Mit csináljak a két kutyámmal? Megőrjítenek!
Kölyök és fiatal kutyánál az előrelátó gazda az udvaron nem hagy kint semmit, amiben kárt tehetnek a kutyák. A kisgyerekeknél is, ha járni kezdenek, elpakolunk a lakásban minden elérhető dolgot.Később normalizálódik a helyzet mindkettőnél. Vagy a kutyáknak elkerített részt kell létrehozni, ahol kedvükre kitombolhatják magukat.
Fiatal kutyáknál annyi foglalkozás, étel, ital nincs, hogy ne lenne erejük játszani. Mivel kutyából vannak, csak a szájukkal tudják ezt megtenni.
2 kutya már falkaként viselkedik. A 3hónapos kutya pedig kölyök. Teljesen természetes, hogy szétrág mindent. El is kell pakolni, mert ha most megszokja, hogy a szétrágás eg jó játék, akkor később is csinálni fogja.
Tehát elpakolni, kétszer annyit foglalkozni, mert együtt másképp viselkednek mint egyedül.
teszik a dolgukat !
egy kölyök és egy nagyobb kölyök kutya ,lefárasztás nélkül ??? hát ,te tudod ,hogy mit jelent a foglalkozás, de szerintem legelőször is megfelelő időbeosztás, megfelelő mozgatás, a 1 évesnek több,a 3 hónaposnak, kevesebb, DE RENDSZERES MOZGATÁS NAP-MINT NAP. és utána jöhet a tanítás, aztán a végén a játék a szórakozás,a szeretgetés, és persze a kaja ( a kaja jutalom, a kaja motiváció, a kaja a legjobb,hogy gyakorold, nap,mint nap a kutyák a kajáért bármit megtesznek, jót-rosszat ?? egy lehetőség a kezedben ,hogy tanítsd őket )
csak nyugodt kutya kap kaját, csak vezényszóra esznek ,csak akkor és ott van kaja amikor és ahol a gazda is ott van , nincs előttük egész nap, a kaja jutalom ,stb
ezek mind mind hosszú ideig tartó gyakorlatok ( hosszú idő ( az elején akár 20 perc is lehet ) és soká akár évekig kell gyakoroltatni )
csak az unatkozó kutyák okoznak kárt !!!!
a nyugodt kutya napi 15-18 órát is alszik, mert a többi időben dolga van !
pl : elkísérni a boltba, a piacra, a sétához ( nem a kutya sétál, hanem elkísérhet engem a gazdát !!!)
vagy más motivációk !!!!
Na igen, az a gond, hogy egy kölyökkutyát napi 15 óra fogalkozás az, ami _talán_ lefáraszt. Szóval játsszatok velük, de fogadd el, hogy esélytelen vagy :D
Nekünk is kölyökkutyánk van, akármennyit játszunk is vele, mindig marad energiája. Volt a nyáron kétnapos kertiparti. Húszan voltunk, valaki egész nap akadt, aki kutyázott.
Én a barátnőmmel az udvaron aludtam hálózsákban, mert nem maradt hely a lakásban, éjszaka széthordott mindent, amit letettünk. Pedig egész nap játszott. Meg se kottyant neki. Olyan, mint egy kisgyerek, neked már a nyelved lóg, ő meg még képes húsz kört szaladni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!