Menessem vagy ne? Már megőrjítenek.
NE!
Az én fiam 16 hónapos múlt, amikor magától elindult, már nagyon nehéz volt cipelni a 12 kilóját, de senkinek nem engedtem vezetni, mert nem alakul ki megfelelően az egyensúlyérzéke, ráadásul az idő előtti terheléstől a lába is deformálódhat!
Türelem!
Örülj neki, hogy nem csinálja...
Ebből a melyik baba mit és hogyan csinál dologból elegem van, pedig sok okom nem lehet panaszra. 8hónapos kislányom kapaszkodva rohangál fel s alá a lakásban(falnak támaszkodva is), stabilan egyedül ácsorog, ha elengedi amit fog, lecsücsül állásból, vasárnap 1segítség nélküli "lépése" volt, és úgy, hogy a nagyapja végignézi majd minden nap, hogy mit csinál a kicsi rálicitál ismerős babájával, hogy bizony ezt is már 6hónaposan csinálta, és még én érzem szarul magam, hogy 8hónaposan akkor már Adyt kéne szavaljon.
A 27hónapos is, 10ig számol, a 6-7ugyan felcseréli, de végigmondja, 20mondókát fejből hibátlanul, mégis, bezzeg a másik baba...
Füleden be, füleden ki.
A sétáltatásról meg annyit, hogy ha a babád imádná is, a te gerinced ziher, hogy nem, tapasztalat. Semmi értelme sincs. Úgyis el fog indulni, amikor Ő akar.
Nekem az ilyenekre csak annyit mondott a gyerekorvosunk, hogy ő még a 35 éves praxisa alatt nem látott olyan gyereket, aki ne tanult volna meg menni, enni, inni, és nem nőttek ki a tejfogai.
Ez nem lóverseny, mégha hajrázik is a család neki. Mindent meg fog csinálni a maga idejében. Olyan gyorsan elszalad ez az amúgy is zsúfolt és izgalmas első év, minek rohanni...
Semmiképpen NE!
Előbb-utóbb járni fog. Én egyik gyerkőcömet sem vezetgettem, mégis mindegyikűjük elindult 15 hónapos koráig. Egyébként 18 hónapos koráig kell elindulnia, addig bőven van idő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!