem!

2011. okt. 3. 18:41
 2/12 anonim ***** válasza:
esetleg pár lépés erejéig kipróbálhatod,hogy van-e kedve hozzá-de ha nem csinál semmit csak áll,akkor még tényleg ne eröltesd
2011. okt. 3. 18:46
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem, egyáltalán nem szabad!!! Az én kisfiam 13 hónapos, két hónapja áll és kész. Bútorok mellett egyet-egyet lépeget, de ennyi. Nagyon ráér még Ő is, hát még a Te babád! 18 hónapos korig kell elindulni, ki ekkor, ki akkor fog szaladni.
2011. okt. 3. 18:49
 4/12 anonim ***** válasza:

Örülj neki, hogy nem csinálja...

Ebből a melyik baba mit és hogyan csinál dologból elegem van, pedig sok okom nem lehet panaszra. 8hónapos kislányom kapaszkodva rohangál fel s alá a lakásban(falnak támaszkodva is), stabilan egyedül ácsorog, ha elengedi amit fog, lecsücsül állásból, vasárnap 1segítség nélküli "lépése" volt, és úgy, hogy a nagyapja végignézi majd minden nap, hogy mit csinál a kicsi rálicitál ismerős babájával, hogy bizony ezt is már 6hónaposan csinálta, és még én érzem szarul magam, hogy 8hónaposan akkor már Adyt kéne szavaljon.

A 27hónapos is, 10ig számol, a 6-7ugyan felcseréli, de végigmondja, 20mondókát fejből hibátlanul, mégis, bezzeg a másik baba...

Füleden be, füleden ki.

A sétáltatásról meg annyit, hogy ha a babád imádná is, a te gerinced ziher, hogy nem, tapasztalat. Semmi értelme sincs. Úgyis el fog indulni, amikor Ő akar.

2011. okt. 3. 19:14
 5/12 anonim ***** válasza:

Nekem az ilyenekre csak annyit mondott a gyerekorvosunk, hogy ő még a 35 éves praxisa alatt nem látott olyan gyereket, aki ne tanult volna meg menni, enni, inni, és nem nőttek ki a tejfogai.

Ez nem lóverseny, mégha hajrázik is a család neki. Mindent meg fog csinálni a maga idejében. Olyan gyorsan elszalad ez az amúgy is zsúfolt és izgalmas első év, minek rohanni...

2011. okt. 3. 19:38
 6/12 anonim ***** válasza:
sztem ne csináld, elf og ö indulni ha ugy érzi, 11 honaposan honnan lenne elkésve? ez hülyeség, az én kisfiam 9 honaposan felállt kapaszkodott, 10 honaposan már lépegetett az asztal mellett, azota folyton sétáltatni kellett, jol rá is fáztam, mert ezt játszottuk mostanáig. 14,5 honapos, 2 hete megy egyedül, sztem ha nem vezetgetem, elöbb megtanult volna magátol menni, mert a kiváncsiság hajtja és elindul, ne vezetgesd, esetleg mutasd meg neki, de ne sokáig és ne minden nap.
2011. okt. 3. 19:39
 7/12 anonim ***** válasza:

Semmiképpen NE!

Előbb-utóbb járni fog. Én egyik gyerkőcömet sem vezetgettem, mégis mindegyikűjük elindult 15 hónapos koráig. Egyébként 18 hónapos koráig kell elindulnia, addig bőven van idő!

2011. okt. 3. 20:03
 8/12 anonim ***** válasza:
Ne, nem szabad. Majd jár magától, ha akar.
2011. okt. 3. 20:29
 9/12 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat! Kicsit megnyugtattatok! Annyira idegesítenek már folyton ez a téma, hogy: Na megy már? Én is úgy gondolom, hogy majd elindul ha akar. Így vagyok a tanítgatással is ez a másik halálom! Hogy tudja már hol a szeme? megismeri a labdát? stb stb Soha nem "tanítgattam". Öltözködésnél mindíg mondom hogy most dugjuk a kezecskédet, lábacskádat stb stb előbb utóbb megtanulja jól gondolom. Játék közben pedig megnevezem épp mikor mivel játszunk. Nem erőltetek semmit remélem jól csinálom?! Első baba! :)
2011. okt. 3. 20:54
 10/12 anonim ***** válasza:
Másfél éves a lányom és még most indult csak el egyedül 11 hónaposan kezdett mászni, 0 évesen állt fel először. Ne sétáltasd a babádat. Attól nem indul el előbb, csak rosszat teszel vele, meg kell erősödjön és meg kell érjen a járásra.
2011. okt. 3. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!